icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
9. nov 2010

Ahojte, ja sa práve napchávam výbornou vianočnou kapustnicou od svokry, potom to zajem výborným koláčikom od svokry, ešte že ju mám 😀
a naverenú mám polievku z pangasa

titkovamiriam
9. nov 2010

a čo ste take Vianočne!!!!!asi bude cez vikend kapor šalát 😀 😀 -chlapi budu frkotať 😲
kapustnicu možem

ako robíš polievku z pangasa-osmahnes vsetku zeleninku na masle pridaš rybu?alebo na smotanke?

zuzkat1
9. nov 2010

baby ked robite vyprazany karfiol ako dlho ho pred vyprazanim varite?

veverina
9. nov 2010

@zuzkat1 ja som akurat vcera vyprazala karfiol a zemiacky k tomu ale ja neviem,ja som ho nevarila..len umyla,nasolila a obalila v cesticku a bol vyborny makkucky..to sa vari pred tym??? 😒

pepi_petra
9. nov 2010

ja som uvarila rajcinovu polievku a zeleninove rizeto.Na to nastruhany syr a uhorkovy salat...mnamky 😝

zuzkat1
9. nov 2010

@veverina praveze ja som to minule tiez nevarila a bol tvrdy... tak neviem, mozno ad karfiolu zavisi 😖

berika
9. nov 2010

@zuzkat1 ja ten karfiol varím len 2-3 minúty, potom obalujem, vyprážem. Ale moja mama karfiol nevarieva, vtedy je trošku chrumkavejší, ale dobrý.

zuzkat1
9. nov 2010

@berika mne tiez tak chutil ale mm komentoval 😠 tak zajtra asi predvarim... dakujem

veverina
9. nov 2010

No ale treba ho dlhsie vyprazat potom,ja som uplne rozzhavila olej a potom som vyprazala uz na stisenom plameni,pomaly a kazdu chvilu otacala..potom sa fajn urobi 🙂

zuzkat1
9. nov 2010

@veverina ja tiez tak...ale asi fakt od karfiolu zavisi,lebo som mala vtedy 3 doma vsetky som vyprazila a niektore boli makke... no neviem...asi teraz predvarim nech mm nefrfle... som mu navrhla nech vari on🙂 ze ja rada zjem aj tvrdy karfiol ked ho on navari, ze nebudem hundrat😀 ale to uz sa mu nepacilo 😝

veverina
9. nov 2010

@zuzkat1 😀

mukky
9. nov 2010

dievčatá dakujem za odpovede 😎

ja dnes nevarím,od mamy mám šoškový boršč s hovadzím masom a od babky plnenú kapustu s maskom 😵

zuzkazp
9. nov 2010

urcite karfiol predvarit, je tak makkucky a lepsie sa obaľuje, mam na to skolu dievcata 😉 kamoska zabudla raz predvarit a potom oberala struhanku z neho-samozrejme neuspesne 🙂

titkovamiriam
9. nov 2010

karfiol urcite predvarit cca 2-3 minutky stacia,len aby zmakkol.No ja milujem plneny-obvarit karfiol,vychladeny dat na alobal.Porom trosku vyrezat aby sa do neho dalo naplnit pomlete masko opatrne lyzickou zajst kam sa len da ,zabalit do alobalu a upiect,po 25 minut odokryt nech za zapecie.Perfektne to vyzera na tanieri ked sa to kraja a so zemiakovou kašou mnam mnam 🙂

disky
9. nov 2010

@titkovamiriam to znie zaujimavo 🙂

titkovamiriam
9. nov 2010

piplacka ale mnam 🙂

00vladka00
9. nov 2010

ja som dnes nevarila mam este od nedele.a zajtra bude zemiakový salat a plnená fasirka.a ja si dám k tomu rybu oprazenu.manžel nemá rad

slniecko77
9. nov 2010

@titkovamiriam ahoj, mohla by si mi prosim ta preposlat do IP recept na svieckovu, alebo napisat kde ten recept od teba mozem najst? dakujem ti velmi pekne 🙂

titkovamiriam
9. nov 2010

http://www.maggi.sk/Recepty/Recept/r16569-Babic...
tuto je na maggi a ked bol na MB tak bol dotaz ze naco to kaziť vyvarom no je mylseny vyvar z kosti ci masa,kocky pred 70 rokmi neboli 😀 😀

elina313
9. nov 2010

@titkovamiriam
Ahoj Mirka, nerobíš náhodou karamelovú tortu ? Alebo nevieš o nejakom dobrom receptíku s karamelovým krémom ako na veterníku ?

Ďakujem

slniecko77
9. nov 2010

dakujem 🙂 okopirovane, ulozene 😉 coskoro vyskusam

titkovamiriam
9. nov 2010

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31504 karamelový jenoznačne tento
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32664 a tento veterník na plechu 😀

zajo79
9. nov 2010

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25989 a dnesna vecera uz sa neviem dockat

azuz
9. nov 2010

@titkovamiriam mnam ten veternik vyzera vyborne 🙂

azuz
9. nov 2010

ja som dnes nevarila, mala som este od vcera paradajkovu polievku a privarok zo zelenej fazulky, to moj maly miluje 🙂

mimikuku
9. nov 2010

@zajo79 mi sme si presne toto robili predvcerom,,,,,mnam mnam, prajem vam dobruuuuuuuuuuu chut

lyongirl
9. nov 2010

@titkovamiriam no tiež neviem, čo to, že to vianočná, varila svokra a poslala a je mňam...

polievku z pangasa som robila 1x, uvarila som si pangasa vo vode s korením a bobkovým listom. Osmahla cibuľku, na tom mrkvu, petržlen a zeler, doliala vývar, po uvarení do makka to rozmixovala, pridala 500ml smotany, osolila a pridala pomrveného pangasa, je dobrá

laerke
9. nov 2010

Slecny, damy, kolegyne, ZENSKE
mam otazku

Nema niekto dobry recept na nejaku fajnu cokoladovu torticku? Brat bude mat narodeniny tak ho chcem potesit. Pripadne cokolada a marcipan 🙂

elina313
9. nov 2010

@titkovamiriam och ten orechmi vyzerá lákavo, myslíš, že mám upraviť nejak gramáž, keď chcem spraviť takúto srdiečkovú tortu ? A keby som na korpus nakrájala banány a dala tam ten krém, čo myslíš bolo by to chutné ? Alebo už príliž ?
☹ neviem si rady, prepáč ak ťa tým zaťažujem, ale ty a traktor ste tu také skúsené gazdinky a nemám sa s kým poradiť.
Ďakujem za skvelé tipy 😵

elina313
9. nov 2010

@laerke ja nemám, ale tvoje oslovenie ma pobavilo 😀 😀 😀