Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lienka2
@monika837
@hyta takze recept na cesto ja som robila polovicnu davku,takze pisem to,
400g polohrubej
2,5dl mlieka
25g kvasnic
lyzicka cukru
lyzicka soli
1dcl oleja
z mlieka cukru a kvasnic spravime klasicky kvasok,zamiesime cesto a dame kysnut,potom vyvalkame,potrieme kyslou smotanou do kt sme rozmiesali roztlaceny cesnak
na plnku
25dkg sunkova salama pokrajame na kocky
25dkg syr nastruhame 1 konzerva kukurice
trosku slaninky tiez mozeme dat,nakrajanu na kocky
cele to zatocime ako palacinku a pri krajani to rezeme sikmo nozom a tak vznioknu trojuholnicky,pecieme asi 20minut na 180stupnov ale kludne aj viac do hneda
dufam je to zrozumitelne
dobru chut
ja a este na vrch mozete potriet 2lyz kyslej smotany so zltkom...
slepaci vyvar s naj magi a petrzlenovou cerstvou vnatou a pecene zemiaky s gyros korenim a neupravovana kysla kapusta dochutena vinom
Ahojte babenky kucháročky 🙂 Tak u nás sa dnes dojedali od včera plnené kapustné listy s varenými zemiačikmi a so šalátom z čínskej kapusty pre mňa a ocinka, a pre synčeka s doma zaváranými broskyňami. No uvarila som našu obľúbenú Deákovu polievku (pór a mrkva na masle, zaliať vriacou vodu, popúšťať jemne rozšľahané vajíčka a dochutiť vegetkou a šľahačkovou smotanou), no a odhodlala som sa urobiť pruhovanú roládu s plnkou a banánom 🙂 no na vzhľad nič moc 😢 ale chuťovo mňam. Pekný večer všetkým 🙂
dnes sme mali pirohy plnene mletym mäsom a zajtra vyvar z kacacich drobov a vyprazane kuriatko s varenymi zemiackami a ladovym salatikom..dezert asi babovka... 🙂
my sme dnes len dojedali, zemiakovu polievku a pizzu, ale uz som si uvarila teraz polievku na zajtra, kuraciu, nalozila masko podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6748 - ak ste neskusali, vrelo odporucam, je to mnamka 🙂 a upiekla som jablkove pite /jablkovy kolac 🙂/...jaj. a este som skusila recept "domaca lucina" http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52545, zajtra zreferujem, ci sa mi vydaril 😀
zajtra urobím kremeš http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51851
@danielaj ahoj no asi moc nepomozem,co sa tyka rebarbory, mama ju nekupovala, dostala ju od babky... 😉
ahojte , u nas dnes vyvar so zeleninou a slizikmi, rezne z bravcoveho kare a zemiakove pyre 🙂 a salat
kolacik - bublanina jahodovo-rebarborova 🙂
Ahojte,dnes este kuracia polievka,prekladane bravcove rezne so slaninou a cibulou,celozrnna ryza,miesany zeleninovy salat,rozmyslam nad nejakym kolacikom 😉
U nas sa vari hovadzia polievocka z kosti a domace cestoviny a knedlik, kysla kapusta, pecena krkovicka 😉 Na dezert pojdeme do mesta, nejaka ta zmrzka by bodla, no doma mame ryzovy nakyp 🙂 Peknu nedelu baby 🙂
dnes varim kuraci vyvar so zeleninou a krupicovymi knedlikmi, vyprazane morcacie prsia (budem piect v trube), vyprazane kura, ryza s hraskom, uhorkovy salat a vcera som piekla lekvarovo skoricove osie hniezda s tvarohovou polevou, je to mnamkove 😉
Ahojte, ja dnes nevarím, idem k mame na obedík a mm bude mať doma dojedačky 😀
u nás dnes maďarský guláš z morčacích stehien s domácou knedlou, polievka zo strúhanej zeleniny a zavarenými písmenkami 🙂
@misenka3 normalne maso obalim v trojobale, dam papier na pecenie na plech, poukladam rezniky, pofrkam trosku olivovym olejom a dam piect, po cca 10 min obratim a peciem dalej, nie je to take mastne, ale suchsie, len treba davat pozor aby sa to az primoc nezosusilo 😉 vyskusaj, aj ja experimentujem so vselicim 😝
Tak dneska mame kuracie prsia na prirodno s rajcinou a mozzarelou a k tomu zemiakova kasa 🙂
my dneska máme hovädziu polievku, segedín a zemiaky
Ahojte, polievku dnes nerobim, obed plnena paprika v rajcinovej omacke, knedla, zelatinovy kolac s bananmi, / v tortovej gulatej forme/
Ahojte babenky, ďakujem za lajky za moju pruhovanú roládu, a pre @ewana73 a @natal12 ale aj ostatné pripájam recept 🙂 pôvodne to bol recept na gaštanovú roládu s dvomi plnkami, ale keďže som nemala gaštanové pyré, a náš synček má rád banány, tak som si ju prispôsobila 😉
Na cesto: 5 žĺtkov, 7 bielkov, 150g kryštálový cukor, 2 polievkové lyžice vody, 140 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, štipka soli + 1 polievková lyžica kryštálového cukru (pri vyšľahaní bielkov)
Na plnku: 500 ml mlieka, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 vanilkový puding, 2 žĺtky, 1 bal. vanilkový cukor, 150 g masla, 3 banány.
Postup: 5 žĺtkov vymiešame s kryšt.cukrom, vodou, polohrubou múkou. Do vypracovaného cesta zľahka pridáme tuhý sneh, do ktorého sme pred koncom šľahania pridali 1 pol.lyžicu kryšt. cukru. Takto urobené cesto rozdelíme na 2 časti, pričom do jednej pridáme kakao. Na pečiacim papierom vyložený plech robíme priečne cez plech pomocou lyžice striedavo pás tmavého a svetlého cesta. Takto pripravené cesto pečieme cca 20 min. pri 180stup. Po upečení ešte teplé cesto zbavíme pečiaceho papiera, a zrolujeme do tvaru rolády v látkovej utierke. Kým si cesto v utierke oddychuje 😉 pripravíme si plnku: v 100 ml mlieka rozmiešame múku, pudingový prášok a 2 žĺtky. Do zvyšného mlieka (400ml) dáme cukor, vanilkový cukor, puding a uvaríme. Do vlažného krému zašľaháme maslo a dáme krém vychladnúť.
Takto pripravený krém natrieme na rozbalené cesto na pravej strane cesta na plnku polukladáme ošúpané banány (po celej dĺžke cesta) a pomalinky zrolujeme. Na cca 2 hodinky odložíme prikryté alobalom do chladničky.
Uvaríme si dobrú kávičku a roládku nakrájame. Dobrú chuť 🙂 a krásnu slnečnú nedeľu.

@danielaj a ešte toto som našla http://www.koreninovazahrada.sk/product_info.ph... a http://www.starkl.sk/view/p-1252/Detail-artiklu...