Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelamilan Nie, nepečiem si pláty. Postup: na spodok dám tmavý toastový chlieb, pomazánka oblížprst (maslo, 1 syr - črievko, 2 vajíčka, 20 dkg šunkovej salámy - dala som liptovskú salámu pokrájanú na kocky, 2 PL tatárskej omáčky, 1 PL horčice, cibuľa, soľ, čierne korenie), toastový chlieb, pomazánka z medvedieho cesnaku, toastový chlieb, vajíčková pomazánka s tvarohom (2 vajcia, 125 g jemného tvarohu, 1PL lyžica kyslej smotany, pažítka, soľ, mleté čierne korenie - na tvrdo uvarené vajcia nadrobno nakrájame, pridáme tvaroh, smotanu, nasekanú pažítku, podľa potreby dochutíme soľou alebo korením, toastový chlieb, z Lidla mäkký termizovaný výrobok z čerstvého syra Pic Frisch zmiešala s mletou červenou paprikou, na vrch dáme toastový chlieb a už len ozdobíme podľa svojej fantázie🙂 .
@daniette mmmmmmmmmmmmmmmm senzácia!!!! Pri najbližšej príležitosti spravím slanú tortu!!!! jaaaaaajjjajajajajjjj až mi v brušku škrká 😀
@michaelamilan vyskúšaj - podľa mňa je slaná torta omnoho lepšia ako obložená misa, držím ti palce 🙂
ahojte.popiekli a povarili ste hodne...
naše posledné jedla
kapustova polievka,fašírky,zemiaky uharkovy šalát,
pečené hovadzie rebrá,opekané zemiaky,čalamada
.hraškova polievka pečené kurča,chlebik,cvikla,
dnes rohliky treska,,,robíme terasu tak neni času,,,na večeru mlieko a makovy zavin od susedky,,
zajtra špagety,omačka z párkov,,,,a zrejme fazulova s parkom,,,
@miruska73 viš čo, už ju teraz prvýkrát jedla aj malá, ja tiež neznášam surové vajcia, mám k tomu odpor, aj volské oko, či praženicu robím úplne do tuha, mm hovorí, že na betón a varené vajce na mäkko by som nezjedla ani za nič, my máme naše sliepky, vajíčka boli úplne čerstvé, a nebolo to ani cítiť, tak som sa dala prehovoriť a zjedla som aj ja z tej zmrzky, aj ke´d som ju už robila viackrát 😉
a u nás dnes bez varenia, dojedačky 😉
dobre ránko dnes je pod mrakom takže budú zemiakove halušky z bryndzou a slaninkou a sladkou kapustou mnam mnam 🙂 🙂 a skusim dačo upiect ak sa mi bude chciet a ak mala dovolí 🙂
@lululka555 Dakujem 🙂
dnes dojedačky a zajtra by som chcela spraviť bryndzové pirohy a cesnakovú polievku
@diusik môžem receptik na tie pizzove čudá?😀
ahojte 😉 vcera boli dojedacky z nedele,robila som bublaninu s malinami,vecer uz nic nebolo 😀 dnes rascova polievka s vajickom,spagety s morcadelou a syrom
Caute babule pridavam sa k vám dnes bude paradajkova polievočka a zostali mi prsia z peceneho kurata tak ich pokrájam a urobím na stave so mnotanou a ktomu halušky
Dnes ma zachrania asi palacinky
@zklimekova tie zo strany 2337 čokoládové a kokosové , robila som teraz také ovocno- džemovo kokosové , ale neboli pekné a tieto tvoje vyzerajú veľmi pekne
ahojte 😎 , u nas dnes polievka ,este neviem presne aka ,ale mam 2 kalerabiky tak pouzijem a spagety s cuketou,rajcinami a posypane parmezanom 🙂
baby robim tvaohovu babovku -- ako zvyčajne pečiete - stupen a dlzka pečenia -- a tiež či používate ventilátor alebo pečenie z hora a z dola - dakujeeeem
@ivetka1981 recept je na strane 2343 popisany 😉
Ja dnes toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8608 - len naplním hubovou praženicou a syrom
zajtra - krúpkovú polievku a lasagne s ml. mäskom a spravím nepečenú jogurtovú-smotanovú tortu s ovocím
u nás dnes ešte polievka z nedele, pečené kuracie stehná ,zemiaková kaša a cuketové placky 🙂..teraz sa idem pohrať, sesternicin syn mal v nedeľu 7 rokov, robím mu tortičku , večer majú prísť pre ňu a ona ešte tróni v chladničke bez poťahu 😅 ...inak chlapček je veľký fanúšik lega ninjago..tak sa s tým musím nejako popasovať 😉
@womankc ďakujem🙂...kokosové som robila podľa receptu na muffiny, čo má v albume @danielaj , len som do toho pridala kokos a čokoládové som robila podľa tohto receptu...nám veľmi chutia 🙂 :
Čokoládové muffiny
250g hladká múka
2čl prášku do pečiva
1/2 čl sódy bicaróny
175g kryšt. cukor
2PL kakao
250ml mlieko
90ml olej
1vajce
1čl vanilkovej esencie(alebo aj vanilkový cukor)
150g čokolády nasekanej na kúsky(ja dávam jednu čokoládu...takže vačšinou 100g a stačí 🙂..)
@daniz tento recept už mám aj ja uložený,asi ho vyskúšam v piatok večer, snáď zostane aj na sobotu na výlet... 😉
dnes cestovinu s brokolicou a syrovou omáčkou, pečené buchty s čokoládovým pudingom a druhé so slivkovým lekvárom, každému podľa chuti 🙂

Dnešná pizza pre hokejových fanúšikov 🙂, cesto mam od @danielaj