Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
.....my dnes maďarský gulášik s knedlou.........a zajtra fakt netuším.........uvažujem nad pečenou kačkou......ale nechcem s lokšami.......musím pohľadať nejaký receptík s ryžou..... 🙂
@miskap2111 ...prosím prosím receptík na tie slimáčiky.....vyzerá to úžasne 🙂
ahojte. u nas dnes segedin ale polievku netusim aku 😝 😝
@titkovamiriam Ano,ja ich pražim na suchej panvici do zlatista 😉
@rastulka dakujeeem 😉
@lola7712 už ho máš v IP! 🙂
Ja dnes idem vyskusat cestoviny s morskymi plodmi a paradajkovou omackou. A polievku zrejme vyskusam dubakovu kremovu, len este idem hladat recept.
u nás kyslá zemiaková polievka, a druhé slivkové zemiakové knedle s makom alebo s grankom - každému podľa chuti 🙂
takze u nas na ranajky vajickova natierka,na obed cesnacka a bryndzove halusky a mozno si najdem cas na nejaky dezertik,ale to az podvecer,aby sme sa neprejedli 😅 😉
baby akurát robim tie rožteky a plnim ich vanilkovým a čokoládovým pudingom 😉 ale ten vanilkový puding zhustol volako a tažko to ide do toho rožka a ten čokoládový je v pohode..čo mám robit ? aby ten vanilkový zriedol ?
Brokolicova polievocka so syrovymi knedlickami, palacinky - niektore s lekvarom, niektore s tvarohom a mm ma tuzbu po slahacke, tak aj so slahackou 😉
Uz dnes varim slepaci vyvar - ten nam chuti jest aj 3 dni, k tomu robim cestovinu so zeleninou a syrovou omackou. Mam chut aj na rukolovy salat - ale zabudla som si kupit rucolu 🙂 😀
dnes mame kysle zemiaky,k tomu fasirky....este upeciem orechovy kolacik,mnam dobrota 🙂
@kikaneu medovníčky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20698
sú hned makke 🙂 , cesto rozvalkaj na tenšie, oni trochu vyskočia...
Syrová polievka s hráškom, rybka s opelanými zemiakmi, bábovka
domaca knedla a segedin 🙂
Dievčatá, máte nejaký dobrý tip na netradičné pečené kurča?
@levandullka skús kura rozporciovať .... na plech nalej trocha oleja, rozlož naň kyslú kapustu a na kapustu poukladaj osolené rozporciované kura, polej vodou a daj piecť .... keď sa začne zapekať tak si v mištičke rozrob trocha oleja s korením na pečené kura a každú polhodinu potieraj touto zmesou kura v rúre .... do zmesi môžeš dať aj nejaké bilinky alebo koreniny, ktoré máte doma radi, potom len dopeč kurča do mäkka a podávaj s čím chceš ..... ja však najčastejšie k tomu robím zemiakovú kašu, keďže tam je kyslá kapusta ;)
Dnes varím mrkvovú omáčku s bravčovými medajlónkami a knedlíkom 😝
@levandullka ja nacistim zemiaky a poukladam na pekac,osolim a na to dam naporcovane kurca a zalejem smotanou a este okorenim podla chuti,ja tam davam kari korenie. 🙂
@milka1978 Ďakujem za tip 🙂. No kura na kyslej kapuste robievam bežne, len trošku na iný spôsob... Už ho mám ale pripravené, bude na jablkách a rozmýšľam, že keď sa bude dopekať, budem ho potierať zmesou medu a citrónovej šťavy, alebo niečo podobné. Uvidíme, či sa mi to vydrí 🙂. Aj tak ešte raz veľmi pekne ďakujem 🙂
@milenka74 Ďakujem pekne 🙂. Ako som už písala vyššie, kuriatko je už v rúre, no toto, čo si mi napísala, rozhodne niekedy vyskúšam 🙂. Znie to perfektne 🙂. Toto dnešné budem asi podávať s mrkvovo-zemiakovým pyré a sudeným ružičkovým kelom na masle 🙂. Snáď sa mi podarí chute zladiť tak, ako sa má 🙂
@chloe001 prosím ťa,mohla by si mi napísať recept na tu brokolicovu so syrovými knedličkami?? Hlavne som zvedáva na tie knedličky,že ako?? 🙂 ja robím klasicku brokolicovu-uvarím s 2 zemiakmi a zahustím sladkou smotanou + krutony.
Neviem či do tej mojej kremovej by sa hodili aj tie syrové knedličky. ďík!
@miimii Ahoj, polievku robim nekremovu mliecnu - urobim si zaprazku - olej, kukuricna krupica, cervena paprika, zalejem vodou, pridam brokolicu, uvarim, na zaver pridam smotanu alebo mlieko.
Knedlicky robim - kocka tvrdého syra * 2 vajcia * detská krupica * petržlenová vňať - krupicu (tak cca 150g), vajicko, nastruhany tvrdy syr a vnatku vymiesam na cesticko a robim knedlicky, do vriacej polievky povkladam a ked vyplavaju na povrch, este necham chvilu povarit a hotovo. A da sa obmenit, da sa dat aj bambino syr, alebo nejaky aj ochuteny, minule som dala sunkovy. Takze sa da aj s tavenym aj s tvrdym.
Myslim, ze by sa hodili aj do kremovej, ale rob ich take drobnejsie, ono to mierne nabobtna 😉
plnena parika s knedlou
kelová polievka, srnec na červenom víne s knedlou mnaaaaaaaam 🙂

my dneska kuracia pecienka zemiaky pecene zajtra tekvicovy privarok fasirka a krpec detto a este kuracia polievka 🙂