Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja som dnes varila zeleninovú polievku (karfiol + brokolica) a rýchlovku - lečo...
@natal12 hotove halusky urcite...cesto neviem......
@babulka1978 ale ja som ich robila do polievky
@natal12 tak by som ich asi tiez uvarila, a potom dala do mrazu......
@luciferova
SUNQUICKOVÉ REZY
12 bielkov/šľahám na 2x, aby mi piškóty dlho nestáli kym sa upeču/, pridám 12 žĺtkov vyšľahaných s 12 PL kr. cukru a 2PL rumu a 12 PL polohr. múky. Upečiem 4 pláty. Do posledného pridám 1PL kakaa.
Krém: 0,5l mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilka, 180g cukru uvariť a do vychladnutého vmiešam 300g masla.
Sirup: 0,5l prevarenej vody zmiešanej s vanilkovým cukrom, rozdelím na polovicu. Do jedného prilejem 2 dcl sunqicku a do druhého 1PL kakaa a 1PL nesky kávy a 0,5 dcl rumu.
Prvý plát natriem džemom, položím druhý plát, ktorý poriadne prelejem sunqickovým sirupom a potriem plnkou. Na krém položím tretí plát, ktorý prelejem kakaovým sirupom potrieme džemom a priložím posledný plát.
Vrch polejem želatinou.- 400ml vody, 100ml sunqcku, 1 van. cukor, 80g pr. cukru a 1 Zlatý klas
@abriela mnam mnam hned by som si dala
dnes rajcinova polievka s pismenkami 🙂 a celozrnne spagety s cinskou kapustou dusenou na cesnaku
@abriela koláčik vyzerá perfektne,mňam ,chúťky si mi narobila 🙂
@nelinka0401 trosku zlozity na pripravu, ale fajnovy.
Babulky mam otazocku. Mam hrubu muku ktorej konci coskoro zaruka a je este neotvorena. Co z nej urobit? Kazdy recept alebo rada su vitane. Dik
Mám otázočku, máte niektorá overený recept na vločkové keksy? Robila som podľa jedného, no veľmi sa mi výsledok nepáčil. Nie žeby to nebolo dobré, no výsledok sa skôr podobal na zapekané "mysli", takže skončili v jogurte. Chcela som skôr niečo jemnejšie. Ďakujem 🙂
Ahojte,u nas dnes rychly obedik 🤐 pečeny bočik,varene zemiaky a polievka zo včera.Boli sme s malou u dr. dostala svoje prve ATB,od včera teplotuje,angina ☹ a staršia ma zapal stredneho ucha ☹
čaute kočky, dlhšie som tu nebola, keďže nevarím.....prešli sme na systém: varí manžel 🙂 dnes sme mali perfektnú kapustnicu....varí čo mi na očiach vidí a ja skoro nič nejem, lebo mi nechutí, ale tá dnešná kapusta bola vážne skvelá 😉
dnes len fazulova z konzervy 😀 a dorobila som pečené zemiaky k masku zo včera 🙂
Zajtra bude ten gyros s ryžou, šalátik mix (mrkva, ľadový šalát, paradajky, uhorka) a cícerová krémová polievka (robím ju klasicky na krémovú ako povedzme brokolicovú alebo cesnakovú len so sójovým mliekom).
Dnes som deťom odšťavila jablká, mrkvu len tak sa po šťave zaprášilo 😵
Pozajtra bude asi paradajková polievka a lievance 🙂
A cez víkend robím aj tie domáce musli tyčinky, ktoré tu bolo fotené, vyzerajú božsky!!!
A teraz mám ešte v trúbe tie vločkovo-banánovo-orechové keksy 😵 dúfam, že sa podaria.

@natal12 Asi by som zamrazila už hotové halušky.