icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

sisanka
26. júl 2012

@abriela prosim ta aka je to marlenka bez valkania?lebo robievam marlenku a zboznujeme ju ale to cesto!!!hroza... 😠

tosomja
26. júl 2012

@mravvcek mleté bravčové mäso - príprava ako na fašírku, len roztiahnuť na alobal. Potrela som trošku horčicou, šunka, syr, listový sparený špenát a podusenú zeleninku s vajíčkom (aby zeleninka držala pokope), zrolovať a piecť aj s alobalom, ani neviem, ako dlho som to piekla, treba trošku otvoriť a pozrieť špilkou, či je už vo vnútri hotová, nechala som trošku pripiecť bez alobalu. Hlavne, nezabudni ochutiť to mäso, aby bolo dosť osolené a okorenené 😅

lussy23
26. júl 2012

@mravvcek špizy vyšli dobre, ale odpurúčam namočiť aj do vajec ,aby tá strúhanka držala... a najlepšie by bolo asi fakt na tom ohni. 🙂 Ale sú chutné🙂

abriela
26. júl 2012

@sisanka tak tato je super a spavena rychlo. Spravila som ju poobede a o 3 hodky sme ju uz jedli 🙂 . Ja som robila hranatu. Natrela na velke plechy a narezala. A nerobila som nad parou, ale priamo v hrnci na sporaku. Len vtedy treba davat pozor, aby hera nebola horuca.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13071

tanitta
26. júl 2012

zaujalo ma ryzove rezance s mesom... osvedcene recepty mate?.. dlho sa chystam uz budu pozaruke 😀 😝

danielaj
26. júl 2012

@bobinkask joj, veru už skoro nič nezostalo, už zostali len ražné vločky a ľanové semeno, čo som si tiež objednala 😀 , len som dosť dlho na to čakala, ale nevadí, hlave, že prišlo, len som objednávala aj kamoške odtiaľto @lencyca a ona si objednala sušené jablká a ke´d ich otvorila, tak ju ovanul plesnivý smrad, tak ma to mrzí 😒 som im aj písala, ale netuším, či odpíšu, lebo aj keď som urgovala objednávku, tak mi neodpísali na mail 😒 stalo sa ti niekedy niečo také u nich? lebo mne nie a ja som už dobrých pár rokov od nich kupovala, no je pravda, že jablká nie 😒

bobinkask
26. júl 2012

@danielaj to ma mrzí 😒 mne sa veru ešte nič také nestalo a už sme kupovali aj jablká, ale to už bolo dávno...veru dlho ste čakali- ak to bolo odvtedy ako sme si písali 😒... netušila som, že to bude tolko trvat 😒 keby som vedela, tak vám to nakúpim a pošlem, nabudúce ak budete niečo chciet aj s @lencyca tak mi dajte vediet- spravíme to tak 😵 ok? 😉

bobinkask
26. júl 2012

@tanitta pači sa receptíky od @titkovamiriam na maso s rezancami http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40755 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37395 a na strane 1333 je ešte niekolko receptíkov aj fotopostup 😉 ja som dnes robila podla toho fotopostupu a bola výborná 😵

titkovamiriam
26. júl 2012

@abriela krasna marlenka,mnam 🙂

danielaj
27. júl 2012

@bobinkask no veru odvtedy sme čakali ☹ 😒

danielaj
27. júl 2012

@abriela bože, túto tvoju marlenku už musím urobiť niekedy, recept mám uložený, ešte čo si mi ho dávnejšie dávala, aké chute si mi narobila, krásna je 🙂

kikaneu
27. júl 2012

@abriela och, mňam.....aj ja som si už recept uložila a niekedy vyskúšam 🙂 vďaka 😉

kikaneu
27. júl 2012

ahojte 🙂 dnes bude tekvicový prívarok a idem konečne upiecť ten zebrový koláč, ktorý sa tu zjavil asi tak 2-3 týždne dozadu....tak som na to zvedavá 😉

luciferova
27. júl 2012

@kikaneu hodis link na ten kolacik prosim?

lydia22
27. júl 2012

Zemiakova polievka a zapekane cestoviny.

zuzana612
27. júl 2012

u nas je dnes toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=290 a k tomu paradajkova polievka s pizza chlebikom 🙂

vieruna
27. júl 2012

U nas to dnes vidim na pizzu na veceru 🙂 zajtra brokolicova polievka a parene buchty so slivkovym lekvarom a makom. V nedelu kuracie rezne a zemiakovy salat.
Mam prosbu. Dievcata poradte mi prosim fakt dobryyyyy karamelovy krem. Bud som total neschopna, alebo mam velke ocakavania. Ked ho robim s uvareneho salka, tak sa mi rozteka, karamelova slahacka sa mi zdala akokeby zrazena.... 😖

verka18567
27. júl 2012

@abriela ten kolacik moze byt fajny a lahky.a na kolko stupnnov piect?

luciferova
27. júl 2012

@kikaneu dakujem 🙂

tinka274
27. júl 2012

@bobinkask ano ano zemiačky su to .. 🙂

kikaneu
27. júl 2012

@luciferova nie je začo 😉

luciok
27. júl 2012

@vieruna 4 lyžice kryštálového cukru upáliš na karamel a zaleješ 3 dcl teplého mlieka. Karamel necháš rozpustiť. Potom do vychladnutého mlieka pridáš 2 práškové šľahačky a vyšľaháš. Toto by sa nemalo zraziť, aspoň sa mi to nikdy nestalo 😉

abriela
27. júl 2012

@verka18567 na kt. sa pytas - na marlenku? Tu som piekla tak ako je v recepte 165C a asi 7 minut.
Vcera som davala recept aj na jablkovy, preto neviem kt. myslis. Peciem zvycajne vsetko na 175-180C, cca 30 minut.

luciok
27. júl 2012

Dnes urobím vyprážaný ovčí syr s novými zemiakmi a nejakým paradajkovo - paprikovým šalátom a pre mňa pár lievancov. Ak budem mať náladu, urobím aj francúzsku polievku z sáčka a asi aj bábovku, aby som mala zajtra v práci čo maškrtiť 😝

sisanka
27. júl 2012

ja dnes neviem co varit :-/ starsi syn je u babky, mm v praci tak nemusim na obed nic extra...ale co sebe a mladsiemu netusim 😠

amadora
27. júl 2012

dnes hrášková polievka a zapekaný karfiol so zemiakmi 🙂

sisanka
27. júl 2012

@abriela dakujem, niekedy vyskusam...veru teraz si spominam ze som kedysi citala ze cesto bolo take redsie a rozotieralo sa,cize to musim vyskusat lebo ten klasicky recept s tym cestom je des,vzdy sa rozculim a vyhlasim ze ju uz nikdy nebudem robit 😀 😀 😀 ale ked ju jeme tak zabudnem a onedlho sa zas trapim s tym cestom 😀 😀 😀 😀

abriela
27. júl 2012

@vieruna ja som napr. ani do marlenky nerobila krem zo salka.
Uprazila som 300g cukru na karamel, zaliala pomaly po kvapkach mliekom. Karamel sa tym padom nezrazi, nestuhne. Ak nahodou ano, tak ho rozpustis v mlieku. Pouzila som 1 liter mlieka, 3 karamelove pudingy. Uvarila husty puding. Do tepleho pridala 1 maslo (250g) a este teple natrela na kolac.

Plnka kt. ti napisala luciok je tiez dobra, len musis pomaly prilievat mlieko. Ja slahackovu karamelovu robim takto. Sprazim cukor, prilejem pomaly slahackovu smotanu a uvarim. Necham vychladnut a na druhy den vyslaham ako slahacku. Podobna plnka je parizsky slahacka, len sa tam pouziva cokolada.

nadhera
27. júl 2012

dojeme zo vcera - sosovicova polievocka a zemiaky zapecene s mletym masom /cibula a paradajky na kolecka/ vsetko sa ukladalo nie na lezato,ale na stojaka 😀

a deckam urobim http://www.pluska.sk/izahradkar/varime-pecieme-...