Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
len škoda,že ja nemôžem orechové koláčiky,pretože dojčím,ale upečiem ich mangelovi,ten ich zbožňuje.
@natal12 uz som vymiesala a uz su medovnicky aj ozdobene, su super makkucke a nabuduce robim z plnej davky 😵
@abriela to sa len vola, ze pecen, ono je to vyborne hovadzie masko, ziadna vnutornost a znojemska preto, lebo by tam mali ist znojemske uhorky, ale tak jasne ze sa davaju akekolvek zavarane uhorky, ja robim podla tohto receptu +http://www.praguecityline.cz/kulturni-zivot-v-p...
@womankc a aký pomer surovín dávaš na tie orieškové pusinky??
@lenadka ja som dnes tiez robila suhajdy, mam podobny recept ako ty, len ine pomery a bez rumu...a tiez som zdobila lentilkou tak ma ta tvoja fotka zaskocila, ze kto dnes ma fotil ked som robila he he... boze ale mne tej plnky pride strasne vela, to nie a nie dokoncit... kolko mas kusov??? Ja som urobila dnes 60 a zvysok plnky ostal na sporaku ak sa mi bude este chciet zajtra dorabat.
@zuzub ak su velmi tvrde tak sa varia opekance v cukrovej vode. ak su makkšie vacšie tak ich staci len zaliat tou vriacou cukrovou vodou. nakoniec posypat makom, práškovým cukrom, a hodit par kuskov masla... tak to robim ja... ale ked si urobiš domáce opekance to je uplne iné ako z obchodu 🙂
@lululka555 vdaka, ako dlho sa pecu ? ak by som naaaahodou este nasa cas, paci sa mi, ze su take netypicke...
este ta poprosim - tu polevu na pernicky rozpises cca aky pomer cokolady-slahacky a masla si davala ? dakujem 😉
uz ich mam v priprave - den c.1 🙂
@mizulienka len podla mna to sú drahé rafaelo lebo salko je strašne drahé 😒 inak @womankc má tiež recept na rafaelo guličky keď sa pokukáš možno ich tu nájedeš 😉
@veve39 to budeš vidieť,kedy budu,ten sneh trošku zhnedne a aby si mala aj spodok upečený.Neviem presný čas pečenia,každá rúra je iná.
Ja som si dala 1 čokoládu na varenie a asi polovicu 250ml sľahačkovej smotany a tenký plátok masla.Ak sa ti to bude zdať huste pridaj ešte trošku smotany.Dúfam,že sa podaria. 😉
Inak,ja nabudúce ten 1 a 2 den spojím do jedného,pretože mi to trošku stvrdlo a na druhy den som to opäť rozvárala.Necham si to len vychladnút a hned to zamiesim s ostatnými ingredienciami.A necham postáť do druhého dňa. 😉
Baby,čo plánujete zajtra variť?
@lululka555 ja som to teraz bola pozruiet a ma to taku kasovitu konzisteciu, ten sirup...uvidime dozajtra...mam to na izbovej teplote
@lululka555 prosim ta aky mas recept na grilazky? vdaka 🙂
@luciferova ahoj ja robím takto
Grilážky
15 dkg maslo
4 celé vajcia
18 dkg práš.cukor
10 dkg nadrobno posekané orechy
toto vymiešať mixerom na masu
15 dkg kryšt.cukru rozpustit na karamel a pridať orech.masu,miešať ,kým sa všetko nespojí na malom plameni.Nechať vychladnúť. 😉
@lululka555 prosim ta a to maslo ma byt roztopene? A ten karamel sa ako robi, co s tym ked to stvrdne? Este som to nerobila nikdy. Dakujem 🙂
@luciferova ja si ho vyberiem z chladničky hodinu predtým,aby zmäklo a všetko to vymiešam mixérom.
Cukor si dám do väčšieho hrnca,aby sa mi tam potom zmestila aj tá masa.Ked sa roztopí tak to tam vylejem.A stále miešam,až kým sa všetko nestopí a nespojí. 😉
@lululka555 cize to tam trebadat este predtym ako mi cukor stvrdne? A co ak to nestihnem? Dasato dako opravit?
Dnes sa dojedalo zo včera - dusené kuriatko so šampiňonmi a ryžou a konecne som dorobila šuhajdy (tento rok prvý krát) 🙂
@dabon super to vyzerá, ako sa vyrábajú ježkovia? to vidím prvý krát, veeeľmi dobre vyzerajú 😉

@nelinka1311 😉