Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@papuka- výborná je rolka z údeného lososa. Ja väčšinou kúpim 2 balenia, rozložím ho na alobal a na to rozotriem plnku, ktorá je vymiešaná z mascarpone, syra Babmbino (alebo iného roztierateľného syra) a posekanú zelenú časť z jarnej cibuľky. To potom zrolujem do rolky pomocou toho alobalu. A potom to nechám zabalené v alobalu stuhnúť v chladničke - výhodou je, že si to možeš pripraviť aj niekoľko hodín, či deň dopredu. No a keď k tomu urobím domáce rožky, tak sa idú všetci z toho zblázniť. 😀
@levandullka ja klasika ako vsetko ostatne - 175°C
@abriela Ďakujem 🙂. Už je v rúre, dala som na 180°C, snáď tým nič nepokazím 🙂
ja som dneska varila sibírske rebierko so zemiakmi a kuraciu polievku
Aby mi nebolo luto ze sme mali jednoduchy obed tak som este robila strudlu a dva plechy domacej pizze
baby, nemáte dobrý receptík na musli tyčinky?
@levandullka nepokazíš ja tiež pečiem pri 180 stupňov .
@natal12 Nejako sa mi ale nezdá, z hora už je taký hnedo zlatý ale keď som ho vytiahla a odkrojila z neho, v strede ešte nebol ☹ . Tak som ho tam ešte na chvíľu šupla... Robím ho prvý krát tak bude asi aj tak vyzerať 😅
@nelinka1311 najde sa receptik??? dakujem..
dnes kuraci vyvar, dusene kuracie prsia so zeleninou+ryza
@ocko78 jasné,je od mojej svokry 😵 ,nie je to klasické rebierko,len ma taký názov:
Mäso pokrájame na rezne(ja používam karé),vyklepeme,osolíme,okoreníme,v hl.múke rozmiešame ml.sladkú papriku,obalíme v nej rezne a prudko opečieme.Vo výpeku orestujeme cibuľu,opražíme múku(ja dávam na 1L vody 2 kopcovité PL hl.múky),pridáme 1PL kečupu,zalejeme to vodou,osolíme,okoreníme,pridáme ml.sl.papriku a povaríme,nech to zovrie.Do druhého hrnca si pripravíme opečené mäso,precedíme do neho pripravenú omáčku,pridáme 1 masox a varíme,privedieme do varu a pridáme 3-4 postrúhané kyslé uhorky,konzervu šampionov,kápiu-tá tam robí chuť,m§žeš aj feferónku,ak chceš a varí sa to hodinku.Dochutíme vegetou,magi,a podavame so zemiakmi.
Poprosím nejaký dobrý recept,potrebujem niečo variť pre svokrovcov,ked prídu na narodeniny,a som zúfala,že čo,niečo s kyslou kapustou,alebo tak,niečo trošku iné,ako sú tie klasiky.díkkkkkyyyyyy
@nelinka1311 dakujeeem....vyzera to fajn...som rozmyslala co je to za rebierko 🙂
@nelinka1311 mňa dnes zaujal tento recept na Vareche s kyslou kapustou. Nemám ho síce odskúšaný, ale vyzerá super, hlavne sa mi zdá vhodný pre návštevy. http://varecha.pravda.sk/recepty/slovenska-hymn... Takže aj ja ho najbližšie vyskúšam, keď ku nám niekto príde.
@lizatko1009
chcem sa spýtať za ten diabetický perník,že aký je v tom rozdiel,či len miesto cukru umelé sladidlo? alebo stéviu?lebo ja to velmi nepoužívam,dávam hnedý cukor a ked krájam koláč tak si aj tak ukradnem,no čo už...
@gianni trocha umelého sladidla a bezlepkovu muku, nahadzala som som hrozna a jahody, potrela dia lekvarom a Rozpustila som dia čokoládu kupujem ju v jednom obchode aj ked nemám cukrovky, ale velmi mi chuti
@ kuraca polievka a kuracinka v horcicovo-ketcupovej omacka s zemiakovym pure! dufala som ze vcerajse rohliki ostanu aj na desatu do skoly, ale ... musim zajtra upec dvoitu davku 😀
@levandullka moja , to sa aj mne stálo prvý krát aj druhýkrát 😀 😀 z vrchu bol pomaly zhoretý a v strede nie 😒
@miskap2111 dnes som robila 🙂 fajne fajne to je 😉
@ocko78 je to fakt dobré,1x som ho robila bez kapie a šampionov a nebolo take dobre,ako svokrine,a nevedela som,kde je chyba.Tá kápia tam proste musí byť,tak nech chutí
@abriela do sladkých omáčok používam kardamón, muškátový oriešok, alebo aj škoricu. Treba však dávať pozor na množstvá.
@miskap2111 tak to rozhodne stojí za vyskúšanie,díííík
@natal12 Už je hotový a na moje počudovanie, na prvý krát naozaj celkom dobrý 🙂. Vôbec mi nezhorel a aj zvnútra je fajn 🙂
ahojte , konenčne som sa sem dnes dostala, naozaj nestíham, dnes náročný deń, uvari´t obed, sánkovačka, potom sme s dcérou boli na divadle a až teraz som sa sem dostala, idem dočíta´t, čo ste dobré navarili a napiekli, u nás dnes bola klasika slepačia polievka, pečená roláda z bravčového karé - jedna bola plnená vajíčkom na tvrdo, kápiou a syrom a druhá sušenými rajčinami, špenátom a syrom, ešte som aj dusila plátky z bravčového karé na dubákoch, ryža s hráškom, pečené zemiaky, kompót 😉

Dievčatá, na koľko °C pečiete ryžový nákyp?