Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes varim len pre seba, mm ide vecer na grilovacku. takze makove slize 😀 😀
Mi dnes kuraci stroganov
Dievčatá moje . Dajte nejaku inšpiráciu lebo ja z toho asi picnem. U nás treba každy deň variť. Pomoooc
@ivetka1981 ahojki moja ako robiš ty plnenu papriku???
@denne73 klasika...Ingrediencie:polouvarenú ryžu, mleté mäsko,ml.čierne korenie,soľ,cesnak,vajíčko,trošku strúhanky.Urobím guľky,naplním papriky a dám variť do pripravenej omáčky,ktorú pripravím nasledovne: urobím si zápražku z múky(polohr.) a oleja,pridám vodu zmiešanú s pretlakom,4-6ks nové korenie,2 menšie bobk.listy,soľ,cukor a varím,kým sa mäsko uvarí...cca hodinku .
Ahojte mamičky šikulky mám na vás otázku možno sa vám bude zdať divná ale ja fakt neviem. Ako nakupujte mäso???? teda koľko a ako si to rozpočitate do mrazaku. Mne stale dával mäso otec ked bola zabíjačka takže sa nám dostalo pekne naporciovane pobalene. NO stale len bravčove a už mi lezie krkom. Chcela by som si nakúpiť normálne v mäsiarni ale netušim koľko a aké. 😉 😉 😉
@ivetka1981 ďakovala takto to presne robí aj ja. 😉 😉 😉
tak ja dnes robím kelovú polievku a pečené kuracie stehná a ryžou a uhorkovýmn šalátikom, na ten sa asi najviac teším 🙂
@denne73 Ja podla tohoto receptu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28886
Práve som dopiekla domáci cheesecake na poobednú oslavu 🙂. Ak sa konečná verzia vydarí, pridám fotku 😅
@denne73 My si vždy nakúpime v Metre hlavne kuracie prsia, niečo na polievku, nejaké bravčové, jedno-dve balenia kuracích pečienok a nejaké mäsko na steaky. Doma si to potom rozdelím rovnomerne do balíkov. To už urobíš podľa počtu osôb 🙂
Ja som dnes robila rascovú polievku s vajíčkom a opečeným chlebíkom. Syr s hranolkami a tatarskou a pre malú pšeno v sójovom mlieku s luskami. Ešte urobím oškvarkovú pomazánku a zrejme nejakú lahkú zeleninovú.
dnes kelový prívarok + párky + pečivo , ja teraz v práci stále šalátujem - šalát, uhorka, paradajka, redkvička.... a kus-kus, cestoviny.... mňam.
@levandullka je maso kupene v metre kvalitnejšie? Potrebujem kvalitne maso moze byt aj v biokvalite, nie akože bio... Zozeniem ho tam?
Kelová polievka s kurkumou, prívarok z červenej šošovice a tekvice, špaldové cestovinky🙂) len sa po tom zaprášilo🙂)
@mimi21mimi môžem poprosiť recept na to pšeno?🙂 vdaka
U nas dnes paradajkova polievka s ryzou a cestoviny so syrovou omackou, kuchtili sme spolu so starsou dcerkou 😉
@chovancova27 Preplachla som dvakrat vriacou vodou a potom som dala na 1 diel psena 2 diely sojoveho mlieka + neskor asi deci vody, lebo strasne rychlo vyvrelo. Osolila, pridala trochu majoranky a mrazene lusky a po zovreti som to varila asi 15 minut a nechala postat este asi 10 minut.... chuti to celkom fajn, ale to som si dnes vymyslela, tak uvidime co na to mala. 🙂
@denne73 a tak ako napísala @levandulka. Rôzne druhy mäsa-podľa toho, čo varievaš. Ja mám v mrazáku aj kuracie štvrte,prsia, mäsko na steaky a rezne, na guláš a perkelty....atď
@dankakk Ja si na kvalitné masko potrpím a v Metre sa dá bez problémov kúpiť. Či je v bio kvalite to ti povedať neviem, ale my aj moji rodičia kupujeme 99% mäsa tu. A rodičia si teda na kvalitu naozaj potrpia 🙂
Ďakujem dievčata
Zdravim vsetky zienky, kt. prispievaju do tejto temy. Este len vcera som Vas objavila.Ste pre mna velikou inspiraciou, dakujem vam za skvele receptiky co sem davate, som si ich opisovala dlho do noci. A dnes tomu nebude inak 😀 A este prosbicka ak mate nejaky overeny receptik na dobru babovku, prosim napiste ho. Ja som robila len raz a zdala sa mi nejaka sucha ta babovka 😉 Pekny dnik Vam vsetkym
@kathy1 ahoj ja robim len podla tohto receptu a je vynikajuca :
Piskotova babovka: 5 zltkov vymiesat s 25 dkg pras.cukru,pridat 1dcl vlaznej vody a 1dcl oleja.Vyslahame a pridame 20 dkg polohrubej muky a pol prasku do peciva.Nakoniec sneh z bielkov.Formu si vymastime maslom,alebo mastou a vysypeme struhankou,nalejeme polovicu cesta a do druhej pridame trochu kakaa a vlejeme do formy,pecieme 3/4 hodinu 🙂
@lululka555 dakujem vyskusam 🙂
takže dnes konečne tie parené buchty, maďarský guláš s knedľou a hŕstková polievka. to bude mlsáníčko 😀 😝
my dnes pizza a špenátová polievočka
ahojte u nas dnes kelova polievka , tato dobrota- treba likvidovat cukinu 😀 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47740 jasminová ryža , zeleninový šalát s balkánskym syrom a ešte som upiekla kuracie stehná s bylinkovým korením a s cukinou ktorá mi zostala z prs 😵

ahojte 🙂 sladko - kysla fazulova polievka a domace langose 😉 a hermelin si vecer nalozim aj ja,nech mozme v sobotu uz vyjedat 😉