Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, my dnes kuracia polievka a maďarský guľáš s knedlíkom 🙂
Kuracia polievka,kuracie rezne,zemiaky,uhorkovy salat a poobede chcem upiecť jablkove pyté.
@zuul My unclebens robievame roky a stále sme sa toho neprejedli. a dávam to aj na špagety- ked nemám čas. 😀 Už mám spravené dve dávky a v útorok mm ide do nemocnice ležať tak sa chystám znova zavárať unclebens- lebo ináč by ma odhováral že ho už máme dosť 😉
kocky, myslite, ze mozem pouzit bravcove stehno na snicle v trojobale? nebudu moc tvrde? mam doma take krasne 4 platky a je mi luto ich pokrajat na nieco ine...
poraďte niečo s bravčového stehna a knedle... nejakú náhradu za maďarský guľáš, čiže omáčku 😉
ahojte.konečne prispievam.nebolo kedy.slepačia polievka so zeleninou a slížikmi,pečené kuracie stehná so smotanovou omáčkou-maggy dobré nápady.ale pridám tam ešte petržlenovú vňať a nejaké bylinky k tomu zemiaková kaša a zeleninový šalát.a teraz vás idem dočítať 😀 😀
dnesny obedik bude bez masa, idem urobit sojovo-zleneninovy gulasik a k tomu ryza 😉
@zuul dakujem 🙂 polievky ale aj ostatne mam bud z hlavy, z mojich kucharskych knih, alebo z uzasneho casopisu Dobre Jedlo, je dostupny aj na nete a su tam fantasticke recepty www.dobrejedlo/pluska.sk
@boska79 naucila som sa varit denne. zo zaciatku som mala problem odhadovat mnozstva, ale v praci som sa to naucila. robila som v AT opatrovatelku a tam klientka odomna chcela denne polievku aj druhy chod, a len pre dve osoby. teraz varim pre styroch plus dieta, takze to ide lahsie
@sesilia no záveží na aku velkost ju postruhaš alebo nakrájaš. my robime kocky- tie používame na masá so zeleninov a do pasty na cestoviny. potom struhame na robotovi na hrubo- tie idu do placiek , kapusty a polievok. a potom uplne na jemno- to ked rozmrazíš je kaša- toto ide do krémových omačiek a polievok.ale vždy ked ju rozmrazíš postí vodu a je makkšia
neviete ako by som mohla trošku obmeniť zemiakovú kašu?ja zemiaky mixujem s mliekom ale chcelo by to zmenu.mám doma aj kyslú smotanu.dávali ste niektorá?
kuracia polievka, pecena kacica, knedla, lokse, kapusta, cokoladova torta(recept z mimibazar http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49143), dnes ju robim prvy krat, uvidim, ako sa podari 🙂
Dnes som udusila bravčové mäsko, pridala som k nemu párku a natvrdo uvarené vajíčko. Ešte som to zahustila smotanou s múkou. Podávať sa to bude s cestovinou. No a keďže je nedeľa, nesmie chýbať vývar.
Ja dnes výnimočne segedínsky guláš a klasika mäsová polievka 😉
Dnes mame tekvicovu polievku - z maslovej tekvice - nejak nebola chut na vyvar a cervene kuriatko na zemiakoch + uhorkovy salatik so smotanou a cesnacikom 😉 a na vecer grilovacka- hamburgery 🙂
@nelinka0401 ja niekedy dam uvarit aj tekvicu maslovu do zemiakov alebo mladu mrkvicku a tak potom spravim pyre, s mliekom a obycajnym maslom 😉 a raz som robila z tej vody kde sa varili zemiaky, maslo a parmezan a vymixovala.
ahojte,my dnes vajíčková polievka zo včera a mäso na slaninke s kukuricou a varené zemiaky,doobeda sme zavárali hrušky a odšťavila som mäkké broskyne,slivky a melón
kuracia polievka so slizikmy,pecena kuracia fasirka a k tomu zemiakove pyre.....dobruuuuuuuuuuuuu chuuuuuuuuuuuuuuuut....
@afrika naporcujem kurca na mensie kusky a obalim ho v zmesy z hladkej muky, cervenej papriky, soli, cierneho korenia a mleteho kminu + olej a takto obalene kurca dam na nakrajane zemiaky, ktore som ovegetovala a podliala troskou vody, dam pod alobal a dam do predhriatej truby na 250 asi na hodinku - to zbadas podla kurcata a potom uz len nechas dopiect z vrchu do chrumkava .
..dnes som prvý krat pozvala mojich na obed do reštiky :o) kašlem na to..aj ja si chcem užiť nedeľu
@luciaq my jej mame tiez vela,ja ju zboznujem,nastruham si dalsiu varku do mrazaku,na zimu 😀 starsi syn nechcel ani pocut,ze cukinova polievka,hovorim mu,ze aspon jednu lyzicu ochutnaj,az potom mozes povedat,ze to nelubis 😠 a nakoniec zjedol plny tanier a este ho aj vylizal 😀 taka bola zla... 😉
pomoooooooooooooooc, vcera som varila kuraciu polievocku a k nej domáce rezance, a dnes - skysnutá, zosmrdená, no je mi do plaču....práve varím bujónovú narychlo, lebo mi je luto tých rezancov ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ a na druhe jedlo sme mali domacu zemlovu knedlu, bravcove pečené pliecko a červenú kapustičku, aspon toho sa deti opraskali...teraz chcem upiect nejaky koláčik, mám tvaroh, poradte mi nejaky dobrý, lahky, osviezujuci, moze byt aj s ovocim, dakujem
a už to mám http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3908 , tento urobím

Slepačia polievočka,černohorsky z morčacích prs,čína,zemiakova kaša,slovenská ryža,a + jahodová roláda s vanilkovým krémom 🙂 a mam uz spravený uhorkový šalát,a mrkvovo cibulovy šalatik 🙂