Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
babulky neviete mi poradit ako spravit zo zemiakovej kase { ostala mi } zemiakove placky ? ci normalne len pridat vajco , cibulu.. a muku ???
@abriela http://varecha.pravda.sk/recepty/nebeske-rezy/2... nič špeciálne, ale chutí skvele 🙂
dojedááááme. 🙂
mam rozmrazene liskove testo, an jablecnou tvarohovou a makovou strudlu delat nechcem, nechcem ani snecky s sunkou a podobnyma naplnema....co tim teda? 😀
@babulka123 zo zemiakovej kase placky? Neblaaazni. To asi ee.
Najblizsie dni- vyprazeny syr a varene zemiaky- nemali sme dobre dlho.
Potom planujem zapecene rezne- mozno na tatarskej, alebo obratene.. S ryzou a mrkvovym salatom.
Rajcinova polievka...a viac netusim, co varit.
Cestovin sme objedeny..
@ifkael niekde som to videla.. ale nepamatam..
Aa aby ma deti nezjedli- tak nejaku muffiny urobime
dnes sa vari zemiakovy privarok, domaca pecena klobaska a volske oko 🙂
@babulka123 Ahoj, kašu asi nie, ale skús pridať múku a urobiť šúľance, alebo opiecť lokše 🙂
milujem pondelnajsie dojedanie z nedele 😉 Takze u nas dnes: zeleninova polievka zaprazena aj so slaninkou, zemiakovo-cibulovy salat a vyprazane rezne. Dezert je klasicky salkovy marhulovy kolac
tak dnes slepaci vyvar a pecene kuracie stehna so slovenskou ryzou.a chystam sa este na jablckove pite
...dojedáme pečené kurča s plnkou a slepačiu polievku a na poobedie tvarohová bábovka 🙂
Poradte mi prosím nejaký nezvyčajný jablčník, chcela by som vyskúšať niečo iné ako klasicka štrúdľa, mrežovník, obrátený jablkový 😝
bože baby, idem vás dočítať, my sme boli celá dedina od rána až do teraz bez elektriny, no masaker, ako som na plynovom sporáku zohrievala kapustu, pečené mäsko a knedľu, jaj nechcela by som tak byť, zima ako v psinci, lebo máme plynové kúrenie, ale spínač ho nezapne samozsrejme, ke´d nie je prúdu, ešte aj vonku otrasne, prší, fučí, no otras deň 😒 😖
@mysiatkoo parádne, vďaka za recept, hádam by som to mohla vyskúša´t 😉
@tinka274 super, parádne sa ti podarila 😉
@lululka555 nie neskúšala, ale vyzerajú byť mňam, milujem limetku 🙂
@vivusika no a ďalšia parádna lentilková 🙂
@miriamr tieto karamelové keže sú super, ja už robievam len tie, sú fakt, že mńam, tiež ich mám u seba v albume 😉
@jachin skúšala ešte minulé Vianoce, málinko vonia a chutí po masle, al emaslo to veru nie je 😒 no každopádne chutnejšia, ako klasická Hera 🙂
dnes som chcela robit kralika na mrkve s tarhonou, ale ja sklerotik som ho zabudla vytiahnut z mrazaku vcera. tak sa rozmrazuje a bude zajtra. a nemam nic ine nakupene, takze cez den som o chlebe 🙂 nastastie ideme na veceru, drahy ma meninky, takze to nejak prezijeme 🙂
@danielaj ano aj mne sa zdaju mnamkove a jednoduche pecenie,ani vykrajovatka neni treba 🙂 myslis ,ze tu limetku tam bude citit? nebude lepsi citron`?
@ewana73 ahoj,paci sa recept 😉 :urobis si kvasok-3dl mlieka+1 CLcukru+1 kocka kvasnic...do misy si das 50 dkg hlad.muky+2CLorgana+2CLsoli+1/2CLvegety+150ml oleja,hotovy kvasok,zmiesas,vypracujes cesto,este ho treba pomucit podla potreby,nechas vykysnut...ja ho davam kysnut do misky-kysky,je to skor...potom si cesto rozdelis na 4casti,kazdu rozvalkas do kruhu-ten si rozdelis na 8 trojuholnikov,kazdy natries kecupom,posypes korenim na pizzu,das sunku,platok syra,slaninky,zrolujes od sirokeho konca do rozteka,das na plech s papierom na pecenie,potries vajickom,posypes struh.syrom,das piect do vyhriatej rury na 180c,ked zacnu hnednut vyberies,cas ti nepoviem,ja na ne prikukam 😀
Ahojte. baby nemate nejaky recept z pohanky pre mna. velmi pekne dakujem. A nevatila som nic zostalo zo vcera 😀
@lululka555 robím niečo podobné , linecké citrónové , mne tam ide šťava a kôry z 2 citrónov, ale teraz ,. čo som robila dala som len jeden a teda nedávam ten škrob , je to veľmi podobné ako tie moje. sú chutné vláčne a jemne kyselkavé

Kurací vývar so zeleninou a niťovkami (zo včera) a varené zemiaky s maslom, špenát a vajíčko.