icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nelinka1311
26. feb 2013

@ellit tak toto spravím hned zajtra

womankc
26. feb 2013

@patka6 robím a dávam chuťovo výraznejší syr chedar, maasdam,eidam, gouda a kombinujem aj so žltým melónom a môžeš použiť aj typ ako hermelýn

luciok
26. feb 2013

@danielaj Tak ako dopadol prvý deň?

danielaj
26. feb 2013

@daniz ja robievam podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=49427 ale či sú ozaj vhodné pre buchtového maniaka neviem 😒 a mak sa hodí najviac do slivkového lekváru 😉
@lululka555 ďakujem, ďakujem, som tu 😅
@tinuskaha moja reč, my na chlebovú polievku nedáme dopustiť, máme ju veĺmi radi
@mysiatkoo waw nádhera, 😉 ďakujem pekne, jasné táto témička by mi chýbala, mám vás všetky rada 😉

danielaj
26. feb 2013

@nelinka0401 waw nová foto, krásna 😉

nelinka1311
26. feb 2013

@abriela ahoj,tak paradajkovu určite nie,ja som kojila doteraz,pred 2 týždnami som ju odstavila,malá ma 8 mesiacov,raz som skusila zjest paradajkovu omačku,a to mala Grétka pol roka,tak si mala vidieť čo s nou spravila ☹ ,za 2 dni sme boli na espumisane,jedla som len kuracie vývary,zeleninové bez hrášku,vlastne všetky kde nejdu strukoviny,a všetky jedlá ,ktoré nenafukuju,takže tak,ale pomohlo,do pôrodu som pribrala 11 kíl a po pôrode zhodila 15 kg 🙂 Vela zdaru

natal12
26. feb 2013

@danielaj Dani no čo ako bolo v práci ?? 🙂 prvý deň . 🙂

nelinka1311
26. feb 2013

a na obed kotlíkový guláš s chlebom,zajtra plnene kapustové listy a domáci koláč k tomu

danielaj
26. feb 2013

@luciok v ďaka za opýtanie, celkom super, zatiaľ pracujeme, nevieme, či budú ešte nejaké výpovede, včera odišli 3 baby a dnes 2 ☹ , ale tak uvidíme, ako sa to celé vyvinie, a bola som sama zo seba prekvapená, že som normálne frčala, ako by som včera odišla, 😀

womankc
26. feb 2013

No kočky nemám šancu dobehnúť, čo ste tu popridávali. Kaktus nemám odfotený,mm som prosila a zabudol a spomenul si až po oslave, že ho necvakol 😝 , keď urobím druhý už pridám potom . My sme boli na kompeltu chorí, teda dievčatá pokračovali a mňa to skolilo cez víkend a trošku aj mm,ale ten sa rýchlo oklepal. V sobotu som urobila strapačky s kapustou a mliekovú polievku s lievankou, v nedeľu som k strapačkám upiekla jelítko od svokry čerstvo robené a polievka tiež ešte bola, v pondelok som urobila vývar z kačacích krídel a baranej nožičky so zeleninkou a rezančekami a zapekaný karfiol s mäskom z polievky a cestovinkou, ale akosi nechutilo. Ešte je ho celý hrniec 😖 , dnes som nazajtra chcela urobiť mäsové guličky / mletá slabinka a ovsenné vločky/ v šampiónovej omáčke so smotanou ,no ale nemala som už žiadne vajíčko a tak sa mi to krásne rozvarilo ,je to síce chutné, ale teda kašovitého charakteru ,no raz darmo , keď som chorá, som nemožná 😝 Zajtra mi ide syn na sústredenie tak som všetkým upiekla krabicu mafiniek s mrkvou a ovsennými klíčkami a krabicu pizza rožtekov , aspoň, že to sa mi podarilo, i keď sa mi podarilo ešte spáliť jeden plech tých pizza rožtekov 😠 🙂

danielaj
26. feb 2013

@natal12 kuk príspevok vyššie,vďaka za opýtanie 😉

womankc
26. feb 2013

@danielaj danka ,všetko dobré v práci. Super,že si sa zaradila bez problémov.Ja keď si spomeniem na posledný nástup po materskej,ešte ma zabolí brucho 😝 😀

danielaj
26. feb 2013

ja som dnes varila rizoto zo slovenskej ryže s kuracím mäskom, šampiónmi a kukuričkou a zeleninkovú polievku s haluškami, aby mali na zajtra, lebo náš dedko má na starosť 3 baby, 2 naše jednu bratovu, a celý vysmiaty, ako im bolo dobre, tak som im navarila, aby sa nemusel babrať s varením, aj keď nechcel ani za nič, že oni si naplánovali na zajtra pizzu, no netuším, ako to chcel zvládnuť, dnes som prišla o pol piatej z práce a nezastavila som sa doteraz, varila, upratovala, lebo u nás ako po 2 svetovej, 😀 ale decká šťastné, vysmiate, som taká unavená, že padám, majte sa tu pekne, zajtra so ozvem 😉

danielaj
26. feb 2013

@womankc joj aj mňa bolelo, ale už je dobre, len strašná únava, ďakujem ti , si zlatá, padám do sprchy a zalahnem, lebo fakt som totál KO 😒

womankc
26. feb 2013

@danielaj no to poznám, ja skoro každý deň presne takto 😝 , veru a najhoršie je keď mm ide na služobku to som ako perpetum mobile dobrú noc

womankc
26. feb 2013

no a ešte som zabudla,,že som robila mrkvovú tortu,ale miesto orieškov som dala ovsenné klíčky a celozrnný chleba to sa podarilo 🙂

dabon
26. feb 2013

@luciok nooo tak to ja zas si bez cibule neviem varenie ani predstaviť 🙂 a ako napr. pripravuješ guláš? 😉

mysiatkoo
26. feb 2013
mysiatkoo
26. feb 2013

@natal12 @abriela @rastulka @zklimekova @danielaj DAKUJEM baby 😉

ellit
26. feb 2013

@nelinka1311 urcite budu velmi chutit...ja este nabuduce skusim tesne pred dopecenim na par kuskov posypat vrch vanilinovym cukrom, alebo skoricovym....uvidim. Ako mavaju v obchodoch taketo kolaciky a na vrchu je taky cukor mnamkovy, tak to by sa tam velmi hodilo.

ellit
26. feb 2013

tak na zajtra sa uz chladi slepacia polievocka a z maska asi fasirka 🙂 alebo vyskusam tie rohlickove pirozky 🙂

ellit
26. feb 2013

@danielaj ahoj, tak ako si zvladla prvy den v praci?

udada
26. feb 2013

ahojte, poradíte mi prosím recept na kôprovú omáčku? ale bez smotany na varenie, radšej nejaký osvedčený recept s kyslou smotanou. Ďakujem 🙂

ifkael
26. feb 2013

Zajtra pecene zemiaky v rure a kysla kapusta k tomu. Cesnakova polievka. A konecne lekvarove buchty 🙂)

mysiatkoo
26. feb 2013

@martinkatinka pozor na kakao, hrozne rozsypa hmotu...pouzite radsej cokoladu;)

bobinkask
26. feb 2013

@mysiatkoo krááásna tortička 😵 to tortičkovanie ta tuším chytilo za srdiečko 😉

bronia13
27. feb 2013

ja akurat veceriam domaci zemiakovy chleba s maslom a paradajkou 🙂 mnam pripomina mi to detstvo 😵

chcem sa spytat kedze zijem v zahranici a tu take nase klasicke rozky nedostat nemate niektora odskusane nejake co sa velmi podobaju nasim Slovenskym rozkom? dakujem 😉

miruska7979
27. feb 2013

@mysiatkoo Dakujem nedelu urcite spravim 🙂 Pekny den zelam 🙂

smejkoh
27. feb 2013

fazulova polievka, ryzovy nakyp

womankc
27. feb 2013

@bronia13 skús na varecha.sk chorvátske pečivo, je to veľmi podobné - ja osobne by som dala menej toho oleja aj menej kvasníc , ale sú skutočne vynikajúce

a čo sa týka toho chleba , to bolo aj u nás chleba s maslom a pradajkou alebo s pažítkou, či paprikou a ešte si pamätám ako v lete mama vžd doniesla čerstvé papriky paradajky kabanos alebo slaninku a sadli sme si okolo stola a oco nám všetkým robil také jednohubky do ústo mňam 🙂 sme sa jej nevedeli dočkať a ešte sme jej preštýľali tašku a vždy tam bola nejaká doboštička , či lízatko hehehh