icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

stellamaris
5. máj 2013

Ahojte,dnes si pochutname na pecenom kurcati,varenych zemiackoch a spargli poliatej rozpustenym maslom,mnam 😉 a dezert vynechavame,pretoze buducu sobotu mame svadbu a potom budu svadobne kolaciky 😉

anos18
5. máj 2013

@michalag recept je na str.2343 🙂

danielaj
5. máj 2013

@hyta ja som v Starkli už pozerala, ale nemali , teda aspoň ja som nevidela 😒

danielaj
5. máj 2013

@vivusika ďakujem moc za linky, ty si našla aj v starkli, ja som pozerala v tlačenom katalógu, čo nám chodí domov a tam nebola 😕 a o tom, že semienka slabo klíčia som čítala včera aj ja, tak asi lepšia bude sadenica, ďakujem 😉
@atiatko Mńam, práveže aj na vyhľad vyzerá krásne 🙂
@tretulka domáca lučina sa ti určite podarí, ja som ju už viackrát robila a je mňam 😉
@lululka555 aj tak ti ďakujem za ochotu 😉
@luciok jej si zlatá, práve som pozerala že sa sadí koncom marca a začiatkom apríla a potom až v jeseni, ďakujem ti veľmi pekne, 😉

nelinka0401
5. máj 2013

Ahojte,dnes slepačia polievka ako každú nedelu.rezne k tomu zemiaky na cibuľke s čerstvou petržlenovou vňaťou a ladovým šalátom,ešte som k tomu urobila dresing.každý si môže dať,čo chce 🙂 a koláč sa mi dnes ale absolútne nechce robiť 😒

samasa
5. máj 2013

ahojte 🙂 my máme brokolicovú krémovu polievkočku, špenátové halušky so smotanovou omáčkou a tvarohovo- čokoládový koláč

danielaj
5. máj 2013

u nás dnes slepačí vývar ako každú nedeĺu, dusené závitky z bravčového karé - plnené šunkou, kápiou, vajíčkom a údeným syrom, k tomu varené zemiaky s cibuľkou a cíbikmi, slovenská ryža, šalát zo záhradky, mm doniesol z rybačky mňamkový divinový guláš, tak ten si dám večer, a pridávam foto včerajšieho dierkovaného koláčika a ruskej zmrzlinky - robila som tri príchute, - vanilkovú, jahodovú a čokoládovú, už sme si aj dali po obede 😀 peknú nedeľu kočky 😉

pakin
5. máj 2013

@diusik ahoj, môžem poprosiť receptík na tie pizza rohlíčky 😝 vyzerajú úžasne 😎

nelinka0401
5. máj 2013

@danielaj mňam takú zmrzku by som si veru dala.ako si ju robila??

gabikastorinska
5. máj 2013

@danielaj Mozem poprosit receptik na kolacik vyzera super. Dakujem

tretulka
5. máj 2013

@danielaj ten kolacik poznam, robievam ho casto, mame ho radi, mam ho ulozeny pod nazvom Pichana buchta 🙂, lucina vyzera na jednotku, v recepte je, ze ma stat 24hod, ale uz rano bola pekna husta, na veceru si dame 🙂, urcite som ju nerobila posledny krat 😉...a ta zmrzlina ma zaujala, podelis sa o recept?

danielaj
5. máj 2013

@nelinka0401 túto som robila takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38057, rozdelila som si na tri časti, do jednej som dala roztopenú čokoládu, druhú som nechala vanilkovú a do tretej som dala domáci jahodoý džem 😉 je naozaj výborná, už som ju dávala aj medzi oplatky, tak to má rád mm, ale mi s babami radšej takto 😉 do tých formičiek som dávala z každej, takže , keď sa vyklopí , mala by byť pekne navrstvená každá farba 😉

zklimekova
5. máj 2013

koláčik aj zmrzlinka vyzerajú 🙂...ako robíš ruskú zmrzlinu??

zklimekova
5. máj 2013

@zklimekova :D už vidím...

pojezdalova
5. máj 2013

Ja som varila polievku rezancovu, cestovinovo-salamovy salat /z j dietnej salamy/ s udenym lahodkovym plieckom, piekla som osie hniezda a robila som med z jednej varky asi pojdem este z jednej..... 🙂 😉 😎

zklimekova
5. máj 2013

@danielaj už vidím ...a odpovedala som si sama sebe..namiesto tebe :D

danielaj
5. máj 2013

@gabikastorinska páči sa Dierkovaný koláčik

Cesto: 35 dkg poloh. múky, 20 dkg prášk. cukru, 1 prášok do pečiva, 12 dkg rozpustenej Hery, 2 vajíčka, 2 PL oleja, 2 dcl mlieka
Poleva: 18 dkg masla, 3 PL vody, 30 dkg prášk. cukru, 4 dkg kakaa, prip. aj 4 lyžice rumu, ja som dala rumovú arómu, kokos na ozdobu

Zmiešame všetky suroviny na cesto. Dáme na plech a upečieme. Do upečeného a trošku vychladnutého cesta narobíme opakom varechy dierky na polevu.
Rozpustíme maslo s vodou (ten kto dáva rum, tak aj s rumom). Prisypeme do masla kakao a práškový cukor a miešame, kým sa všetko nespojí na jednu hmotu.
Potom tým oblejeme celý koláč tak, aby sa dostalo do každej dierky. Posypeme kokosom.
😉

danielaj
5. máj 2013

@tretulka ja ho tiež poznám pod všelijakými názvami, dierkovaný koláč, dierkovaná bublanina, vareškový koláč...robievam ho často, je rýchly a veľmi dobrý a lučina je super, tiež som ju už robila 2x 😉 a receptík na zmrzku je nižšie pod tvojím príspevkom 😉
@zklimekova tak už vidíš 😀

zklimekova
5. máj 2013

@danielaj zmrzlinu určite v lete vyskúšam a koláčik tiež, ešte som taký nerobila 🙂

danielaj
5. máj 2013

@zklimekova fakt si ho ešte nerobila? tak vyskúšaj, my sme už skoro dojedli a urobila som ho včera poobede, stále vyzobávame 😀

zklimekova
5. máj 2013

@danielaj nie len že nerobila, ale ani nepočula som o ňom 🙂..až teraz :D

atiatko
5. máj 2013

@danielaj ďakujem Danka, od takej PANI kuchárky pochvala poteší dvojnásobne 😉

briketa
5. máj 2013

u nas "dokoncujem" chladnicku, takze bude CHili Con Carne bez chili koli detom a s mleteho morcacieho.
najprv osmahnem cibulku do dozlatista, do toho mlete morcacie, spolu premiesavam kym naberie farbu.
pridam na kocky nakrajane paradajky, papriky, fazulu z konzervy a mrazenu kukuricu. vo vode rozmiesam paradajkovy pretlak a tym to zalejem. mam zostatok dvoch portugalskych udenych bravcovych klobasok (velkost nasich parkov) aj to tam nakrajam. ochutim sol, korenie, bobkovy list, udena mleta paprika, madarska mleta sladka paprika.
a varim na miernom ohni az kym vsetko nie je makke

iinuska
5. máj 2013

rezniky, zemiakove pyre,cerstvy zeleninovy salat . a zo vcerajsej oslavy nam ostalo este tiramisu a narodeninova torta 🙂

briketa
5. máj 2013

z mleteho, nie s, samozrejme

briketa
5. máj 2013

@iinuska fja by som si teraz tak dala taky vyborny telaci rezen, ze az.
u nas sa ale rezne nejedia 😒 (podla manza struhanka znehodnocuje maso) a sama si robit nebudem...
tak som mala rezen naposledy v restike pred tromi rokmi...

iinuska
5. máj 2013

@briketa tak ti poslem leteckou postou 😅

levandullka
5. máj 2013

Môj prvý domáci... 🙂

egyptanka
5. máj 2013

Starsia dcera u babicky, tak som nevarila a muz ma pozval na obed. Dnes mame 6 rocne vyrocie svadby. Taky rychly, vonku na terase a mladsiu som mala v satke.

sharmana
5. máj 2013

včera: cukinova polievka, zemiakova baba
dnes: polievka zo včera, zajac na smotane, kolienka, čerešnova bublanina 🙂