icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
14. aug 2012

žienky, niečo na pobavenie, kým to nezmažú 😝
ale veď je tam aj pár výrokov o varení, tak snáď nie 😀

Normálna žena miluje a
chápe muža až pridobre...
Vie, že bez nej je to len úbohé,
slabé, nešťastné stvorenie bez gombíkov.

"Niektorí muži
by aj odišli
z domu, len keby
sa vedeli pobaliť."

Moderné lieky
sú hotový zázrak.
Vďaka nim sa žena
so zápalom pľúc
môže postarať
o muža s nádchou.

Keď varia muži,
je to mimoriadne záslužná činnosť.
Keď varia ženy,
je to bežná domáca práca.

Muž si po príchode zo záhrady
vždy umýva ruky.
Zablatí umývadlo, mydlo,
špongiu aj uterák. Je to dôkaz
toho, ako usilovne pracoval
celé predpoludnie.

Muži sa nikdy nepoutierajú predtým,
než vylezú spod sprchy.
Namočia sa a potom sa len rýchlo
zabalia do uteráka - a kúpeľňa vyzerá, ako by sa cez ňu prehnala búrka v Severnom mori.

Mužská vášeň ku všelijakým mašinkám
rozhodne nezahŕňa práčku.

Nevidím dôvod, prečo by som mala rafinovane dochucovať tony jedla, keď všetci len prídu, sadnú si a nahádžu ho do seba.

Ktoré sú tri slovíčka,
čo muž nikdy nevysloví?
"Ja to urobím".

Pred sobášom je muž
schopný zložiť ti
k nohám celý život,
po sobáši nie je ochotný
ani zložiť noviny,
čo prečítal.

Muži sú ako pľuzgiere.
Ukážu sa, až keď
je práca hotová.

Dnešná žena musí mať
postavu Venuše,
rafinovanosť Kleopatry,
odvahu Jany z Arcu,
šatník Márie Antoinetty
a čistiacu schopnosť
tekutého prášku Zuzka.

lienka2
14. aug 2012

@danielaj na tie pletenky ak nemam pekarnicku tak robit klasicky kvasok ale z vody, ci len namrvit drozdie do muky?

danielaj
14. aug 2012

dnes som varila zemiakovú polievku s haluškami, cukinový nákyp, hranolky a rajčinovo-cibuľový šalát 😉

danielaj
14. aug 2012

@soniatko súhlasím s tebou, rizoto z tarhone je oveľa lepšie ako z klasickej ryže 😉

danielaj
14. aug 2012

@natalii6 jasné, že pasírovať, veď ja tiež v recepte píšem, že pasírujem, to len na konci uvarené mixujem, lebo sú tam kúsky cibule, aby to bolo hladké 😉
@luciferova to je myslené vajíčko do cesta 😉

danielaj
14. aug 2012

@lienka2 robila som ich včera prvýkrát a v pekárničke, ručne som ich nerobila, ale nerobila by som kvások, len do misky by som zmiešala a nechala vykysnúť 🙂

kikaneu
14. aug 2012

@danielaj a myslíš, že by som to rizoto z tarhone mohla spraviť aj v tlakovom hrnci? klasické z ryže tak robím.....

atiatko
14. aug 2012

Ahojki žienky ... trošku som vás tu zanedbávala .... boli sme na krásnej dovolenke a teraz sme mali trošku zdravotné problémy u ocinka ..... dnes je síce utorok, ale ocinko prišiel domov z nemocky na priepustku, tak som teda nám všetkým trom takúto mňamku pripravila .... pečené bravčové stehno s klobásovou plnkou, zemiaková kaša, mrkvička a petržlen na masle s bylinkovou soľou a uhorkový šalát ... mňamka ..... a babka - moja mamina priniesla dvojaký jablčník 🙂

lienka2
14. aug 2012

@danielaj vdaka za odpoved, a aj si ich niecim potierala? ako dlho piect? a na kolko? prepac ak si pisala, asi som prehliadla..

lienka2
14. aug 2012

baby ja ked vas tu citam kazdy den co vyvarate tak mi je az luto.. kolkokrat si poviem ze by som aj uvarila, ale vzapati si spomeniem ze moj muz by to nejedol, starsi syn tiez nie.. manzel je totiz z domu nauceny vela veci nejest.. a proste ani nechce ochutnat kolkokrat.. a maly je vo vymyslacom obdobi.. raz zje raz nie.. a sama pre seba varit fakt nemam chut.. 😔

danielaj
14. aug 2012

@kikaneu netuším, ja tlakový hrniec nemám, robím v klasickom 😉
@lienka2 jasné potrela som vajíčkom, a posyp si podľa chuti, piekla som na 200 st, neviem, ako dlho, nakúkala som cez okienko, keď boli také do zlata, vytiahla som von 😉 ale odhadom asi 20 minút, možno viac 🙂

danielaj
14. aug 2012

@lienka2 môj chlap je zase naučený zjesť všetko, jediné čo veľmi nemusí je sójové mäso, ale aj to zje 😉

kikaneu
14. aug 2012

@danielaj hmm, aj tak som bola pozrieť v špajzi a namiesto tarhone je tam slovenská ryža....takže to rizoto nakoniec urobím z klasickej ryže 🙂

joannas
14. aug 2012

@danielaj ahoj,ti sy veľmy dobra kucharka ,prosim napiš my ako sa roby ryžovi nakyp ?ja to nevyem 😖

soniatko
14. aug 2012

@kikaneu ale ved to rizoto mozes urobit aj zo slov. ryze... 😉

kikaneu
14. aug 2012

@soniatko hej? tak fajn, ale nikdy som teda nerobila ani tarhoňu ani tú slovenskú ryžu.....postup taký istý ako s bežnou ryžou?

lencyca
14. aug 2012

@danielaj joj Dani,dobre som sa pobavila 😀

lencyca
14. aug 2012

@atiatko mnam super to vyzera hned by som si dala 😉

lencyca
14. aug 2012

ahojte,dnes sosovicova kysla z cervenej sosovice,slivkove gulky s tvarohom,mnamka 😀

soniatko
14. aug 2012

@lienka2 juj, tak to viem o com pises...MM, ked sme zacali spolu byvat, tiez ohrnal nad vselicim nos, lebo jeho mamka to robi inak. Doma dokonca nejedaval polievky- absolutne, pri mne sa ich to naucil, lebo ja som zasa velmi na polievky. A tiez maval obdobie, ze ked bol u mamky na navsteve, doniesol si odtial navarene pomaly na tyzden, napr raz priniesol 5 kil zemiakoveho salatu. Hlavna vec, ze doma sme mali navarene. Tak som mu pekne krasne povedala, ze mna to uraza a akokeby som bola v kuchyni nemozna. A odvtedy od mamky nic nenosi. 😉 😉 😉 Vcera jej dokonca volal o 21:30 a zrovna si ohrieval bryndzovu polievku a mamka v soku, ze on ide jest polievku. Tak ma vychvalil, ako dobre varim a vcera som piekla aj tie pudingose, tak bol nadseny, lebo on je strasne na sladke a skor sa mu zavdacim zemlovkou, dolkami, ci palacinkami ako masom. 😀 Akurat vcera mamke iba povedal, ze ci mu moze niekedy uvarit borsc, lebo ja to neviem a ako decko som ho nemala rada. Nemate nahodou niektora recept na dobry borsc, ze by som ho prekvapila? 🙂

soniatko
14. aug 2012

@kikaneu ja si myslim, ze pri slov. ryzi postup ako pri tarhoni. Niekto ju napr. vari ako cestovinu a potom zcedi, ja ju osmazim na oleji, zalejem horucou vodou z kanvice a necham varit a ked vidim, ze uz je hotova, nacham vodu vyparit a ked nie je, dolejem vodu. Hlavne treba casto miesat, aby sa nepripalila.

kikaneu
14. aug 2012

@soniatko tak ja dnes ešte stavím na tú klasickú ryžu a nabudúce skúsim tú slovenskú 😉 robím to tak ako ty....teda postup 😉

soniatko
14. aug 2012

@kikaneu a ked budes zalievat tarhonu alebo slov. ryzu vriacou vodou, odstup trosku od sporaka, lebo to straaaasne zabuble a zasyci.... 😉

kikaneu
14. aug 2012

@soniatko vďaka za radu 😉

irsina83
14. aug 2012

@danielaj prosim ta este raz receptik na cukinovy nakyp. dakujemm

soniatko
14. aug 2012

@kikaneu rado sa stalo... 😉

l_m180
14. aug 2012

ja som robila francúzske zemiaky 🙂

lencyca
14. aug 2012

@sebi123 ahoj,mam ho vyskusany,konecne som ho nasla 😠 je vyborny,davam ho do duseneho maska,nech sa paci recept: 1kg rajcin,1 kg papriky,1kg cibule-pokrajat nadrobno,udusit na 1dl oleja,do zmaknutia papriky,pridas 3struc.cesneku- prelisovaneho,7 dkg soli,20 dkg krys.cukru,1dl octu,3 male rajcin.pretlaky,znova chvilu podusis,pridas 1 cely pohar7dl sterilizovanych uhoriek-pokrajanych nadrobno- bez nalevu,1strednu konzervu kukurice,1 malu konzervu sampinonov-pokrajanych ,spolu dusit 20minut,dat do poharov,sterilizovat 10 minut pri 90stupnoch

denisa87
14. aug 2012

Akurát som dokončila Dukátové buchtičky podla http://varecha.pravda.sk/recepty/dukatove-bucht... a slanú tortu z lístkového cesta podla mojej fantázií 🙂 Lístkové cesto sa rozvalká,dala som ju do tortovej okruhlej vymastenej formy,aj okraje som nechala,na masti som oprazila cibulku,červenu papriku,sampinony,mala som domacu sunku(ked neni kupite,bo slaninku) ,a na vrch som zmiesala kys.smoltanu s 3-ma vajickami+sol, a dala piect na 30min pri 180,a este som ju nakonci posypala struhanym syrom 🙂 este sme nechutnali,hádam bude dobrá 🙂

denisa87
14. aug 2012

@atiatko mi to robievame na zabíjackach a to masko voláme "sysel" ,raz sa susedka pytala co varim, a ja ze sysla,:"a to co?kde si ho chytila a vy take jete??"