icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

silkos
27. feb 2013

U nás dnes polievka zimná minestrone, fakt skvelá..podľa http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... a faširky so zemiakovou kašou.

natal12
27. feb 2013

@zklimekova Jééééj moja dakujém veľmi pekne, ale až zajtra 😅

bronia13
27. feb 2013

@lencyca dakujem vyskusam 🙂 to cesto je aj na kysnute kolace ci len na krapne/sisky? mozem z toho robit zaviny? dik 😉

ivetka1981
27. feb 2013

Naša večera,paradajková polievka so syrom a palacinky s jahodami a čokoládou🙂

trudka4
27. feb 2013

Dnešní oběd : Americké lívance - Pancakes http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=2522
Potírali jsme si je kyselší marmeládou a některé Nugetou a zapíjeli ovocným čajíkem. Mňaaaaaaaam.

mata71
27. feb 2013

ahojte.uprataná jedna čast pivnice,zavaracie pohare a mm strihal stromky v zahrade.dojedené plnené zemiaky zo včera s tatarkou,,teraz mlsamé krupičnu kašu s grankom,a škoricou a poharom mliečka,
Uvarená zemiaková kaša ˇ/fučka na zajtra/ opražená cibulka a slaninka na vrch..možno zostane aj na piatok urobila som vela,,,no treba porobit poriadky v pivnici aj kolo domu,, 😵
@natal12 všetko najlepšie..

womankc
27. feb 2013

@bronia13 no ja som ich v tom ceste cítila, tak si myslím , že trošku menej by mohlo byť a aj toho oleja.
Naši dosť chovali hyd a aj sme mali záhradu a keďže bol ocino diabetik, tak sa to masko u nás aj častejšie jedlo a naši aj veľa výrobkov dorábali doma, ale tak tiež sa vo veľa veciach muselo uskromňovať , napríklad si pamätám ako sme bežne mali nastrihaný papier novinový na záchode hheheheheh 😀 a teda všeličo iné boli to iné časy, teraz je síce dostatok všetkého, ale ľudskosť a vzájomná blízkosť sa akosi vytráca.....................

trudka4
27. feb 2013

@gucz Poprosím si recept na ty Muffinky s kousky čokolády a se sušenými brusinkami.

mata71
27. feb 2013

@womankc no aj mi sme mali novinovy papier na wc,ten 😀 fajnovy bol pre navštevy a male deti... 😀
a šetrím aj teraz kedže uver platime ešte 7.5r... ale no zvladam,,, 😨
babka ma naučila že všetko sa dá využit a nevyhadzovat,ale planovat a skromne varit,aj ked si niekedy spravíme hody :D nie každy den je nedela na masko...

katinkaaa7
27. feb 2013

Dnes som skúšala po prvý krát upiecť domáci chlieb a vydaril sa super.

lucikatn
27. feb 2013

krémová špenátová polievka s opečeným chlebom a pečené zemiaky s acidkom

natal12
27. feb 2013

Baby ja mám narodky až zajtrááá 😀 😀 😀 🙂

gucz
27. feb 2013

@trudka4 Muffiny
250g hl.múky, 1 prášok do pečiva, 150g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 8 polievkových lyžíc oleja (som lenivá zmerať to v odmerke, koľko to je ), 1 väčšie vajce (robím s takým aké mám doma), 150g kyslej smotany (alebo cmaru či bieleho jogurtu). Do cesta ešte pridávam mlieko, tak od oka trochu prilejem, ak sa mi zdá príliš husté. A dávam doň brusnice sušené, a čokoládu (várovú z lídla, alebo aj hocijakú inú).

pečieme na 180 stupňoch, ako dlho neviem, v original recepte je tuším 20 minút, ale ja už po desiatich chodím nakúkať aké sú (skúšam špajdlou alebo špáratkom), bo každá rúra na pečenie je iná.

Muffinky sú vláčne, a vydržia chutné aj na druhý deň, možno by aj dlhšie vydržali, ale u nás sa rýchlo zjedia. Už sme ich skúšali aj kakaové, ale najlepšie sú bledé s čokoládou

kikaneu
27. feb 2013

ahojte 🙂 ja som dnes na žiadosť drahého robila len špagety s maslom a kečupom....má chute, akokeby bol tehotný 😀 ale zato som piekla 🙂 škoricové osie hniezda 🙂

lucikatn
27. feb 2013

@amdeis ahoj prosím ako sa robia tie marshmalow?

vivusika
27. feb 2013

práve sa nám dopeká a úžasne rozvoniava podlesník na plechu pečený v rúre 😉

ellit
27. feb 2013

@ikuza no vyskusat mozes, ja by som ale nedavala. Uz tak sa to tazko zavinovalo, ale velmi rada sa poucim novej skusenosti. Ked vyskusas, tak daj vediet ako to dopadlo. V recepte je sice jeden a mne sa to zdalo dost, ale preco nevyskusat, mozno budu este lepsie 🙂

romea
27. feb 2013

Na zajtra kapustova polievka a obratene kuracie rezne so zemiakovou kasou 🙂

reni1512
27. feb 2013

Tak my dnes kuracia a rezance, ryza a tofu na hubkach 🙂, zajtra to bude paradajkova a zapekany karfiol so sunkou, paradajkami a syrom + zemiacky...na veceru grilovana cuketa a cherry paradajky a brokolica na pare 🙂

@kikaneu mnam 🙂 toto by som si dala, mam chut na skoricoveeee somarinky 🙂 vyzeraju super!

reni1512
27. feb 2013

@kikaneu mas nejaky fajny recept s postupom 🙂? este som to neskusala 🙂 vdaka!

kikaneu
27. feb 2013

@reni1512 mám 🙂 posielam: http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-f... 🙂 robím ich podľa tohto receptu 🙂 nie je to nič náročné 🙂
dnes som robila len z polovičnej dávky, tak som všetkého dala len polovicu a urobila som len škoricovú plnku z tej dávky ako je uvedené, ale mala som málo, takže som robila ešte raz 🙂 ale sú inak skvelé 😉

reni1512
27. feb 2013

@kikaneu dakujeeeeeeeeem 🙂!!!!

kikaneu
27. feb 2013

@reni1512 nie je začo 😉

nelinka1311
27. feb 2013

ahojte,dnes nam akosi nefungovala stránka,čo.tak ja som dnes varila kurča kačatore s ryžou,halušková polievka,plnené kapustové listy s domácim koláčom a pudingový zákusok pre babku,zajtra má narodeniny,mala som v pláne tie pudingové kolieska,ale musela som babke upiecť zákusok,tak tie budu asi až na víkend.trochu nevydarené fotky,obed prichystaný pre muža do práce 😉

nelinka1311
27. feb 2013

@danielaj asi sa budem blbo pýtať,ale čo je to chlebová polievka?

zuzin78
27. feb 2013

@gianni dakujem

ivetka1981
27. feb 2013

@kikaneu poprosim Ta o receptik na skoricove hniezda

kikaneu
27. feb 2013

@ivetka1981 http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-f... nech sa páči a nech sa vydaria 🙂

egyptanka
27. feb 2013

@nelinka1311 taku dozu na oddelene jedla zhanam, kde si ju kupila?

danielaj
27. feb 2013

@ellit ahoj, vďaka z opýtanie, celkom super, akoby som len včera odišla a to už budú 3 roky čo som preč 😀
@bronia13 kuk môj album chorvátske rožky, sú neskutočné 😉