icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

anos18
8. apr 2013

Dnes som piekla buchty, pekne rovnake sice nie su, ale cesto je ako paperie 🙂

lululka555
8. apr 2013

@anos18 mnam,hned by som si dala 😉 vyzeraju velmi dobre

anos18
8. apr 2013

@lululka555 Cesto sa mi naozaj vydarilo, napriek tomu, ze nie som velmi skusena v peceni kysnuteho cesta. Uz len popracovat na rovnakom tvare 🙂

vejoma
8. apr 2013

@daniette dakujem;)

vejoma
8. apr 2013

@traktor tak to ma este nenapadlo, dakujeem🙂

womankc
8. apr 2013

@fordikford ja som na mastí spenila veľkú cibuľu a takých 6 strúčikov cesnaku , daj tak aspoň kilo pečienky , ja som mala možno aj cez kilo. osobitne upeč len osolený a opaprikovaný bôčik, tiež aspoň kilo až kilo a pol . takže keď sa udusila cibuľka a cesnak, tak som pridala nakrájanú pečeň, keď sa zatiahla , tak som ju osolila a okorenila čk. potom sa tam malo pridať lečo / alebo čerstvé papriky a pradajky a podusiť to, nakoniec som pridala provensálske korenie. ja som na to lečo zabudla , takže som ho osobitne na výpeku z pečienok ešte dodatočne podusila . Ja som suroviny nevážila, ale mala som naozaj veľký kus pečienky aj kusisko bôčika určite aj viac ako kilo a pol a výslednej masy bolo naozaj veľa
takže keď je to udusené a bôčik upečený , tak si dáš do mixéra vždy z toho aj toho a pomixuješ na hladkú kašu , keby sa ti zdalo , že je to tuhé môžeš tam pridať zohriatu masť. Ja som nechala tú šťavu z leča a pridávala som tú .
Určite som tento recept našla na vareche, ale neuložila som si ho a tak ti link neviem poslat, nemôžem to ako na jedy nájsť. Ja som to urobila , ako som si zapamätala

womankc
8. apr 2013

@fordikford ale musím povedať, že chutila jak divinová a s tým brusnickovým džemom bola fakt super
určite z kuracích pečienok bude ešte lahodnejšia a nešetri masťou

sona_v
8. apr 2013

@daniela1978 mňa to baví a väčšinou nevarím nejaké extra zložité jedlá, niekedy varím večer na druhý deň, keď sa manžel venuje malej, takže sa to v pohode dá.Ja zas bude variť ako robiť čokoľvek iné.Neznášam žehlenie 😅 😝 😀

sona_v
8. apr 2013

@betka22betka mňa to baví a väčšinou nevarím nejaké extra zložité jedlá, niekedy varím večer na druhý deň, keď sa manžel venuje malej, takže sa to v pohode dá.Ja zas bude variť ako robiť čokoľvek iné.Neznášam žehlenie 😅 😝 😀

isabellaa
8. apr 2013

@anos18 posles mi prosim ta recept, vyzeraju dobre 🙂
dakujem

cencula
8. apr 2013

a recept na tie buchty? ale mne sa moc kysnuté nedarí, tak prosím prosím do detailu aj s rúrou na pečenie na akú teplotu ju treba dať

natal12
8. apr 2013

@lululka555 ahoj, chcem sa spýtat k tej študenteskej pečati že tie suroviny ceru, cukor kakao a vajička mám nahádzat do jednej misy a slahat?? 😅

bronia13
8. apr 2013

ja mozno chilli alebo tie zapekane zemiaky co sa tak ako nakroja a dnu sa dava sunka,slanina,salama a posipe sa syrom a vyzeraju ako "jezkovia" robili ste to niektora?

lululka555
8. apr 2013

@natal12 ano ,slahat nad parou do zhustnutia,asi 15 minut,to uz budes vidiet ,ze to hustne a potom uz len rucne zamiesat vsetky tie cukriky,oblatky a oriesky 😉

daniette
8. apr 2013

@natal12 ja robím takúto študentskú pečať: http://varecha.pravda.sk/recepty/studentska-pec... 🙂

michalag
8. apr 2013

@anos18 vyzeraju mnamkovsky 🙂 , hned by som si dala

anos18
8. apr 2013

@michalag Dakujem.

luciok
8. apr 2013

@lululka555 Hmm teraz som si spomenula na staré dobré časy, keď sme si v robote s kolegyňou dávali piecť také zemiačky s masielkom. Mňam

danielaj
8. apr 2013

@abriela krásnu tortičku si urobila 😉
@vejoma ja robievam aj koláč z presnidávky , tieto som robila a sú veľmi dobré http://www.toprecepty.cz/recept/30087-kolac-z-p...
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6475
http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-detske...

abriela
8. apr 2013

@michaelamilan pouzivas na hmotu aj lesk? A torta je krasna

zklimekova
8. apr 2013

@abriela krásna tortička 🙂

bis
8. apr 2013

@abriela ahoj,poprosím recept na marlenku,dakujem🙂

anos18
8. apr 2013

@isabellaa @cencula
Buchty: 500 g hl.muky, 42 g drozdia, 250 ml mlieka, 3-4 PL oleja, 1-2 PL kryst.cukru, 2 vajcia, 1 bal.vanilk.cukru, 1 ČL soli (ja som dala trosku menej, nie celu lyzicku - podla chuti).
Z drozdia, vlazneho mlieka a cukru spravime kvasok, po vykysnuti pridame ostatne suroviny a spracujeme cesto. Dáme vykysnut. Ja davam cesto do misky kysky od Tupperware, tam to vykysne raz-dva, potom som este raz premiesila, znova nechala vykysnut. Ked je vykysnute, tak cesto vyvalkame na pomucenej doske na hrubku 1 cm, s poharom vykrajujeme kolieska a plnime mermeladou, tvarohom, makom.... Plnku zabalime v ceste, kraje dobre pritlacime, dame na plech vystlany papierom na pecenie. Buchty som natierala olejom, aby sa nezlepili. Nechame na plechu podkysnut a upecieme. Ruru som dala naskor na 200 st., a po 5 min.pecenia som znizila teplotu na 180 st. a piekla som este asi 20 - 25 min. Po upeceni som este horuce buchty potrela teplym osladenym mliekom. Dobru chut!

cencula
8. apr 2013

anos18 dakujem velmi pekne

michaelamilan
8. apr 2013

@abriela ďakujem krásne......to som kúpila perlovú metalízu 😀 v spreji.

nasta197
9. apr 2013

@anos18 ahoj aky mas recept mne vždy ked upeciem ostanu strasne tvrde :P

anos18
9. apr 2013

@nasta197 Ahoj, recept je o kusok vyssie 🙂

natal12
9. apr 2013

Baby aké robievate ranajky teda čo ?? mne dochádzaju nápady a mám pocit že všetkého sme objedení 😒

womankc
9. apr 2013

ja dnes ráno som uvarila zeleninovú polievku so syrom a mrveničkou a cestovinky pre mňa so syrom a pre môjho duduška chorého s kakaom a cukrom , dnes na zajtra ešte neviem, čo , asi niečo z mäsa , neviem budem čakať na nejaké Vaše inšpirácie

abriela
9. apr 2013

@bis uz som to tu davala. Marlenku robim podla tohoto receptu http://tortyodmamy.sme.sk/node/29732
Niekto povie, ze je lahsie valkat, no mne sa dobre natieraju papiere na pecenie maslovou hmotou. A este nerobim okruhlu ale obdlznikovu. Natriem cesto na velky plech a rozrezem na polovicu.