Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes som nevarila; mala som morcaci gulas zo vcerajska a dezert zo vcera. Zajtra bude losos v "balicku" (zabalim so zeleninkou - alebo mozno bez, do alobalu, pridam trosku masla, vina) s prilohou (to este podumam, ze co urobim.
ahojte, my sme dnes boli na celodennom vylete,opät nedela bez varenia 🙂
vecer som upiekla akurat rychlu roladu http://varecha.pravda.sk/recepty/rychla-bananov... , len je bez polevy a mala som od vcera zamiesene cesto na pernikovu strudlu http://varecha.pravda.sk/recepty/pernikova-stru... 😉 ,za hodinu dva kolaciky na svete 🙂
a este ovocny salatik 🙂
Aj u nás sa dnes pieklo (dcéra ), hoci odtučňujeme 🙂. Receptík je po anglicky - chystám sa ho neskôr preložiť a dať do albumu. Takže cheescake s čokoládovou penou a spodkom zo sušienok Oreo. Veľká dobrota. http://www.mangiodasola.com/2010/02/chocolate-m...
@natal12 ďakujem 🙂 ,recept som už myslím po Vianociach písala 🙂..,ale nech sa páči :
Jablkovo-kokosový koláč
Cesto : 400g polohrubá muka
2 vajcia
1 palmarín
1 vanilkový cukor
1/2 prášku do pečiva
2 PL práškový cukor
vypracujeme cesto rozdelíme ho na dve časti, stále ho tak na pol hodinky dám do chladu
Plnka: 150g kokosová múčka
20gpráškový cukor
2 PL hrubá múka
sneh zo 4 bielok,
-do vyšľahaného snehu pridáme 2 PL kryštál. cukru a primiešame práškový cukor a kokosovú múčku
Poleva: 4žĺtka
200g práškový cukor
Prvé cesto vyvaľkáme prenesieme ho na plech,natrieme ho lekvárom.Na lekvár dáme kokosovú plnku.Na kokosovú plnku dáme nastrúhané jablká.Na jablká položíme druhé cesto.
Na vychladnutý koláč dáme žĺtkovú polevu.
@zklimekova Mnááám,poprosim recepik na ten kokosovy kolačik 😉 😀
Ahojte 😵
Včera hustejšia šošovicová polievka, pečené kuracie stehná, hrášková ryža,môj domáci kompot.
Ešte som v noci na dnes ráno na raňajky upiekla dva záviny (zo špaldovej múky) kakaový a makovo-jablkový.
Dnes zabíjačka 😵 😵 😵 S Drahým sme kupili celé prasiatko, tak sa išlo na to.
Takže dnes hurky, klobásky, šunky, slaninky, tlačenka, mäská sa odkladali.
A uvarila som asi 10 litrov vývaru z čerstvých kostí, piekla čerstvé mäsko s cesnakom a prvý krát som robila pravú zabíjačkovú kapustnicu (ako robievala moja nebohá babka z Čiech) a tak sa mi vydarila, že si každý naberal viac krát 😵 😵 😵 tak sa tešííííím 😵
Dojexala sa brokolicova polievka a ako hlavne azu a ryza a kapustovy salat.poobede cokladove mafiny som robila. Zajra bude hraskova a druhe nieco cestovinove.mam aj sunku tak z nej nejaku omacku
Rozmyslam co uvarime a upecieme cez tyzden.zajtra dojedame.. ani do obchodu duuufam nepojdem. Plan na tyzden - vidim to na strudlu makovu s visnami, chorvatske plnene peciva so sunkou,syrom a pizza korenim, francuzske zemiaky...pecienky na cibulke kuracie, klobasky so sosovicovym privarkom... mozno sisky.a viac netusim .. svokrovi musime nadhodit ze nerobil dlho huspeninu- to dokazem jest tri dni vkuse 😀
my dnes fazuľová polievka s krúpkami a druhé - asi rizoto 🙂 a zajtra chcem vyskúšať ten chlebík čo tu už týždeň rozvoniava z tých vašich fotiek 😀
no u nás bude zmena, na obed bude kuracia polievka slížiková a zapečené cestoviny
ranecko krasne zasnezene,, tak dnes bude u nas kuracie maso-asi neaky gyros v arabskom chlebe. 😉
Dnes nejaka zeleninova polievocka a manzelik ide ukuchtit segedinsky gulas a ja este urobim bananove muffinky a kolac lenivej gazdinej, to sa dnes tak hodi 🙂
@zklimekova poznam tento kolacik, (aj ked vyzera trosku inak ale je to foto a domace vajicka 🙂) , ale varianta s jablckami je pre mna nova. Toto vylepsenie sa mi velmi paci (ukladam si), pretoze, ked som ho robila este u nasich, tak protestovali, ze kolacik je dost suchy (ale oni su na maslove plnky).
včera som robila kurací vývar + domáce rezance , varené zemiaky + bravčová krkovička na cibuľke a korení .
krásne zasnežené ráno, u nás teda riadne nasnežilo, dnes klasika dojedačky z nedele, takže nevarím a môžeme ísť odpratávať sneh 😉
aj u nás krásne biele ráno , xixixi len neviem ,č i sa na to ohŕňanie nevykašlem a neodstahujem sa do Nitry hehehehehheheheh 😀 http://www.birdz.sk/webka/sqad/blog/dennik-nade...
ja som v sobotu urobila zemiakovo hubovú polievku s údeným a troškou bravčového mäsa a zemiakové placky s mäsovou zmesou a kyslou kapustou a v nedeľu sme polievočku dojedli a ako druhé boli prekladané zemiaky s morčacími stehnami / dolnými/ a kyslou kapustou na smotane. A na ples som piekla mini makové buchty, mini kapustníky a tvarohové pagáčiky / rezala som do kosoštvorcov a do cesta som pridala sezam a ľan/ o danielaj a sú naozaj neskutočne chutné -len som nemala tie syrečky , tak som dala črievkový syr s nivovou príchuťou a bolo to vynikajúce
@danielaj môj muž našiel na dvore omráčeného vtáčika ( zrejme narazil do veľkej okennej tabule skla ) odniesol ho do čečinového venca z vianoc,ktorý zdobí sedenie pod strechou,vystlal mu machom dno,aj ho ním prikryl,dodal mu trošku jediva a odišli sme na bežky....po návrate bolo " hniezdo " prázdne,krásna slnečná nedeľa bola ešte krajšia pre nás 😵 😵
@smejkovia Dakujem 🙂 ,jasné páči sa recept: 2šálky polohr.múky,1šálka kryštál.cukru,1 šálka mlieka,2 vajcia,3/4šálky oleja,1 PDP,všetko spolu dobre vymiešaš,formu na brumikov si vymastíš maslom,vysypeš múkou ,lyžicou dávaš cesto tak do polovice formičky,nafúknu sa...,dáš ich piect do vyhriatej rúry na 180 c,čas neviem robím to od oka,ked začnú hnednút,vyberieš...cesta je vela,ja robievam zároven z toho aj mufiny-víde mi 12 brumíkov a 12 mufín,približne,vybavím tak spokojnosti obidvoch synov 🙂
Dobré zasnežené ráno 😉 dnes brokolicová krémová s vajkom na tvrdo,dojeme masko so zemiakmi zo včera 🙂
u nás dopapáme polievku zo včera - kurací vývar, k tomu budú špagety s vylepšenou morcadellou 😉 a malá nezje nič paradajkového tak pre ňu bude prívarok z fazuľkových strukov .
Dobre rano vsetkym. uz sa mi oplatilo pozriet sa sem lebo uz viem co varim na dnes🙂 hraskovu polievku a syrove zapekane cestoviny. tie kolaciky vyzeraju uzasne, musim si ich ulozit a niekedy vyskusat🙂 manzel ma chut na mliecnu ryzu s vysnami tak mozno aj to bude, ale este neviem lebo o 14 tej je dnes maskarny ples vskolke.
ahojte a pekne rano ! 😉
ja dnes varim mäsovy vyvar so zeleninou a slizikmi a madarsky gulas a k nemu ryzu 🙂
Dobré ránko i keď zasnežené, my tiež dnes dojedačky z nedele 😉
slepaci vyvar, k masu z polievky paradajkova omacka a zemiaky, kolac bez mlieka a vajec

@lencyca ahoj, brumikovia vyzerajú super, nedaš receptík 🙂