icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bubutko
11. dec 2012

dnes gulas a este som sa nudila tak som urobila dalsie vianocne nepecene: kokosovu roladu:

natal12
11. dec 2012

@mariana0915 napíš @levandullka ona má 😉

levandullka
11. dec 2012

@mariana0915 Tu nájdeš, pokiaľ si myslela tieto 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/levandullka/...
Iné škoricové hviezdičky robila @danielaj

lenadka
11. dec 2012

@katja78 len cirónovú marinádu, trošku soli a trošku rasce mletej, inak mu dosť dal chuť ten pór a cibuľka pečená, piekla som to zakraté alobalom, do pekáča sa mi žiadneho nezmestil iba na najväčší plech aký mám doma a tak to keď to bolo zakryté prešli chute do seba

cinnamon111
11. dec 2012

@lucikatn 100 g hery 100 g medu a 100g práškového cukru - všetko spolu rozpustiť a nechať vychladnúť.
250 g hladkej múky, 1 vajce, 1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny a 2 _ 3 čajové lyžičky korenia do perníku.
Vypracovať cesto a nechať odstáť cez noc v chladničke. Potom začať vykrajovať tvary. Pred pečením potrieť bielkom. Ak by sa ti zdalo, že je cesto moc riedke a lepilo by sa ti na prsty, tak pridaj ešte múku.
Dávku som zmenšilana na 1/3 tak tých perníčkov bude naozaj pár. 🙂

danielaj
12. dec 2012

@veve39 podľa mňa to nie je podmienka, je to súché pečivo, ale ja tak odjakživa skladujem koláčiky a nezvlhli mi nikdy 😉
@miruska73 ja rožteky poctivo šuľkám 😉
@zklimekova u nás je veľa snehu, hádam aj pol metra nasnežilo 😉

danielaj
12. dec 2012

@rastulka krásne, robila si tie pardubické podľa mňa, či iné? 😉

eva7780
12. dec 2012

dnes dojedáme a poobede niečo upečiem,asi šlahačkové pečivo 🙂

rastulka
12. dec 2012

@nakup Dakujem,určite vyskušam 😝 😉 kolko ks ti vyšlo z jednej davky?

rastulka
12. dec 2012

@danielaj Dakujem 🙂 Ano,robila som ich podla teba a aj vanilkove rožteky 🙂

danielaj
12. dec 2012

@dara29 hrudkový tvaroh, keby si dala mäkký, tak je z toho nátierka 😉
@rastulka takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38744, ale aj táto je super http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-francuz...
@nakup žĺtkové rezy robievam, ale tento rok nebudem, robila som ich nedávno na kar, takže tento rok nebudú 😉
@lululka555 krásne medovníčky a za receptík neďakuj, rado sa stalo 😉

betka22betka
12. dec 2012

struková kyslá polievka plus ryžový nákyp/ žĺtka vymiešať s maslom a s cukrom, primiešať vychladnutú uvarenú ryžu v mlieku so štipkou soli, plus hrozienka/ ktoré sme predtým zaliali horúcou vodou, po vychladnutí scedíme/, plus vyšlahané bielka. Polovicu masy dáme na vymastený plech, postrúhame na to ošúpané jabĺčka, posypeme mletou škoricou.Dáme druhú polovicu masy. Pečieme pomaly, cca 50 min. Pokrájam na plechu na kocky a podávam. Takýto nákyp je lepší ako hocijaká torta!!!! Dobrú chuť prajem.....

betka22betka
12. dec 2012

@bubutko hneď by som si dala ... predtým som aj ja robievala takýto koláč, ale už neviem recept. Napísala by si? Aj ja som rodila v decembri, a to 24. 12. o 22,50 v noci......držím palce !!!!!!

majuskacechova
12. dec 2012

ahojte. u nas dnes slepaci vyvar s rezancekmi. zemiaky na kyslo a klobaska k tomu 😝 😝

danielaj
12. dec 2012

včerajšie pokračovanie vianočného pečenia - linecké kvietky s domácim malinovým džemom a košíčky, neskôr budem plniť karamelovo -orechovou plnkou 😉

ivka219
12. dec 2012

@rastulka možem ta poprosit do IP recept na orechy ?

ivka219
12. dec 2012

@cinnamon111 možem ta poprosit recept do IP

natal12
12. dec 2012

@danielaj Dani, ty keď plníš linecké tak cukrárskym vecuškom a špičkou alebo priborovým nožíkom ? 😅 ja vreckom ale vždy mi ten džem vyteká odtiaĽ 😀

kibuk
12. dec 2012

ahojte dnes mame gulaš na husto s cestovinou 🙂

gelinka75
12. dec 2012

@danielaj prosim ta to cesto na kosicky je rovnake ako linecke?

danielaj
12. dec 2012

@natal12 ja natieram nožíkom, s vreckom je to blbosť podľa mňa, veď tam treba málinko džemu a svreckom sa to ťažšie dáva 😉

womankc
12. dec 2012

@nakup u nás taky tak , len ja robím lieskovcové rožtekym miesto jadrových

danielaj
12. dec 2012

@gelinka75 v podstate je to rovnaké, ja robievam tieto trvanlivé košíčky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10432

womankc
12. dec 2012

@lululka555 že amatérsky, veď ich máš krásne

gelinka75
12. dec 2012

@danielaj dakujem, zvykla som kupit kosicky uz upecene, mavaju to v tescu len som nezohnala, rozmyslam, ze spravim, lebo vsetci to u nas maju radi 🙂 ja robievam taku rumovu plnku z piskot

danielaj
12. dec 2012

@gelinka75 vyskúšaj tieto, sú výborné, ja to striedam tie plnky do košíčkov, minulý rok bola taká rumovo-orechová, teraz bude zase karamelovo-orechová 😉

womankc
12. dec 2012

Nádherne ste už popiekli kočky a ja som ešte ani nezačala, teraz je mm na služobke až do piatku , tak sa konečne budem realizovať dúfam

gelinka75
12. dec 2012

@womankc ja zacinam cez vikend 🙂

natal12
12. dec 2012

@danielaj my sme to odjakživa robievali nožíkom lenže je to piplačka, a nás majsterka učila plniť linecké alebo hocičo iné vrecúškom cukrárkym a to len trošku šprtla 😅 a je to podľa mňa dobré len tie džemy bývajú riedke 🙂 a kedže sme mávali dosť objednávok či išli vianoce či kár či svadba alebo nejaká oslava, posedenie pre učitelov tak bi sme to nožíkom nemohli robiť, ale len košíčky sa plnili malou lyžičkou s karamelom 🙂

kucminka
12. dec 2012

kočky,chcela by som skúsiť parížske rožky,ale ešte som to nikdy nerobila,poradíte mi ako na to?Dáte osvedčený receptík?ďakujem