icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
27. nov 2012

a inak dobré ránko,dnes varím polievku zo strúhanej zeleniny s haluškami, vyprážaný hermelín, zapekaný karfiol so syrom, varené zemiaky s vňatkou a maslom, čalamáda, alma paprika, domáci cesnakový dressing 😉

danielaj
27. nov 2012

@firstbaby viem, že to bola premiéra a máš ich super, to keby si videla moje premiérové 😀

abriela
27. nov 2012

@danielaj dnes som vyskusala varenu vlockovu kasu, pridala som do nej aj tvaroch ako radila @irsina a nastruhane jablcko. Poviem vam chuti skvelo.
Na to, ze som dnes spala asi 3 hodiny a oci sa mi zatvaraju, aspon ranajky boli fajn.

katkas1
27. nov 2012

cesnacka v bosniakoch a zemlovka

rastulka
27. nov 2012

U nas sa ešte doje nedelna kuracia polievka a druhe bude fazulovy privarok s udenym kolenom a chlebom + 3 2 1 palacinky so slivkovou nutelou 😉 🙂

bubo1104
27. nov 2012

dnes špagety zo špagetkou a syrom . Tiež som upiekla rožky a pletenky , posypané rascou a makom

enya00
27. nov 2012

Langose a sosovicova polievka 🙂

bambulka248
27. nov 2012

@vvia mozem receptik? 🙂

lululka555
27. nov 2012

ahojte 😉 ja uz mam uvarenu kyslu sosovicovu polievku a druhe bude kuraci perkelt - bez smotany a k tomu maslove halusky 🙂

leanax
27. nov 2012

My dnes krúpová polievka plný hrniec a na zajtra aby bolo 😀 a rezance s makom 😀 keďže učitelia štrajkujú tak strážim detičky 😀 tak rezance pre ich jazýčky 😀

eva7780
27. nov 2012

francúzke zemiaky,trošku pozmenené,kedže som pridala aj vrstvu kyslej kapusty

eva7780
27. nov 2012

@niky13 ako si robila marcipanovu plnku?

nikita308
27. nov 2012

Dnes rajčinová polievka s cestovinou a postrúhaným syrom a palacinky s nutelou a džemom, presne tak ako píše @leanax keďže učitelia štrajkujú, aj ja strážim deti... 🙂

tinuskaha
27. nov 2012

spenatova polievka a pirohy 😉

titkovamiriam
27. nov 2012

u nas zabijacka zo zemiakmi a slizikova polievka 🙂
a foto zo slnecnej zahradky

milenka74
27. nov 2012

@titkovamiriam jahody ako v lete 😀 😀 😀

nelinka0401
27. nov 2012

ja už mám navarené.Kapustnica s údeným mäsom a hríbikmi,dukátové buchtičky so smotanovo-vanilkovým krémom 🙂

titkovamiriam
27. nov 2012

@milenka74 u nas je aj pocasie dnes take 🙂

vvia
27. nov 2012

@bambulka248 poslem do 15minut len sa prihlasim cez pc lebo takto mobilne by som pisala veky :D

bambulka248
27. nov 2012

@vvia dakujem 🙂

womankc
27. nov 2012

my včera dojedačky, aj kurky so psom sa výdatne napapali. Chcela som urobiť morčací vývar s krupicovými haluškami, ale ma moja staršia zrušila, že je dosť jedla a treba podojedať, No uvedomelé jedno dieťa xiixixi, to nebude po mne 🙂 , takže dojedajú rybky a ževraj si uvaria zemiaky k tomu , Dnes im urobím ten morčací vývar a ako druhé zrejme niečo s kapustou kyslou , ale neviem čo

jachin
27. nov 2012

Brokolicová polievka, granadír

vvia
27. nov 2012

@bambulka248
Zemiakovo-cuketove placky
4zemiaky, 1vacsia cuketa (al.2mensie), 2vajcia, 5PL poloh.muky (mozu byt kopcom), cesnak (cca.3strucky), ml.čierne korenie, sol, majoranka, olej(na vysmazanie)
Cuketu nastruhame na rezance (na struhadle hrusie), osolime, zemiaky nastruhame na drobno (tie najtensie rezanceky na struhadle), stavu z cukety trosku vytlacime (nerobim to) a zmiesame s nastruhanymi zemiakmi. Pridame vajicka, sol, korenie, majoranku, prelisovany cesnak, muku a premiesame. Opekame z oboch stran (robim take mensie placky, asi 4ks na velku panvicu). Tip: vyborne podavat s nastruhanym syrom a kuracim sote.

Kuracie sote:
cibula, paprika, paradajky, kuracie prsia, kecup,kukurica, sol, grilovacie korenie na hyd.maso, olej (ak mam davam aj sampiony) Ochucujem na konci este trosku s chilli, kedze kecup je sladky a troskou oregana.
Na oleji oprazis cibulu s paprikou nakrajane na drobno. Ak mas chut a mas, osmahnes nakrajane samiony. Ked je vsetko opecene, pridame nakrajane kuracie prsia, kto.sme ochutili vopred grilovacim korenim a solou (tip:do misky s nakrajanym maskom dam trosku oleja a pridam tam korenie a sol lepsie sa to spoji). Ked je aj masko hotove pridam trosku paradajok nakrajanych na drobno, kukuricu a trosku vody. Prikryjem pokrievkou. Ked je vsetko hotove pridame kecup (v origo recepte na 400gprs, 300ml jemneho kecupu-pre mna je to vela) a dochutime (dochucujem solou, chilli, a oreganom)

zuziq
27. nov 2012

Polievocku dojedame slepaciu s mrvenickou zo vcera a idem dnes robit bryndzove pirohy. Som zvedava co na ne povie maly a ci ich aspon ochutna 😀

ifkael
27. nov 2012

@vvia hiiii vidis to! Zemiakove placky! 😉 nemali sme dlllho

chloe001
27. nov 2012

Specle so smotanou a syrom (manzel s Nivou) a slaninkou...

chorale1
27. nov 2012

polievka zo suchého hrachu a granadír 🙂 robila som v nedeľu tie jablkové rezy, čo tu niektorá kucháročka dala sú fakt výborné ale nedala som navrch lekvár, polevu ale roztopila som dve šľahačky s čokoládou a vyšľahala som to. mňam

womankc
27. nov 2012

práve som sa bola "najesť" u daniely v albume a zo zúfalstva som zjedla suchár s medom , 😝 😉

natal12
27. nov 2012

@bublina83 chutíl všetkým aj mamina chválila 🙂 že aký je zaujimavý je 😀

womankc
27. nov 2012

@titkovamiriam mirka no , že po prdeli fotky , že najprv nalákaš na klobásky a jaternice heheheheh a potom , že nežné foto zo záhradky, ale máš ich krásne tie jahôdky , to u nás už sú také chuderky premrznuté