Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@anos18 mnam,hned by som si dala 😉 vyzeraju velmi dobre
@lululka555 Cesto sa mi naozaj vydarilo, napriek tomu, ze nie som velmi skusena v peceni kysnuteho cesta. Uz len popracovat na rovnakom tvare 🙂
@fordikford ja som na mastí spenila veľkú cibuľu a takých 6 strúčikov cesnaku , daj tak aspoň kilo pečienky , ja som mala možno aj cez kilo. osobitne upeč len osolený a opaprikovaný bôčik, tiež aspoň kilo až kilo a pol . takže keď sa udusila cibuľka a cesnak, tak som pridala nakrájanú pečeň, keď sa zatiahla , tak som ju osolila a okorenila čk. potom sa tam malo pridať lečo / alebo čerstvé papriky a pradajky a podusiť to, nakoniec som pridala provensálske korenie. ja som na to lečo zabudla , takže som ho osobitne na výpeku z pečienok ešte dodatočne podusila . Ja som suroviny nevážila, ale mala som naozaj veľký kus pečienky aj kusisko bôčika určite aj viac ako kilo a pol a výslednej masy bolo naozaj veľa
takže keď je to udusené a bôčik upečený , tak si dáš do mixéra vždy z toho aj toho a pomixuješ na hladkú kašu , keby sa ti zdalo , že je to tuhé môžeš tam pridať zohriatu masť. Ja som nechala tú šťavu z leča a pridávala som tú .
Určite som tento recept našla na vareche, ale neuložila som si ho a tak ti link neviem poslat, nemôžem to ako na jedy nájsť. Ja som to urobila , ako som si zapamätala
@fordikford ale musím povedať, že chutila jak divinová a s tým brusnickovým džemom bola fakt super
určite z kuracích pečienok bude ešte lahodnejšia a nešetri masťou
@daniela1978 mňa to baví a väčšinou nevarím nejaké extra zložité jedlá, niekedy varím večer na druhý deň, keď sa manžel venuje malej, takže sa to v pohode dá.Ja zas bude variť ako robiť čokoľvek iné.Neznášam žehlenie 😅 😝 😀
@betka22betka mňa to baví a väčšinou nevarím nejaké extra zložité jedlá, niekedy varím večer na druhý deň, keď sa manžel venuje malej, takže sa to v pohode dá.Ja zas bude variť ako robiť čokoľvek iné.Neznášam žehlenie 😅 😝 😀
a recept na tie buchty? ale mne sa moc kysnuté nedarí, tak prosím prosím do detailu aj s rúrou na pečenie na akú teplotu ju treba dať
@lululka555 ahoj, chcem sa spýtat k tej študenteskej pečati že tie suroviny ceru, cukor kakao a vajička mám nahádzat do jednej misy a slahat?? 😅
ja mozno chilli alebo tie zapekane zemiaky co sa tak ako nakroja a dnu sa dava sunka,slanina,salama a posipe sa syrom a vyzeraju ako "jezkovia" robili ste to niektora?
@natal12 ano ,slahat nad parou do zhustnutia,asi 15 minut,to uz budes vidiet ,ze to hustne a potom uz len rucne zamiesat vsetky tie cukriky,oblatky a oriesky 😉
@natal12 ja robím takúto študentskú pečať: http://varecha.pravda.sk/recepty/studentska-pec... 🙂
@lululka555 Hmm teraz som si spomenula na staré dobré časy, keď sme si v robote s kolegyňou dávali piecť také zemiačky s masielkom. Mňam
@abriela krásnu tortičku si urobila 😉
@vejoma ja robievam aj koláč z presnidávky , tieto som robila a sú veľmi dobré http://www.toprecepty.cz/recept/30087-kolac-z-p...
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6475
http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-detske...
@michaelamilan pouzivas na hmotu aj lesk? A torta je krasna
@abriela krásna tortička 🙂
@isabellaa @cencula
Buchty: 500 g hl.muky, 42 g drozdia, 250 ml mlieka, 3-4 PL oleja, 1-2 PL kryst.cukru, 2 vajcia, 1 bal.vanilk.cukru, 1 ČL soli (ja som dala trosku menej, nie celu lyzicku - podla chuti).
Z drozdia, vlazneho mlieka a cukru spravime kvasok, po vykysnuti pridame ostatne suroviny a spracujeme cesto. Dáme vykysnut. Ja davam cesto do misky kysky od Tupperware, tam to vykysne raz-dva, potom som este raz premiesila, znova nechala vykysnut. Ked je vykysnute, tak cesto vyvalkame na pomucenej doske na hrubku 1 cm, s poharom vykrajujeme kolieska a plnime mermeladou, tvarohom, makom.... Plnku zabalime v ceste, kraje dobre pritlacime, dame na plech vystlany papierom na pecenie. Buchty som natierala olejom, aby sa nezlepili. Nechame na plechu podkysnut a upecieme. Ruru som dala naskor na 200 st., a po 5 min.pecenia som znizila teplotu na 180 st. a piekla som este asi 20 - 25 min. Po upeceni som este horuce buchty potrela teplym osladenym mliekom. Dobru chut!
anos18 dakujem velmi pekne
@abriela ďakujem krásne......to som kúpila perlovú metalízu 😀 v spreji.
Baby aké robievate ranajky teda čo ?? mne dochádzaju nápady a mám pocit že všetkého sme objedení 😒
ja dnes ráno som uvarila zeleninovú polievku so syrom a mrveničkou a cestovinky pre mňa so syrom a pre môjho duduška chorého s kakaom a cukrom , dnes na zajtra ešte neviem, čo , asi niečo z mäsa , neviem budem čakať na nejaké Vaše inšpirácie
@bis uz som to tu davala. Marlenku robim podla tohoto receptu http://tortyodmamy.sme.sk/node/29732
Niekto povie, ze je lahsie valkat, no mne sa dobre natieraju papiere na pecenie maslovou hmotou. A este nerobim okruhlu ale obdlznikovu. Natriem cesto na velky plech a rozrezem na polovicu.

Dnes som piekla buchty, pekne rovnake sice nie su, ale cesto je ako paperie 🙂