icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
17. dec 2012
zklimekova
17. dec 2012

moje dnešné linecké pečenie 🙂..lepiť ich budeme až zajtra, lebo moja pomocníčka má zajtra seminár z klavíra, tak dnes musela cvičiť a nie motať sa po kuchyni 🙂..potom pridáme aj lepšie foto 🙂

nelinka1311
17. dec 2012

len škoda,že ja nemôžem orechové koláčiky,pretože dojčím,ale upečiem ich mangelovi,ten ich zbožňuje.

tatianka.g
17. dec 2012

@natal12 uz som vymiesala a uz su medovnicky aj ozdobene, su super makkucke a nabuduce robim z plnej davky 😵

efci
17. dec 2012

@abriela to sa len vola, ze pecen, ono je to vyborne hovadzie masko, ziadna vnutornost a znojemska preto, lebo by tam mali ist znojemske uhorky, ale tak jasne ze sa davaju akekolvek zavarane uhorky, ja robim podla tohto receptu +http://www.praguecityline.cz/kulturni-zivot-v-p...

l.lara
17. dec 2012

@abriela ahoj, skusala som recept na tvoje nutelove rohlicky. prosim ta to cesto ma byt take sypke ako mokry piesok? dakujem

zklimekova
17. dec 2012

@womankc a aký pomer surovín dávaš na tie orieškové pusinky??

efci
17. dec 2012

@lenadka ja som dnes tiez robila suhajdy, mam podobny recept ako ty, len ine pomery a bez rumu...a tiez som zdobila lentilkou tak ma ta tvoja fotka zaskocila, ze kto dnes ma fotil ked som robila he he... boze ale mne tej plnky pride strasne vela, to nie a nie dokoncit... kolko mas kusov??? Ja som urobila dnes 60 a zvysok plnky ostal na sporaku ak sa mi bude este chciet zajtra dorabat.

abriela
17. dec 2012

@l.lara cesto sa spojilo, nebolo ako plastelina, ale dalo sa modelovat. Ak je sypke pridaj maslo - casto zavisi tuhost cesta od masla resp. palmarinu.

efci
17. dec 2012

@cukor ani moja mama nikdy nepiekla a mna to napriek tomu strasne bavi. Nie su to sice vystavne kusy, nepovazujem sa za pekarku-cukrarku, ale sa mi to paci... len keby bolo viacej casu...

duracelko
17. dec 2012

@zuzub ak su velmi tvrde tak sa varia opekance v cukrovej vode. ak su makkšie vacšie tak ich staci len zaliat tou vriacou cukrovou vodou. nakoniec posypat makom, práškovým cukrom, a hodit par kuskov masla... tak to robim ja... ale ked si urobiš domáce opekance to je uplne iné ako z obchodu 🙂

veve39
17. dec 2012

@lululka555 vdaka, ako dlho sa pecu ? ak by som naaaahodou este nasa cas, paci sa mi, ze su take netypicke...

este ta poprosim - tu polevu na pernicky rozpises cca aky pomer cokolady-slahacky a masla si davala ? dakujem 😉
uz ich mam v priprave - den c.1 🙂

drobik1
17. dec 2012

@danielaj ahoj Dani..chcem sa ta spytat aku plnku davas na kosicky??ja som vcera pieklla a chcem nieco nove skusit..vdaka 🙂

natal12
17. dec 2012

@mizulienka len podla mna to sú drahé rafaelo lebo salko je strašne drahé 😒 inak @womankc má tiež recept na rafaelo guličky keď sa pokukáš možno ich tu nájedeš 😉

lululka555
17. dec 2012

@veve39 to budeš vidieť,kedy budu,ten sneh trošku zhnedne a aby si mala aj spodok upečený.Neviem presný čas pečenia,každá rúra je iná.
Ja som si dala 1 čokoládu na varenie a asi polovicu 250ml sľahačkovej smotany a tenký plátok masla.Ak sa ti to bude zdať huste pridaj ešte trošku smotany.Dúfam,že sa podaria. 😉
Inak,ja nabudúce ten 1 a 2 den spojím do jedného,pretože mi to trošku stvrdlo a na druhy den som to opäť rozvárala.Necham si to len vychladnút a hned to zamiesim s ostatnými ingredienciami.A necham postáť do druhého dňa. 😉

nelinka1311
17. dec 2012

Baby,čo plánujete zajtra variť?

lenadka
17. dec 2012

@veve39 od oka, ke´d sa mi zdá čokoláda hustá pridám maslo, pomiešam či sa mi konzistencia páči a tak 😉

efci
17. dec 2012

@drobik1 ja budem do kosickov davat karamelovu plnku a polievat cokoladovou polevou, ale takou, ze si cokoladu nerozpustim s maslom, ale v slahackovej smotane...

zuzub
17. dec 2012

@duracelko mám len z obchodu na prvý pokus, sú tvrdé ako kameň tak ich teda ovarím tou cukrovou vodou.dikes 😉

duracelko
17. dec 2012

@zuzub áno budeš musiet dlhšie variť, prevar najrpv vodu s cukrom aby bola sladká a šup tam opekance ...

veve39
17. dec 2012

@lululka555 ja som to teraz bola pozruiet a ma to taku kasovitu konzisteciu, ten sirup...uvidime dozajtra...mam to na izbovej teplote

luciferova
17. dec 2012

@lululka555 prosim ta aky mas recept na grilazky? vdaka 🙂

l.lara
17. dec 2012

@abriela dakujem, pomohlo. muz mi to domiesil s margarinom ked som uspavala maleho 🙂 krasne to vonia, uz sa to pecie 🙂

lululka555
17. dec 2012

@luciferova ahoj ja robím takto
Grilážky

15 dkg maslo
4 celé vajcia
18 dkg práš.cukor
10 dkg nadrobno posekané orechy
toto vymiešať mixerom na masu

15 dkg kryšt.cukru rozpustit na karamel a pridať orech.masu,miešať ,kým sa všetko nespojí na malom plameni.Nechať vychladnúť. 😉

luciferova
17. dec 2012

@lululka555 prosim ta a to maslo ma byt roztopene? A ten karamel sa ako robi, co s tym ked to stvrdne? Este som to nerobila nikdy. Dakujem 🙂

lululka555
17. dec 2012

@luciferova ja si ho vyberiem z chladničky hodinu predtým,aby zmäklo a všetko to vymiešam mixérom.
Cukor si dám do väčšieho hrnca,aby sa mi tam potom zmestila aj tá masa.Ked sa roztopí tak to tam vylejem.A stále miešam,až kým sa všetko nestopí a nespojí. 😉

luciferova
17. dec 2012

@lululka555 cize to tam trebadat este predtym ako mi cukor stvrdne? A co ak to nestihnem? Dasato dako opravit?

dabon
17. dec 2012

Dnes sa dojedalo zo včera - dusené kuriatko so šampiňonmi a ryžou a konecne som dorobila šuhajdy (tento rok prvý krát) 🙂

dabon
17. dec 2012

ešte pridám fotečky 🙂

veronika33
18. dec 2012

@dabon super to vyzerá, ako sa vyrábajú ježkovia? to vidím prvý krát, veeeľmi dobre vyzerajú 😉