icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katka512
25. nov 2012

@minnie30
@abriela dakujem baby ste zlate 😵

danielaj
25. nov 2012

ahojte, dnes sme mali nedeĺnú slepačiu polievku, marinovanú pečenú krkovičku na plátky s lečom, fašírky plnené vajíčkom syrom a kápiou, ryža, opekané zemiaky, čalamáda, kompót 😉 a zákusky na mm oslavu narodenín a do práce, orechovo-kakaový zázrak a nanukové rezy - moje vymyslené, 😀 ak by chcel niekto vyskúšať ten zázrak, tu je recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48354, ale musela som upravovať, to hnietené cesto bolo strašne riedke, takže som pridávala oveĺa viac múky, ako je v recepte a aj na krém, som dávala viac pudingu, inak je výborný 😉

danielaj
25. nov 2012

@mysiatkoo tá torta vyzerá nádherne 😉
@bubo1104 teší ma, že chutil 😉
@zklimekova malá je zlatunká a ako sa teší 🙂 všetko najlepšie k 2 rôčkom 😉

zklimekova
25. nov 2012

@danielaj ďakujem 🙂

levandullka
25. nov 2012

@danielaj Mňaaaaaaaaaaaaaaaam, celý deň mám neskutočnú chuť na niečo sladké 😀. Keby si bola moja susedka, hneď by som k tebe úplne drzo zbehla 😀

levandullka
25. nov 2012

Náš dnešný olovrant - hrianka s pestom, mozarellou, rukolou a tekvicoým olejom

ibajeho
25. nov 2012

Zienky, stale tu citam jak robievate recepty od nejakej nigely. Doslo mi ze ma nejaku knizku no chcem sa spytat ci su tie recepty fakt take uzasne a stoja za to aby som si tu knihu kupila, alebo ci sa neda niekde stiahnut na internete??? A ak nie tak aspon ze kolko stoji, reku si ju vypytam pod stromcek ak je to nejaka rozumna suma 😉

olo2003
25. nov 2012

Ahojte, sm tu dva dni nebola a vás dočítať dalo zabrať. takže včera sme mali karfiolovo hráškovú polievku s mrveničkou-ostala aj na dnes, zapkanú krkovičku so smotanou oštiepkom udeným, pečené zemiaky, ryža, šalát kaputovo mrkvový s cibuľkou. ako dezert orechový zákusok http://varecha.pravda.sk/recepty/orechovy-zakus... a oreo sušienky, dnes som dokončila tortu bratovi na oslavu
@titkovamiriam ja som ich pri nej zarábala 😉

olo2003
25. nov 2012

@danielaj máš neskutočné inšpirácie 😉
@levandullka milujem takéto zdravé jedlá

danielaj
25. nov 2012

@levandullka no kľudne, veru by som sa nenehnevala, ja rada hostím 😉 a ty by si mi zase doniesla tú tvoju hrianku, mňam 🙂
@olo2003 krásna tortička, aj koláčiky, musím už aj ja niekedy urobiť to Oreo 😉 a ďakujem 😉

lululka555
25. nov 2012

ahojte 😉 ja som dnes tiez vypekala,ved ako kazdu nedelu 😉 vyskusala som recept z varechy,kolaciky s tvarohom a visnovym dzemom 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/kolaciky-plnen...
a dostala som pochvalu od mm,ze straaasne dobre 🙂

ibajeho
25. nov 2012

@mysiatkoo akoze ked sem nehodis recepty na cele tvoje menu dnesne tak sa s tebou nebavim! 😀

lululka555
25. nov 2012

😉 a ak mate radi jablkove aj tento receptik sa mi paci http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-kolac... 😉
pekny vecer 🙂

doma1
25. nov 2012

ja som dnes porusila nedelny tradicny obed a uvarila som velky hrniec gulasu s domacim chlebom, jablkovo - orechovu strudlu,,,,ked mame ten strajk ucitelov a deti zostanu doma,,, 😉

gucz
25. nov 2012

ahojte
mám na Vás otázku. Kázala som manželovi kúpiť tuk na pečenie a on omylom kúpil tuk na varenie. Je v tom veľký rozdiel? môžem to použiť aj na pečenie? Vyzerá rovnako ako ten na pečenie

papuka
25. nov 2012

@mirellka ano aj v košíkoch ale aj vo formách na maffiny

bubo1104
25. nov 2012

@olo2003 prekrásna tortička , aj tie orechové sú super , tie oreo urobím , už som si prepísala recept
@danielaj áno chutil , už je ho väčšia polovica fuč . Teda zase krásne koláčiky , ja už skúšam od Teba v priemere 1 koláč za 1 týždeň . Už sa nepozerám ani do svojích zošitov , ale hneď si vyberiem od Teba a už idem na to .

womenne
25. nov 2012

@mysiatkoo nemáš recept s fotkami? torta vypada báječne 😵

gucz
25. nov 2012

my sme dnes mali k obedu ryžu s kuracím mäskom z pŕs s omáčkou unclebens (zavárané domáce). Babka nám poslala medík so zázvorom a citrónom, keďže sme chorí a druhá babka zasa poslala kakaový koláčik, boli v ňom kúsky jabĺčok a navrchu citrónová poleva. Ja som teraz piekla pizzových slimáčikov

levandullka
25. nov 2012

Na pohľad nič moc, no sú to najlepšie zapekané vege cestovinky na svete 🙂

mysiatkoo
25. nov 2012

@womenne @ibajeho recept s fotkami nemam, nestihala som to fotit, podarilo sa len jednu foto :P ale pisala som uz recept na tortu, tak kopirujem piskotove cesto - ja som robila zo 4 vajec -tzn 4 lyzice hrubej muky, 4 lyzice cukru, lyzica vody, pol PDP... zltky s cukrom, s vodou, potom pridat sneh... a uvarila som 2 sacky mrazenyx malin - prepasirovala cez sitko aby neboli kostky, do toho sacok zelatiny (jemne mleta Dr.Oetker podla navodu), to som naliala na korpus(nexala som si kusok na ozdobenie), dala na 20min do mrazaku a na to som naliala zmes : 2kysle smotany+1makky tvaroh+1 vanilkova activia + 2 vanilkove cukre - tiez k tomu treba zelatinu, aby sa to neroztieklo a vrx je ozdobeny tou malinovou.

a ten hlavny xod - bravcove na pive :

na lyzici olivoveho oleja postupne opiect bravcove plece(800g) nakrajane na kocky velkosti cca 3x3cm (asi 5min)...sup do pekaca vsetko, na tej istej panvici dalsia lyzica oleja.. opekat slaninku (100g), por (1ks), sampiony na platky(200g), 2 struciky cesnaku na platky dokopy asi 5min, zaliat 3,5dcl svetleho piva a 3,5dcl hovadzieho vyvaru, pridat 4 ks tymianu a 2 bobkove listy...nexat zovriet, vriace naliat do misy s masom a dat do vyhriatej rury na 180st.... piect 1,5h, vybrat bobkovy list, potom poukladat nakrajanu bagetu potretu horcicou , posypat syrom (gouda alebo cedar) a piect dalsich 20min... dozdobene nakrajanou cibulkou

mysiatkoo
25. nov 2012

@ibajeho ja =mam tu knizku doma a zatial som z nej nerobila vobec nic. rok lezi v kuxyni na cestnom mieste 😎 ...asi sa vratim k prelistovaniu, ked sa tu teraz tak spomina

mysiatkoo
25. nov 2012

a bonus dna.. sladka vecera s nutelou alebo slivkovym lekvarom

natal12
25. nov 2012

Ja sa neviem rozhodnúť čo spravím zajtra buď zapekané palacinky alebo klasické bez zapekania 😅 alebo banánový puding s piškotami a banánom a grankom 😉 to chcem ako dezert tak radte 🙂

efci
25. nov 2012

@ibajeho tu je cokoladovy cheesecake:
Korpus: 125 g maslovych susienok, 60 g maslo, 1 PL kakao
Plnka: Vymiešať 3 cele vajcia a 3 zltka so 120 g trstinoveho cukru, postupne pridavat 2 PL pudingoveho prasku cokoladoveho, 175 g rozpustenej cokolady, zmiesat 1 PL horucej vody + 1 PL kakao - pridat do plny, nakoniec 500 g tvarohu a 2 PL kyslej smotany.
Poleva: 75 g cokolady rozpustit v 125 ml slahackovej smotany - nenormalne dobre
Piect na 160 C 45 min az hodinu, aj s vodnym kupelom.

a tu je bolonska omacka:
http://www.s-italem-v-kuchyni.com/s-italem-v-ku...

🙂

efci
25. nov 2012

@natal12 ja by som si dala klasicke palacinky 🙂

efci
25. nov 2012

@mysiatkoo ake to je cesto??? Mnam vyzeraju chutne.

natal12
25. nov 2012

no nakoniec som sa rozhodla spravím roládu 😉 biely korpus kakaová plnka potom banán do toho a zrulujem to a obtriem a posypem orechami 🙂 neni to blbá kombinácia ? 😅

mysiatkoo
25. nov 2012

@efci odtial z MK :D netusim od koho som si to pisala, ale bolo to tak pol roka dozadu 🙂 1kg hladkej muky, 3PL cukru, 3dcl oleja, 3 zltky, 1KL soli, 10dkg drozdia, 1 PDP, 5dcl mlieka...potriet bielkom a piect pri 170st. hadam som na nic nezabudla...

levandullka
25. nov 2012

@ibajeho Myslim si, ze ludia na Nigelle skor ,,zeru" jej uzasny sposob a styl varenia ako samotne recepty. Takisto vobec to, ako Nigella vyzera, je uz 90% jej uspechu. Nadherna, sarmantna, plnostihla zienka, ktora vie robit vsetko s noblesou (aj nocne vyjedanie chladnicky, ktore je vzdy zaverom kazdej jej relacie). Pouziva dost casto financne narocne, alebo nezohnatelne ci tazko zohnatelne ingrediencie, Ja jej recepty varim rada, daju sa najst medzi nimi aj take jednoduchsie, na tie zlozitejsie si este netrufam. Ja mam uz zopar jej kniziek, su drahsie, ako bezne kucharske knihy, no uz len kvoli tym mini clankom pred kazdym receptom sa ju oplati kupit 🙂. Kto raz vezme jej knihu do ruk, ci si pozrie jej relaciu, musi si ju zamilovat 🙂