icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

raza
26. mar 2013

tak sviečková hotová, tak sme sa napráskali, že mňááááám 😀

daniz
26. mar 2013

@lucikatn langoše jednohubky, u nás dnes brokolicová krémová polievka + pečivo

nikushkasa
26. mar 2013

Na raňajky sme si spravili pomazánku z údenej makrely.. 🙂 🙂
Recept: http://ow.ly/jq7tP

anos18
26. mar 2013

@zuzana76 @gabriella7 Ahojte, recept mam od @danielaj z jej albumu, link prikladam: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9153 Ja som si dala na troska oleja cibulku, potom som dala sampinony a sunku na kocky, troska podusila a pridala vydlabany stred syrov, aby sa to rozpustilo a plnila som hermelin a uz len rychlo zapiekla v mikrovlnke. Kukuricu, ani slaninku, ani nic ine som nedala.

natalii6
26. mar 2013

ahojte potreboval by som poradit nejaku syrovu omacku na cestoviny alebo ako sa robi besamel? dakujem

tortelinka
26. mar 2013

@natalii6 besamel sa robi tak, ze rozpustis maslo na slabom plameni, pridas trochu hladkej muky , rozmiesas, po chvili pridas mlieko a miesas podla hustoty, ak treba pridas este mlieko a nakoniec muskatovy oriesok trochu

natalii6
26. mar 2013

@tortelinka dakujem za pomoc a moze sa do toho besamelu dat aj nejak syr(niva)?

tortelinka
26. mar 2013

@natalii6 mozes, ak to ide na nejake zapekane cestoviny alebo co...ale samotny besamel je bez syra

lucikatn
26. mar 2013

@martinkatinka myslela som skôr občerstvenie lebo prídu až poobede a s kysnutým cestom sa veľmi nekamarátim tak sa bojím riskovať aby to neboli tvrdé pagáče 😅

@ikacka párky a podobné veci radšej ee - my to už nejeme a čo s tým keď to ostane? Aj tak už je saláma v nátierke... Ale tie lekvárové taštičky nie sú zlý nápad a asi to veru aj tak dopadne že urobím viaceré variácie z lístkového cesta aj na slano aj na sladko 😀

@junkfoood receptík je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=29385

@klinanka a máš nejaký overený recept na tú syrovú roládu? Raz som ju robila a bola z toho taká mini roládička že sme mali len tak na ochutnávku... a recept veru netuším kde je... 🙂

@vivusika v sobotu ideme k našim na kotlíkový guláš a tam budú aj chlebíčky (a v podstate to isté zloženie ľudí príde v nedeľu) ale s tými cesnakovými jednohubkami ste ma viaceré navnadili že začínam nad nimi uvažovať...

@martinkatinka jááááj moja milá to by bola pre mňa zbytočná robota... naši a svokrovci sú odchovaní na klobáse a slanine... keď robíme grilovačku tak vždy robím zeleninové šaláty a ako ho urobím tak ho my s mužom zjeme lebo oni sa prišli najesť a nie pchať do seba šalát ako zajaci ☹ to si môžeme my urobiť pre seba...

@blanocka máš na mysli banán s piškótami a poliate čokoládou? to veru máme radi 😉

@lululka555 pokiaľ budeme u nás doma (podľa počasia uvidíme) tak by prichádzali do úvahy aj tie poháre - mňam už teraz mám chuť 😀

No inšpirácií ste mi dali dosť tak snáď si niečo povyberám a prehodnotím s mužom lebo skĺbiť náš jedálniček a jedálniček rodičov je dosť veľký problém lebo sa veľmi odlišne stravujeme a keď by niečo ostalo by mi to bolo ľúto vyhodiť... Ďakujem 😀

lucikatn
26. mar 2013

@daniz to sú aké? ešte som o tom nepočula...

ikacka
26. mar 2013

@lucikatn tak držím palce, nech nájdete nejaký kompromis...ja mam tento problém, keď príde moja sestra so švagrom, lebo u nás ide tiež skôr zelenina a prípadne rada robím lososa naloženého v soli a z mäsových výrobkov, keď tak šunka....ale toto (párky v lístkovom cestíčku) sme zobrali na milosť ako snahu o kompromis.
Môj MM zase nemá rád syrovú roládu - tú robím bratovi a švagrovi väčšinou na vianoce ako darček 🙂

olo2003
26. mar 2013

@zklimekova úžasná

petrisorka
26. mar 2013

tak a tu je vysledok dnesneho varenia 🙂

klinanka
26. mar 2013

@lucikatn recepty pozerám cez mimibazar alebo varechu,
syra som dávala 400g a to mi vyšli asi dve
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=

lucikatn
26. mar 2013

@ikacka ako vidím tiež to máš pestré ale zasa robiť každému iné jedlo podľa jeho gusta asi nemá význam. Ešteže oslavy a sviatky nie sú každý týždeň.... xixixixixixi

olo2003
26. mar 2013

@abriela no vidím ,že nezaháľaš 😉 ja ešte nemám nič upečené, ale keďže dnes nám sneží a fučí, tak sa poobede do toho pustím, zatiaľ rozmýšľam nad lineckými koláčikmi, perníkovými vajíčkami a medovými rezmi a samozrejme syn má v piatok 10 rokov, tak chce oriechovú tortu s vanilkovým krémom,ale to budem piecť až vo štvrtok alebo piatok.

lucikatn
26. mar 2013

@klinanka takže v podstate hocijaký recept ale toho syru aby bolo aspoň tých 400g a samozrejme prispôsobiť aj ostatné suroviny. Chápem to správne?

hobit
26. mar 2013

Ahojte, co pouzivate namiesto kypriaceho prasku do peciva? vcera som niekde citala navod na pripravu zo sody bikarbony, vinneho kamena a este niecoho a neviem to najst...nepoznate to nahodou?

lienka2
26. mar 2013

ahojte,
dnes zeleninova polievka - struhana mrkva, zeler, hrasok a rezance, na druhe pangasius na kocky so sampionmi a spenatom a zemiakovo-karfiolove pyre
zajtra polievka - mrkva, zemiak, karfiol, na druhe kuracie prsia na sampionoch a tarhona,
stvrtok dojeme polievku a chystam sa na ryzovy nakyp
a vcera som robila obrateny jablcnik, uz skoro nie je..

petrisorka
26. mar 2013

@natalii6 ahoj, ja robievam rychlu omacku na torteliny: do panvice nalejem jednu 33% smotanu, trosku cierneho korenia, trosku morskej soli, ked sa zacne prihrievat smotanu dam do nej nastruhany tvrdy syr (je jedno aky, ci udeny alebo neudeny), miesam az smotanu prejde varom, syr sa krasne rozpusti. Ked mam, tak pridam trosku kukurice 🙂 Precedene torteliny pridam na panvicu, premiesam a moze sa podavat 🙂 Navrch, ak mate radi mozes dat este parmezan na ozdobu 🙂

mami.sk
26. mar 2013

kurací vývar s pečeňovými haluškami a pstruh na grile so zemiakmi 😉

ikacka
26. mar 2013

@lucikatn hej, hej ...a toto je asi príklad toho, čo je ideálne pre mňa s MM (záber síce starý, ale výstižný) - ovocie mix (jablká, ananás, kiwi) s orechami, zeleninový tanier a na poslednom sú "špízy" (mozarella, cherry rajčina a oliva) a cesnaková pomazánka s hroznom...no a k tomu tmavé pečivo.....

mami.sk
26. mar 2013

@hobit namiesto prášku do pečiva môžeš použiť sódu bikarbónu 😉

olo2003
26. mar 2013

@lucikatn no my máme tiež v nedeľu oslavu, robím misu s údeným, šunkou, syrom, vajcami, očká s klobásou a toto na odlahčenie http://varecha.pravda.sk/recepty/spenatova-rola... http://varecha.pravda.sk/recepty/celozrnne-gris... tie tyčinky nemajú chybu , robím rovno dvojitú dávku

natalii6
26. mar 2013

@tortelinka ano chcem to dat na zapekane cestoviny

abriela
26. mar 2013

@olo2003 dnes poradna s malym, poobede kontrola po 600nedeli. Kedze neviem co kedy maly dovoli, preto som zacala piect skor. Este snad spravim vyfuknute kokosove rozky a nejaky puncovi, ale to asi az v stvrtok.
Ak sa nieco suche zvysi bude na krstiny. Na pernikove vajicka - pardubicke??? Piekla somna vianoce, boli super, ale je s tym babracka a sama si na to uz s malym netrufam

zklimekova
26. mar 2013

dnes rýchlovka špenátové halušky so syrom a kyslou smotanou 🙂..a doobeda som piekla bielkový suchár..teraz sa mi suší v rúre 😉

abriela
26. mar 2013

@olo2003 doteraz som spenat nejedla, az raz som vyskusala a chuti mi, aj ked bez cesnaku. Akurat som premyslala, zeby som spravila nejaku roladu na VN. Vdaka za typ 😵

ikacka
26. mar 2013

@lucikatn No a na tú syrovú roládu môžeš kuknúť sem ...http://varecha.pravda.sk/recepty/syrova-rolada/...
A tú náplň si môžeš prispôsobiť podľa toho, čo vám doma chutí - základ je zmiešané maslo s mäkkým syrom a všetko ostatné je na fantázii. Ja mám rada kombináciu šunka, cesnak, kápia...aj to vytvorí peknú mozaiku a aj to pekne vyzerá. A plnku by som nemixovala, len ingrediencie nakrájala na menšie kúsky, nech to je na reze vidieť...
Keď robím chrenovú verziu dávam chren, šunku a do stredu rolády zaviniem celé olivy.