Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuzana12345 ahoj co je prosim ta ta specialita s chlebikom. vyzerá to naozaj zaujimavo
jablko syr-syr môžeš vykrojiť zabavnými formičkami,paradajky ako muchotrávky-prepoliť a urobiť bodky bambinom,tvarohové guličky vyvalat v pažítke,hrozno syr,plnené vajíčka,šunkové rolky,a určite by si zabodovala domácimi chipsami.Ak máš krajač na salámy-nakrajať zemiaky na čo najtenšie,vysmažiť,vysušiť a obaliť v paprike alebo v struhanom syre.Spravila by som niake pudingové poháre,to sa pri detoch vždy osvedčilo.
a niesi elina otrava 🙂 🙂 🙂
@jarunka111 my dávame ešte aj trošku uhoriek zaváraných a jogurt nedávame, ale určite neuškodí. inak ju robíme presne ako ty.
no dnes varím kapustovo -slaninove pagace a k tomu zakysane mlieko 😝 mnam
mm sa ide za tym zblaznit 😀
Dobre ranko, mile damy, chcem sa opytat, ked robite granadir, popucite zemiaky ako na pyre alebo ich pred uvarenim nakrajate na male kococky a nechate tak?
@sonka31 ja varim na granatir zemiaky v supke a potom ich osupem a pretlacim cez take sitko ako ked sa robi zemiakovy salat. Cestoviny normalne uvarim, zmiesam so zemiakmi a cibulkou poprazenou na masti a cervenej paprike.
@kvojtanikova A nie je to suche, ked sa uvaria v supke?
@sonka31 nie, lebo tam je ta cibula a ta to omasti. A my zas nemame radi ked to "plava" v tuku... K tomu jedavame calamadu alebo uhorky a tie su take mokrejsie tiez.
@kvojtanikova No skusim, v supke som zatial nepocula. Ani ja nemam rada mastne jedla. Vyskusam a porovname. Dakujem!
@grenadinka nakrajane bravcove kare na male pasiky, okorenene, osolene, troska horcice, na drobno nasekane ukorky a moze sa tam dat aj feferonka, ak niekto lubi stiplave, dusit to (doliat troska vody) do mäka
Ja varím na granatír v šupke,opražim cibulu na masti/oleji/pridám papriku,odstavím a pretlačim ošúpané zemiaky,potom ich trosku popučím a dám cestoviny.Iný ani nepoznám
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34124#dis...
cesnakova polievka a vyprazany syr s varenymi zemiakmi 🙂 a ak stihnem, tak urobim pecene buchty so slivkovym lekvarom 🙂
@titkovamiriam ja tak isto, recept mam od svokry 🙂 A su vynikajuce, akurat ze nemam ten pretlacac na zemiaky, tak ich len nadrobno nakrajam.
a vidite, idem o tyzden na Sk, tak si to pretlacatko kupim, tiez to mam tak radsej, ked su tie zemiaciky take roztlacene 😵
a polievku nakoniec varim len taku jednoduchu, trosinku zasmazky, karfiol, a potom pridam mrazeny hrasok s mrkvou.
ja dneska nevarim, mm nam doniesol obed z firmy, tak mam dneska volno . aspon jeden den 😀
@zuzana12345 to je balatonska specialita, v hc sa to robilo...ale nie z kare, ale z bravcoveho stehna. z kare ..to musi byt moc suche nie? a ked je pekne stehno a vykroja sa blany tak je to mnaaaaaaaam.
poradte co na nedelu...
zajtra chcem konecne to cevabcici...z akeho masa ho robite? pol na pol hovadzie a bravcove?
zajo pol na pol ,no aj len bravčové ako kedy 🙂
na nedelu asi spravím jordanske škoricové kura 😀
ahojte, dnes dojedáme ešte...mám voľno... Zajtra špagety - pre deti a muža s mäsom a kečupom a ja si spravím s tuniakom asi.... V nedeľu plánujem kuracie prsia plnené šunkou a nivou - bez trojobalu, iba v trúbe pečené a opekané zemiaky, cviklový šalát. A budem piecť tortu - mala som meniny, tak to trošku s rodinkou oslávime... 😵 A ak budem mať čas, aj pagáčiky spravím... Je také počasie, že iné sa moc ani robiť nedá...len vypekať dobrotky a zaháňať nimi depku ☹
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34463 hned som ho tam dala 😀
My máme dnes hráškovo-zeleninovú polievku, na večeru budú vyprážené kuracie prsia plnené ementálom s ryžou.
@chorale1 aj tie uhorky by mi tam veru pasovali 😉 a jogurt dávam, aby to bolo troška ľahšie, nie také majonézové a tak robím aj vianočný zemiakový šalát, akože zdravšia varianta 😀
ja som dnes robila prvýkrát polievočku z hlív...je super... 🙂 🙂
Moje krasne, jak to tu citam, viete jak mi je dobre?
Tyzden som nevarila kedze sme sa stahovali 😀 Zili sme na parkoch a spagetach 😀 Ale od zajtra sa zacina kuchynska olympiada, pekne po starom. Dnes upeciem malemu braskovi torticku, ma taky milucky detsky vek (29 😀 ), zajtra pridu na navstevu tak neviem co im mam ponuknut, asi este spravim nejake kolaciky, mozno sa predcasne vrhnem na medovniky 🙂
V nedelu obed u mamy takze moj nevariaci strajk pokracuje 😀 (Ako mam varit ked pod napadanou omietkou nemozem najst sporak? 😀 )
dnes som robila šišky-pampušiky 🙂 😉
ahojte,prepačte,trošku sa vam sem zamiešam 😅
rada sa vami nechavam inšpirovať ked dochadzaju napady 😀
potrebovala by som poradiť recept na nejake dobre osvedčene perničky na vianoce...chcela by som ich robiť so synčekom tak aby sa s cestom dobre robilo 😀 😀 😀 ďakujeeeeem 😵 😵 😵

@titkovamiriam
Mirka to som ja otrava, zajtra máme detskú párty, prosím ťa poradila by si mi nejaké veselé jednohubky pre deti ?
Môžu byť normálne, alebo aj ovocné...nič mi nenapadá
To že píškótka, banán, piškótka - čokoláda, to robiť nebudem, lebo spravím piškótovú tortu s ovocím....