Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lea231 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/michaelamila... mám receptík v albume. posledná fotka
@michaelamilan ja som minulý rok robila tuším 3 alebo 4 dávky 😉
@michaelamilan
@lululka555 ja som ho robila podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5577, ale myslím, že to je ten istý ako
@michaelamilan píše, je naozaj vinikajúci, ja som ho robila už po dva predošlé roky a tento rok budem zase 😉
@natal12 vanilkový a dala som do neho trocha nutely 😉
@zklimekova tortička dokonalá ako vždy 😉
@abriela no nakoniec som ich v ten deň nerobila robila som až v sobotu také netradičné - dala som najemno nastrúhané zemiaky , asi pol kila možno, najmno veľkú mrkvu a petržle, nahrubo dve cuketky, dochutila drteným kmínom a majoránkou, dala tri vajíčka / ale stačili by aj dve a jemne dohustila hladkou ovsennou múkou, môže sa dať aj cesnak, ale ja som nedala a boli naozaj vynikajúce
@michaelamilan prosím si recept na ten med, to som ešte nezachytila, sirup robievam ,ale med som ešte nepočula , len púpavový
@lululka555 prosím pridaj ho
@michaelamilan už som to našla 🙂
U nás včera boli domáce široké rezance s tvarohom a na to cukor, alebo udusený pór na slaninke a ešte som urobila dusenú ryžu a k tomu udusenú morčaciu pečienku na cibuľke a francúzskej horčici a polievočka bola hrstková s údeným - jeden údený chvost,zemiaky, mungo fazuľka, červená šošovica a lúpaná pohánka plus petržlen, mrkva, zeler a vňaťka petržlenová , len tak nezachusťovala som už nič
o dezert sa mi postarala kamarátka, ktorá mi doniesla pudingové buchty , lebo som jej napestovala priesadu do foliovníka a aj som jej ho vysadila xixixiixiiii
@danielaj jéj tak to ti závidíme xixixi, môj malý dostal to povolenie rybárske od nás na jar a ako na jedy sa mu vôbec nedarí, veľmi dlho tu bola zakalená rieka , takže sa mu pstruhy nedaria a v nedeľu sa konečne dostala , ale ho odtiaľ poslali preč, lebo že tam prebiehla nejaká súťaž rybárska , tak prišiel sklamaný 😕 😵 a na rybník sme sa ešte nedostali, a tak je chudák celý zronený a už dva týždne máme rozložené všetky prúty a krmivá a návnady a háčiky v obývačke, čo si to furt kontroluje a chystá ☹ 😀
a minulý víkend sme mu sľúbili, že sa ide na rybačku, ale nevyšlo to, lebo som dostala gratulantov, no a teraz je furt škaredo
ja som cely vikend necakane nevarila. V sobotu sme boli na hodoch a teta ma tak nabalila, ze sme este druhy den nemuseli varit a to k nam prisli este aj svokrovci 😀 Mali sme pecene aj smazene kuracie stehna, kacicu, lokse salat... no proste nech zije zdrava vyziva 😀
@womankc inak ani ja som eče nepočula o bazovom medíku, preto ma asi tak nadchol 😀 ........za chvíľu ho idem prevariť a nalievať do pohárov......som naňho strašne zvedavá!!!!!
@danielaj podľa obrázku vidím, že je to on.......ja som ho len opísala do mojej "kuchárky" a dala som si tam foto......ani som nevedela odkiaľ je stiahnutý 🙂 A som rada, že ho aj ty robievaš, aspoň viem, že je dobrý, aj keď som ho ešte nejedla.......ešte som totiž nečítala, žy by niekomu nechutili tvoje receptíky 😉
@michaelamilan ale čo by som bola, viem aké to je ked ti nemá kto pomocť, ked možem pomožem.. Inak malý je strašne moc zlatýýýýý🙂)))
U nás dnes sviečková na dva spôsoby (ja mám rada omáčku s malinkým množstvom smotany a hlavne s hromadou zeleniny, polovička zase viac smotany a menej zeleniny 🙂 )
V piatok u babky sme mali br. steaky + zemiačky, ja grilovaný baklažán + zeleninka,
v sobotu - šamp. polievočka mliečna + treska na zemiakoch -/pod perinou/ a piekla som kinder mliečny rez
v nedeľu - vývar zo špik. kostí + morč. krkov s rezancami a pečené kurča na masle a rasci + ryža + uhorkový šalát.
dnes dojeme
ozaj a robila som domácu lučino, je to fakt vynikajúce , ja som dala tri jogurty a jednu smotanu a zamiešala som do toho pažítku a petržlenovú vňať vynikajúce
dnes domáca slepačia polievka, nové zemiaky pečené v rúre a acidko k tomu
zajtra žemľovka s tvarohom a jabĺčkami 🙂
Ahojte, tak ja na obed gnocchi so syrovou omackou a na veceru bude zeleninove rizoto s kuskami kuracieho maska. Chcela som spenatove halusky,ale Davide mal v skolke cestoviny plnene spenatom, tak to by som uz trosku prehnala s tym spenatom.
@zklimekova Krasna tortička 😉
U nas dnes dojedačky 🙂
@michaelamilan si zlatá, dúfam, že bude chuti´t 😉
@danielaj inak ako dlho si ho prosím varila do zhustnutia????? Ja ho varím už 3 hod a stále nejako nehustne resp. len trošička zhustol :-O
@michaelamilan no ja som ho veru varila skoro 4 hodiny 😅 tak ešte var, var 😉

@zklimekova Nádherná torta!!