icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ibajeho
11. aug 2012

@natalii6 a kde ho zozeniem? Som to este nikde nevidela 🙂

catrena
11. aug 2012

muz je na rybach tak si spravim zeleninove rizoto a polievku... kuraci vyvar-asi ho bude zajtra potrebovat 😀

kucminka
11. aug 2012

@natalii6 ak sa ti to zdá veľa,tak skús z pol dávky,ale oni sa nepokazia,u nás teda určite nie 😉

kucminka
11. aug 2012

@ibajeho všetky suroviny si zmiesiš dokopy,vygúľaš cesto na 5mm,a vykrajuješ praclíky,ktoré ukladáš na plech,nemusí sa mastiť,ja dávam na papier na pečenie.potrieš vajíčkom,posypeš čím koľvek-sezamom,kmínom,makom,vegetou,proste čo máte radi, a pečieš.Zvyknem piecť tak na 180stupňov,keď ti začnú tmavnúť,tak sú hotové,nevie teraz presne koľko sa asi pečú.

kucminka
11. aug 2012

dnešné tiramisu a pizza rožteky 😉 zajtra ešte moravské koláčiky a môže sa oslavovať 🙂 🙂 🙂

zoe_a
11. aug 2012

dnes granadír a polievočka zo včera, zajtra brokolicová krémová a knedlo vepřo, zelí 🙂

veve39
11. aug 2012

zienky prosim poradte mi s tarhonou - chystam sa na nu zajtra 1.x
mam v plane robit ten recept z mikrovlnky, ktory dala tusim @maba
avsak nemam s tarhonou ziadne skusenosti - ani kupit som ju nevedela 😎 , mali aj vajecnu, aj bezvajecnu, tak som zobrala tu bezvajecnu...
na 4 porcie pre dospelych kolko potrebujem tej tarhone ?
staci jedno 400g.nbalenie???,
dakujeeem

lencyca
11. aug 2012

@ibajeho dakujem 😉 mám formičku na praclíky

lencyca
11. aug 2012

@natalii6 ahoj,dostala som recept od kamarátky,jej sestra pečie na svadby,tiež som mala vela receptov,ale tento je naj...ak chceš,tu je recept: Syrové praclíky: 25 dkg hladkej múky,1/2 prášku do pečiva,2 žltky,25 dkg masla,2 bambina(100g),1 1/2 čaj.lyžičky soli...všetko spolu zmiešat,ak by sa ti lepilo,pridavaj muku podla potreby,rozvakat na pomúčenej doske,trocha aj zvrchu,vykrojit praclíky-aj čokolvek iné,dat na plech s pap.na pečenie,potriet bielkom,posypat-kmín,sezam,mak,čo máte radi,piect pri 180 c,čas ti presne nepoviem,nakúkam na ne,ked začnú hnednút,vyberiem ich,aby neboli černoškovia 😀

natalii6
11. aug 2012

@ibajeho si priamo z BA?

lencyca
11. aug 2012

@titkovamiriam ja tiež robím s karamelom,naučila ma to moja nebohá starenka,inak ani nerobím 😉

natalii6
11. aug 2012

@kucminka ja len ze v tom recepte co mam ja sa dava iba 500g muky ale cesto sa mi drolilo na ho...do 😠 ..juj ja pracliky mozem tak tiez sa u nas nestratia iba ak v zaludku 😀

lencyca
11. aug 2012

dnes sa doje gulášová polievka-poniektorí ešte neobedovali 😎 včera som cukinu nakoniec nerobila,bola dnes na obed 🙂

natalii6
11. aug 2012

my sme mali dnes slepaciu polievku co som robila vcera a druhe perkelt co nam ostal z predvcerajska a este som robila rozky recept tu z MK hned na prvej strane http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10112 a su suprove 😉 a chcela som robit aj tu vianocku hrncekovu ale ta mi od rana nevykysla 😠 a nikto mi ani neporadil z tych co ju robili ze preco 😢 ale skusim spravit este raz hadam sa uz podari 😉

rastulka
11. aug 2012

My dnes bez polievky,robila som len rozlietané španielske vtáčky s ryžou 😉

natalii6
11. aug 2012

@lencyca dakujem za receptik urcite ho vyskusam

natalii6
11. aug 2012

@veve39 tak tarhonu v mikrovlnke som este nerobila(ja robim tak ze oprazim tarhonu na troche oleja niekedy aj na cibulke niekedy bez dolezite aby niektore gulicky boli take viac dohneda a zalejem vriacou vodou )ale urcite ti pre 4 postaci jedno balenie a ja kupujem tu nevajecnu vlaste vsetky cestoviny kupujem nevajecne..

natalii6
11. aug 2012

@rastulka a to su ake rozlietane co si ich nahanala po kuchyni? 😀

zklimekova
11. aug 2012

dnes som nevarila ...na obed nás zavolala mama..tak som s bandou išla k nim 🙂 veľmi rada 🙂 ..bola vajíčkovo -kalerábová polievka a plnená paprika s paradajkovou omáčkou a knedlík...ešte včera som večer piekla muffiny-kokosové a s kúskami čokolády...a dnes som ešte spravila parížsky šalát ak by sa niekto pomýlil a prišiel k nám ..ale to sa asi nestane a spapkáme si ho sami 🙂

lizatko1009
11. aug 2012

takze u nas dnes bude oslava maleho 3ky, tak predjedlo musle, krevety, bylinkov maslo, zapekane bagetky, kuraci vyvar, kuracie a bravcove rezne, emiaky s petrzlenovo vnatou, horovy salat, oblozena misa atd at. po tortu sa akurat islo, potom foto 🙂

mia117
11. aug 2012

pecene kuriatko s ryzou a parenou zeleninou. Teraz zavaram presnidavky, jablckovo hruskove s pudinkom http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18278 a od vcera cucoriedkovy kolac 🙂

ibajeho
11. aug 2012
lenuss84
11. aug 2012

@kathy1 ahoj.ja mrazim normalne surove.a davam si to na polystarenove tacky,ale uz som aj normalne len do sackov dala.zlepili sa,ale vobec to nevadilo.ked som sla varit,odlepila som ich uz vo vriacej vode.v sackoch to nezabera tolko miesta v mraziaku 🙂 takze v poho 🙂

lenuss84
11. aug 2012

@veve39 ano ma to stavu.ja podlievam vela lebo mame radi stavu.a robievam to s ryzou al.kasou.ale aj tarhona bude super,uvidis.
tarhonu robim tak,ze ju osmazim na troske oleja /par gulocok mam uplne hnedych/ a zalejem vriacou vodou tak cca 2cm nad nu.posolim,pomiesam.
pod hrniec si davam taku platnu,aby mi neprihorela.
ale ak nemas,nevadi.musis castejsie premiesavat a kontrolovat.
neviem presne kolko dlho varim....skusam po gulocke stale,kam je makka.
drzim palce!

anka772
11. aug 2012

My sme mali tieto špagetky a sú fakt vynikajúce..http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34952 🙂

veve39
11. aug 2012

@lenuss84 dakujem 🙂
ja skusim asi po oprazeni dokoncit tarhonu v mikrovlnke, koloval tu tento recept, kocky ho chvalili
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5070

afrika
11. aug 2012

žemľovka so zaváranými broskyňami 🙂 . a zajtra???

afrika
11. aug 2012

@anka772 aké sú tie špagety? link nejde otvoriť. zbožňujem špagety 🙂

boska79
11. aug 2012

@natalii6 nebalis ich ale vsetko das do hrnca a vari sa to tak... lepsie to chuti, ta stava je uplne ina

eva7780
11. aug 2012

@veve39 ja robim len tak a nema chybu 😉 aspon mne sa podarila