Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, my sme dnes mali bryndzové pirohy so slaninkou 🙂 a zajtra by som spravila cviklovú polievku, len neviem ako? nemáte nejaký tip? najprv cviklu ošúpem, či najprv uvarím a potom ošúpem? 😅 a ako druhé budú kuracie stehná pečené na kyslej kapuste 🙂
ahojte,zajtra tu nebudem,tak menu na zajtra: šošovicová polievka na kyslo a balkánsky plameň-malým bez feferónky a musím vymyslieť nejaký jablkový koláč lebo máme stráááááááášne veľa jabĺk...prajem vám pekný" predĺžený víkend" 🙂
ahojte tak a kapusta je naložená som až rada a zároven boli aj kapustové halušky pre malú tvarohoveé a na zajtra hráškova polievka kuracie rezne zemiaky ,jablkový koláč len neviem ešte aký popozerám deti sú doma a mala začína byt nejaká chorá dúfam že ju to prejde 🙂
@natal12 Vraj aj tieto su fajne 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-palac...
@janka256 je to fajne take obycajne jedlo cesto si urobis ako na rezance len polohrubu muku a vodu a vypracujes take tuhe cesto...ja si bochnik nakrajam na centimetrove platy atie potom vyvalkam na take 20cm pasy a tie sa snazim parat .....na tenucke....a sup do horucej vody....medzi tym si dam piect v supke na drobno nakrajane zemiaky trosku osolene.. ked su hotove trosku popucim a zmiesam s parancami a polejem roztopenym maslom...dufam ze si to trosku pochopila ak nie tak kukni recept na vareche... a ked sa mi nechce robit cesto tak si kupim cestovinu dlhe hrube rezanca .....
tie párance chcem skusit aj ja ale som videla že to robili aj z bryndzou a tvarohom tak uvidime 😝
@pivnakozmetika
Recept na Kinder mliečny rez
5 vajíčok, 100g kryštálového cukru, 50g kakaa, 1 šľahačka
POSTUP PRÍPRAVY
Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtkov pridáme kakao, bielka a dáme na plech . Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme si vyhriať rúru na 190°C. Hotovú masu vylejeme na plech a pečieme asi 10´minút. Medzi tým si vyšľaháme šľahačku. Vychladené cesto natrieme šľahačkou a necháme schladiť ak stihnete/ u nás je to problém/. Hotovo
@rastulka tu si všetci tikáme dúfam, že neurazím ak budem. my sme traja tak uvarím 6 vajec na tvrdo, rozrežem na poli žltka dám zvlášť do misky bielka pokrájam na drobno pridám do bielok pokrájanú malú cibulku, asi tak 15 - 20 dkg syru tvrdého na malé kocky osolím, okorením trožku viac soli lebo keď to postojí vajcia sol vpijú pomiešam v druhej mise žĺtka popučím pridám pol. lyžicu horčice, tatárku a trožku šlahačkovej smotany aby to bolo vláčne všetko pomiešam a pažítku nemusíš na sendvič k rohlíku super 🙂
@fordikford aj stvarohom na slano no ja som urobila trosku s tvarohom a pr.cukrom.....mnaaaaaaam ale prave su len so zemiakmi..
Jednoduchy RECEPT na domacu COKOLADU. Video zaberie 2-3 minutky casu - cca 2 az 4 minuta.
http://www.stv.sk/online/archiv/damsky-klub?dat...
ahojte,
nemate dobry recept na škoricovniky? osie hniezda?
dakujem pekne 🙂
my dnes vyvar z kare kosti so zeleninou a krupicovymi haluskami a rizoto s kuracim maskom a hruskovy kompot
ahojte 🙂 dnes mame este mäsko s ryzou zo vcera a idem urobit palacinky s nutelou,slahackou a ovocim 😉
@nelinka0401 dakujem 😉
kapustnica 😉
U nas dnes gulašova polievka zo včera a vypražany pangasius + varene zemiaky 🙂
Pre inšpiraciu
https://www.youtube.com/watch?v=8xcmfR-WgWk😉
Moje madlenky s pomarančovou šťavou neskutočne dobré moje deti ich milujú ,aj ja 😉 😵
2 vajíčka , 100g hnedého cukru , štipka soli, 100g hladkej múky, 1/2 PDP, citrónová kôra, 100g masla, 2 lyžice pomarančovej šťavy.
Vajíčka ,cukor , štipku soli a citrónovú kôru vyšľaháme do sladkej peny. Pridáme múku ,PDP dobre premiešame. Rozpustené maslo vlejeme do cesta .Dochutíme pomarančovou šťavou. Odložíme na 2 až viac hodín do chladničky. Najlepšie urobiť večer a ráno máte chutné raňajky. Pečieme pri teplote 200°C 5-7 minút, potom stiahneme na 150°C a dopečieme 5-7min. Ja robím vždy trojitú dávku ,čím je cesto dlhšie v chladničke ,tým budú typické kopčeky pre madlenky väčšie .
U nas kuracia polievka,pecene kuriatka a zemiakový šalat-ryža 🙂
dievčatá idem si k vám opäť po radu... piekli ste doma tekvicové semiačka? ako na to?
my sme si dnes na obed pochutili na cestovinach carbonara
tvarohové kuličky polité máslem sypané cukrem a skořicí
perkelt s cestovinou mnamica)
...plnená paprika v paradajkovej omačke 😉

@miruska73 ako chutia tie parance? su dobre daj receptik... 🙂