Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@abriela podla tohoto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432#diskuse tam pri tom poslednom obrázku vo fotopostupe je napísane že to pani vyskúšala aj z grahamového toustového chlebíka ...tak som to skúsila a boli naozaj perfektné makkučké mnam - nech žije recyklácia 😀 😀 😀
aj ja som tie pirohy uz robila.su super rychlo spravene.plnila som ich bryndzou.a na vrch som dala kyslu smotanu a oprazenu slaninku.mnam.ale bobinkask dakujem za tip,ze mozem pouzit uvarene masko napr.z polievky.skvele. 🙂
@titkovamiriam och mnam ta cukina 😲 milujem cukety 😅
@gianni mnam aj ja robievam:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41062
@rastulka Prosim, dala by si nam recept na tu vianocku? Ja som skusala vianocku do pekarne, ale bola taka sypka, ze sa nedala ani krajat...
@bobinkask Ahoj 🙂 Najprv ti napisem original recept, a potom moje upravy 🙂 V miske zmiesas 3 rohliky ( vopred namocene v mlieku), 4 velke zemiaky (postruhane alebo nakrajane na malinke kusky), 4 vajicka, cibulku so slaninkou (ja som dala sunku) oprazenu na masti/ oleji, majoranku, cesnak, mlete cierne korenie, rascu. Touto zmesou naplnis zapekaciu nadobu dobre vymastenu a na nu poukladas kurca naporcovane na stvrtinky kozou dole a zatlacis do plnky. Pecies 45 min. zakryte a potom odokryjes, poobracias kusky kurata kozou nahor a pecies do chrumkava.
Ked som ten recept vyskusala, plnka nebola chrumkava, tak som to zacala piect na plechu, odokryte, aby bola plnka chrumkava a v tensej vrstve. Kedze mi tie rozky so zemiakmi nesli chutovo dokopy, tak som si to rozdelila na pol plechu som dala rozky a cibulku so sunkou a vajickom a na druhu polovicu som dala zemiaky, vajicko, cesnak, majoranku a korenie
@mamkabeika dakujem 😉 znie to zaujímavo určite vyskúšam 🙂
Bryndzova polievka a langoše.
pecena kurca a nove zemiaky+ uhorkovy salat
@titkovamiriam
@gianni ja cukinové lečo aj zaváram do pohárov,aby bolo na zimu, veĺmi to ľúbime 😉
@mamkabeika Recepty do DP aj na vianočku najdeš na str.1258 su od @danielaj 😉 🙂
U nas dnes karfiolova polievka,vyp.karfiol,nove zemiaky s vnatou a TO 🙂
ja dnes varím omáčku z červenej lúpanej šošovice so zemiakmi, a urobím granadír + zeleninový šalát, a poobede znova k vode, tento týždeń nejak flákam pečenie, ale si to dobehnem vo štvrtok a v piatok, budem piecť tortu, 2 druhy zákuskov, nepečené guličky, a kopec slaného pečiva, lebo v sobotu ideme na grilovačku k vode a ak bude počasie, chceli by sme tam aj prespať v stane a v aute 😝
ja dnes karfiolova polievka a gulky z mleteho masa v paradajkovej omacke,zemiaky 🙂
@danielaj ja ju mam mrazenu a pouzijem na co potrebujem,no ak jej bude vela tak aj ako leco vyskusam zavarit
u nas od noci poprskava,burka bola riadna
@titkovamiriam u nás padli nad ránom 2 kvapky a viac nič, mm si zobral dnes dovolenku, že vypadneme skôr k vode, ale asi z toho nič nebude, lebo je zamračené a vyzerá to, že asi zaprší, ach jaj nemôže byť takto ako dnes v piatok, keď budem variť a piecť vo veĺkom 😒 aby ma to neťahalo k vode 😖

@rastulka @abriela dievčence dobehnite ešte máme aj pirohy aj dren 😉 pirohov som narobila aby bolo aj na zajtra nechce sa mi v takom teple moc varit 😉 rastulka potrebovala som sa zbavit vareného kuracieho masa a celozrnneho toustového chleba -kuracie masko podusené na cibulke s jedným vajkom a chlebík použitý na pirohy... to ma len dnes rano napadlo že by som to mohla tak spravit a aký dobrý obedík sme mali 😵