Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Babulky nakupila som veeela rozkov a zabudla ich dat do mraznicky a teraz neviem co s nimi. Su 2 dnove? co by som z nich mohla vycarit? Okrem zemlovky, plny do kurata a struhanky?
@l_e_n_o_c_k_a pirohy alebo ovocné gulky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432
ja si ich zvyknem aj viac narobit a zmrazit
@l_e_n_o_c_k_a no ja som minule robila tieto pirohy, niekto ma nimi inspiroval a boli fakt vyborne 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432#diskuse
baby , mám doma huby, plávky, čo s tým? nejaký overený recept, viem len polievku...a ako dlho ich tepelne spracovavat?
Sobota, z kysnutého pizza cesta som spravila posúch (na vrch cesta kyslá smotana, slanina, cibuľka), zemiakovo-cesnaková krémová polievka.
Nedeľa, raňajky židovské pečienky (recept min.týždeň bez servítky 🙂 ), obed vývar, živánska (recept min. týždeň bez servítky), dnes perkelt z drobkov. Zajtra špagety zo sojových granúl.
@l_e_n_o_c_k_a su vyborne, ja som robila s marhulami a posypane makom, a muzikovi take co chladnicka dala 😀 /sunka, syr/ ale nabuduce mu spravim s bryndzou 😉
@abriela cim zalievas zapekane palacinky?
@l_e_n_o_c_k_a len mliekom s vajickymi. Recept z googlu, len som dala menej mlieka.
http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-palac...
recept mam od kamaratky, robila som prvykrat. ja som robila z 3 kg bravcoveho masa (davala som kare, ale nabuduce dam asi stehno...) a 800 g bravcovych kozi (neznie to moc lakavo 😀 )
maso pomliet a zasolit 60 g rychlosoli, nechat stat 24 hodin. Bravcove koze uvarit a zomliet so zavaranou kapiou (7 dcl flasa bez stavy). zmiesat vsetko dokopy, pridat trochu vody z varenia kozi, diabolske korenie, cierne korenie, sol. Nemala som presne mierky tak som davala len tak od oka, cierne korenie asi 1 PL a diabolske asi 2 PL, sol 1 KL, ale nabuduce sol asi uz nedam, staci ta rychlosol. Naplnit flase (mne z tohto mnozstva vyslo 7 ks 7 dcl flias). Varit 2 hodiny v hrnci s vodou, voda zhruba 1 cm pod uzaverom flase.
My sme uz 1 pohar zjedli na veceru 😅 mnam...
@rastulka ja tiež chodím vždy v pondelok a kúpim tak 5-6 litrov, 2 litre mlieka hneď vylejem do hrnca, dám pri sporák a nechám aspoň 24 hodín, nezahrievam, tým, že na sporáku varím, tak teplo ide aj k hrncu s mliekom, dám ho vždy blízko k hrncom, v ktorých varím a na druhý deń zlejem cez husté sitko srvátku a zostane mi výborný tvaroh, z tých 2 litrov mám tak 30 g tvarohu približne 😉
@bobinkask to vážne? 😀 no škoda, mohli sme sa tam stretnúť 😉 a boli ste v tom Vodnom svete Sebedražie? lebo tam sa zase my chystáme tak o 2 týždne, ke´d bude mať mm dovolenku, na každý deń mámevymyslený výlet a chceme tento spojiť aj s Bojnickou Zoo, tam musíme byť každý rok 😉
@bobinkask tie pstruhy vizeraju super 😎 no bezhlav estelepsie 🙂 my mame osvedceny recept na pstruhy : pstruha vyumyvat solou ten sliz(aj 2hrstami soli) .... oplachut vodou potom posolit a obalit v muke s paprikou opiect na panvici a do tepleho vtriet dovnutra cesnakove maslo ....... a tym ze sa poriadne vydrhne ta koza je senzacne chrumkava 😵 zasadne jedavame s cerstvym chlebom nic ine nam k tomu nepasuje
Dobre ranko,
dnes zemiakovo- patizonove placky a do toho plnka z kuracieho maska - este neviem aka.
dobre ranko, dnes pride pomahat mamina, tak chystam hrstkovu polievku a tortilly s kuracim maskom a zeleninou
zienky zostalo mi pol cukety (tak pol kg), robila som cuketovy kolac v piatok. Co take lahke s tym zvyskom?
pekne ranko,dnes mame zemiaky na kyslo s vajickom
dojeme kremovu cuketovu, spravime cuketovy kolac a upecieme pizzu, a este rizoto, aby sme zajtra nemuseli varit, bo s 2 detmi na krku je to niekedy zabijak...
dobré ránko 🙂 polievku máme od včera.....a čo si dáme ako druhé, ani neviem.....ale dosť mi chodia po rozume pečené morčacie krídla a zemiaky buď upečiem v šupke alebo ich spravím v parnom hrnci....sú také malé, že sa mi nechce ich šúpať 😉
Dnes halušky s kyslou kapustou
@noname26 http://www.porada.sk/archive/index.php/t-29490.... skus aj toto pokukat
Ja som vcera nevarila, varil MM, ja som mu za to upiekla butter cake 😀 😝 No a dnes sa chystam urobit kurca na madarsky sposob.

@luciok no paráda, to poteší 😒 😒