Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dobre ranko 🙂 U nas dnes pizza rezne s ryžou a asi rascova polievka 😉
Ahojte 😉 dlhsie som tu nebola,konecne som vas docitala,vcera sme mali kuracie prsia plnene sunkou,syrom,zemiakovu kasu,zeleninovy salat,obedik na zelanie,kedze sme mali vcera vyrocie svadby 🙂
@nelinka0401 krasna torticka 😉
@lencyca dakujem 🙂
Ahojte. Cez vikend idem na syrove pagaciky 😀 mnam. Dnes palacinky kto s cim chce. Jahodovy, marhulovy, cernicovy lekvar, nutela, slahacka, javorovy sirup.
plnenú fašírku a zemiakové pyré
@kobercek1 ahoj chlebik som kupovala tentokrat, ale uz som to robila aj s doma pecenym 🙂
@daniette ahoj no nebudeš mi veriť, ale práve som zjedla rožtek so šunkou a medvedím cesnakom !!!!!!! tak si predstav , že ti mi predvčerom podáva môj sused / veľký cyklista športovec/ cez plot sáčok, že pre decká a ja že čo to je a on že medvedí cesnak, keď si ich mala takých chorých . skoro ma piclo, že ja to zháňam ako blázon , takže som ho hneď vypočula kde to vzal a o teda povedal, takže sa vyberiem o dva chotáre ďalej naň . Obajvil to ako chodí na tie svoje horské zjazdy , je to od nás cca 30 km , len teda je to v lese , takže aj s trochou turistiky . Ale ten od teba si cením aj tak viac, lebo to bolo s dobrým skutkom a nezištnou pomocou pekný deň 🙂
ahojte , ja som včera varila hráškovú polievku s nastrúhanou mrkvičkou a pretržlenom s liatymi špaldovými haluškami a troškou hovädzieho tuku , len tak pre chuť a ako druhé bol pečený bočik uložených na celých olúpaných zemiakoch premiešaných s pórom a medvedím cesnakom , žiadne korenia extra, len soľ trošku kmínu , trošku majoránu a na bôčik aj trošku červenej papriky
no fakt, niekedy jednoduchá kombinácia ale ten výsledok bol tak dobrý, že som ešte dostala aj fakt pochvalu od mm , že si dávno tak nepochutnal a teda deti nenechali ani štipku
dnes idem robiť konečne zemiakové placky a makovodžemovú štrúdľu a tvarohovo jahodovú štrúdľu a ak nebude pršať , tak si konečne dokončím mojo najväčšiu potechu - moju skalku 😵
u nás včera paradajková polievka, hovädzie so šampionmi s ryžou a dnes klasika, šnicle 🙂 a nové zemiaky na masle.
@womankc Máš dobrého suseda 🙂, no ja som najskôr pribalila aj listy z medvedieho cesnaku, ale potom som nemohla zalepiť obálku, tak som poslala len cibuľky. Keby si bývala bližšie, tak by som ti doniesla aj za tašku - myslím listy medvedieho cesnaku 🙂. Veď som ti písala ako som ho hľadala. A 30 km nie je veľa, ja som bola až 110 km, ale stálo to za to 🙂 🙂 🙂. Aj tebe pekný deň
morcaci perkelt s nokami a paradajkovo chlebova polievka
@daniette no však práve to , že to je vpodstate vo vedľajšom chotári, čo by kameňom dohodil, len ja som to nevedela a mne hlavne išlo o tú cibuľu . Ja som sa tu vypytovala , zháňala a nikde nikto nič . No a potom som na teba dobrá duša natrafila a prestala som hľadať, reku napestujem si . No a opäť som si potvrdila teóriu , že dobré si cestu samo nájde 😀
No on je starý mládenec a veľký cyklista a keďže moje deti chodia to takého profesionálneho cyklistického klubu , tak s nimi cíti a tak sa mu hrozne páčia no a tak mi lieku doniesol hehehhehehe
ahojte, takže zas po dlhšom čase, tak urobím malý prierez 🙂: piatok sobota: hovädzí vývar, francúzske zemiaky, nedeľa: dojedol sa vývar, rezne s ryžou, v pondelok dojedačky, utorok streda: vyprážané šampiňóny s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, dnes idem robiť perkelt z kuracích vykostených stehien s cestovinou, mala tam byť aj hliva, ale splesnivela potvora 🙂, cez víkend ideme k našim, tak podľa predbežných informácii v sobotu bude hrachová kaša s údeným (ach jaj, zase budem o chlebe, lebo tom moc nemusím, ale nechcelo sa mi vymrnčovať 😀 ) a v nedeľu knedlo, vepřo, zelo 🙂
@lienka2 medvedi cesnak sa da pouzit ako cesnak a uchovavat ako vsetky bylinky-susit,mrazit, alebo takto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39687
@luciok no umrem ved medvedi cesnak je ako lieciva bylina znama uz tisice rokov 😀 😀 😀 😀 a v kuchyni je uzasný,skoda ze rastie iba tak kratko
@titkovamiriam vdaka za info o cesnaku
a recept na ten kakaovnik mozem poprosit ? 🙂
@lienka2 jasne to je ultra rychly kolacik:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34877
Výborný šalátik so špaldovou bagetou.. 😉 😉 🙂 🙂
Recept: http://tipnajedlo.sk/recepty/salat-s-uhorkou
morčacie srdiečka na smotane s cestovinami a hrnčeková vianočka.
Kočky dostala som veľa koreňov cherry rajčín.... Myslíte že keď dozrejú tak ich môžem použiť ako normálne rajčiny? napr. kečup,pikant a pod.????????????
hraskovo mrkvova polievka, rezance s tvarohom slany cuketovy kolac.
cesnakova polievka zemiaky s klobaskou zapečené v rure zaliate smotanou a vajíčkom štrudla jablkova maková orechová
Dievcata, ked ten medvedi cesnak rozkvitne, tak sa uz nemoze pouzivat ze? @titkovamiriam ja som citala, ze suseny uz nema tie ucinky ako cerstvy. Neviem co je na tom pravdy
dnes tvarohové zemiaky s bylinkami - niečo ako rýchle tvarohové pirohy.

@chantalle receptík na muffiny je u @danielaj v albume, len som do nich pridala kokos 🙂