icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
15. dec 2012

🙂 ahojte babulky 😉
my sme dnes mali na obed varene údene kura a zemiakovú kašu 🙂
a pridávam fotky pečenia :
anjelské očká s ríbezľovým džemom,mňam to cestíčko je super 🙂
už hotové pardubické perníčky,všetkým chutia,sú výborné
a klasika,medvedie labky... 😵

nakup
15. dec 2012

@lululka555 vyzera to užasne 😵 😵 😵

zklimekova
15. dec 2012

@lululka555 vyzerá to všetko super 🙂...na tie anjelské očká nedáš recept??

tatianka.g
15. dec 2012

baby a nemate niektora overeny recept na puncove rezy?

luciok
15. dec 2012

@sunflower87 V tehotenstve som bola závislá na palacinkách 😝

luciok
15. dec 2012

@lululka555 Tie perníčky vyzerajú rozprávkovo. Nádherné sú

nakup
15. dec 2012

@lululka555 pri pozeraní na vaše fotky som si musela otvoriť čokoládu 😖

kikaneu
15. dec 2012

@firstbaby podarilo sa, manžel chválil, aj brat chválil 🙂 ešte raz vďaka 😉

sitko
15. dec 2012

Dnes sme mali gulášovú polievku a zemiakové lokše.

titkovamiriam
15. dec 2012

dnesne vianocne pecenie-vlastne sušenie-turecké čapice 🙂
a receptík keby niekto chcel
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44910

a kto este nevie čo piecť v novom čase vikend su super kolaciky na vianoce

titkovamiriam
15. dec 2012

@lululka555 umelecké dielka 😉 😉

natalia7591
15. dec 2012

PORADTE NEJAKY RECEPT NA NEDELNAJSI OBED 🙂 NIECO Z BRAVCOVEHO MESA

joannas
15. dec 2012

@lululka555 AKO SY ROBILA TIE PERNIČKY ? 😉

danielaj
15. dec 2012

ahojte, konenčne som si sadla dnes, a som unavená ako pes 😀 dnes sme mali na obed domácu gulášovú polievku, bravčové karé na rezance dusené s lečom, slovenská ryža, domáce hranoky a práve som dokončila pardubické perníčky
😉

danielaj
15. dec 2012

@nelinka1311 páči sa sľubované Domino rezy, som sa ich nahľadala, dávno som ich nerobila 😒 ale našla som 😉

Domino rezy

6 vajec, 120 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, pol prášku do pečiva, 2 Pl kakaa, ríbezľový džem na potretie

Plnka: 125 g Cery, 150 g práškového cukru, 200 g kokosu, sneh zo 4 bielkov

želé: 600 ml kompótovej šťavy, 1 a pol Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, Marína kekse, čokoládová poleva

Cesto: žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme ostatné prísady a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme, po vychladnutí cesto potrieme džemom

Plnka: Ceru vymiešame s cukrom, pridáme kokos a sneh z bielkov. Plnku dáme na cesto s džemom.

želé: v kompótovej šťave rozmiešame Zlatý klas, vanilkový cukor a uvaríme želé. Nalejem na kokosovú plnku, na to poukladáme Marína kekse a polejeme čokol. polevou 😉

danielaj
15. dec 2012

@mariettka27 páči sa sľúbené kakaové srdiečka s kokosovou plnkou

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 150 g tuku alebo masla, 1 vajce, 2 Pl kakaa, 1 vanilkový cukor. Urobíme cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, upečieme. Vychladnuté zlepujeme kokosovým krémom Kokosoý krém: Uvaríme 1 a pol dl mlieka s 80 g práškového cukru a 80 g strúhaného kokosu necháme mierne vychladnúť, vmiešame 80 g rozdrvených detských piškót a 1 Pl rumu a 100 g masla. Srdiečka máčame v čokoládovej poleve a posypeme strúhaným kokosom

danielaj
15. dec 2012

@bubo1104 aj my sme tak presne na plech robili kedysi dávno, mňám to bola dobrota 😉

danielaj
15. dec 2012

@ibajeho no ak nemáš lis na cesnak, tak jedine klasika rozvaľka´t vykrajovať a upiecť 😉

mariettka27
15. dec 2012

@danielaj ďakujem,zajtra sa do nich pustím 😉

katkas1
15. dec 2012

zienky potrebovala by som recept na nejaku mnamkovu karamelovu plnku, chcem dat do orieskov ale nie salkovu.dakujem

ibajeho
15. dec 2012

@danielaj vdaka za odpoved, inak recept na ne mi nedas? Nejak som sa tu stratila v citani a recept som asi obisla. Na tie citronove klbka si prosim. Dakujem

nelinka0401
15. dec 2012

baby máte nejaký dobrý overený recept na úliky???

tatianka.g
15. dec 2012

@nelinka0401 my robievame taketo a su vyborne
Ulíky

160 g detských piškót
2 lyžice kakaa
50 g pomletých orieškov
100 g práškového cukru
60 g masla
2 lyžice mlieka
2 lyžice Rumu

Z uvedených surovín vypracujeme v mise cesto. Z cesta tvoríme šištičky, ktoré vtláčame do formičky na osie hniezda, vysypanej cukrom. Do prostriedku vtláčame koncom varešky otvor. (Z hmoty urobíme asi 30 kusov ulíkov.) Otvor naplníme plnkou, napr. vaječným likérom a vyklopíme na okrúhlu piškótu, opatrne zatlačíme. Polejeme čokoládovou polevou.

tatianka.g
15. dec 2012

@danielaj tie ladove kocky co mas v albume su dobre???

luciok
15. dec 2012

Moje dnešné rýchlovky

danielaj
15. dec 2012

@tatianka.g naše najlepšie, ja ich od detstva milujem, je to jeden z mála čokoládových zákuskov, ktoré zbožńujem 😉

martinkatinka
15. dec 2012

Som hladná, mám chuť na koláče, keď vidím, čo všetko už máte nachystané 😀 Ja len upečené košíčky a plniť ich budem až budúci týždeň

nelinka0401
15. dec 2012

@tatianka.g všetko okrem rumu mám 🙂 musí tam byť? 😀

mata71
15. dec 2012

Ahojte,dnes sme dojedli cesnakovu polievku a široké rezance.,,zapečené bagety zo šunkov a lunexom.
Stromček urobeny,,aj vyzdoba,,vanilkové rožky,linecké,kokosové strojove ,,aj perníčky,citronové kolečka s bilekovou polevou.Tvorili sme včera a dnes .pomahala sestra,,,mädovníčky robi každym rokom mama tak tie sme dostali..
pred vianocmi ešte gulky,kremeše a odpalované.,a rolady,jahoda,kakao,gaštan,orechy,
manžel chce žltkové rezy s citronovou polevov.a banany v piškote.
nedelu verim...zajačiu polievku s abecedou,,vypraženy zajac,zemiakova kaša ,uhorkovy šalat ,čalamada,a varene mäsko sa spapa tiež..