Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@papuka joj, to jej jeho parketa, netuším, čo tam dáva do toho pácu, ale vyzistím a napíšem ti a tresku robím podľa môjho bývalého kolegu Mirka Kimličku, je to otec módneho návrhára Lukáša Kimličku, len tak pre zaujímavos´t, je to úžasný kuchár, super chlap a tu je recept http://varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majon... 😉
@danielaj aj ja už chcem robiť bazový siruuup...,ale u nás stále nekvitne poriadne baza :(
@atiatko no v priebehu tohto týždňa ich spraím!!!! My bryndzu nepapáme, tak spravím tú tvoju plnku 😀 Mňaaaaaam mi sliny tečú!!!!!!
@michaelamilan xixi - tak nech sa Ti vydaria 😉 🙂
@zklimekova ja som bola cez víkend u mamy a tam rastie baza okolo celéééééého kaštiela.....tak som si nazberala na 4dávky sirupu, doma som sa tešila že spravím dobručký sirup, tak som si dala ráno prevariť vodu, a do vychladnutej som si s úsmevom dala kvety bazy.......no čo nevidím v recepte bolo že je tam treba dať kys. citrónovú. No v ten deň strašne pršalo, tak som si povedala, že zajtra kúpim a dám ju tam dodatočne 😀 No nedala som, lebo do druhého rána mi baza v tej vode skysla ☹ 😠 😖 Mno......tento rok asi sirup nespravím 🙂
Aspoň že mám med heh 😉
@michaelamilan akože ti to skyslo? 😕 😕 ja dávam tiež len prevarenú vodu a do nej kvety na 24 hodín , potom scedím a až vtedy dávam kyselinu a cukor, robím to tak roky a neskyslo mi to nikdy 😕
Dnes kuracie prsia na smotane s ryžou. Zajtra ideme na výlet, takže reštika to istí
u nás dnes ražniči ( špízy) so zemiakmi a kyslá šošovicová polievka + čokoládové mriežky s lístkového cesta...
@movin Jasne paci sa 🙂 :7zltkov+30dkg praskov.cukru +15dkg zmaknutej hery vyslahas do penista,pridas 10dkg mletych orechov+15dkg poloh.muky,stavu a koru z 1 citrona+1/2bal.PDP+tuhy sneh zo 7 bielkov,vsetko dobre vyslahas,polovicu cesta rozoties na vymasteny a vysypany plech,posypes ho postuhanou cokoladou na varenie-100gr,na to natries zvysne cesto,das do vyhriatej rury na 180c upiect...na vychladnuty kolac natries polevu:25dkg praskov.cukru+1PL rumu+stava z 1 citrona vymiesas dohladka,treba to rychlo natriet lebo poleva rychlo tuhne 😉
ahojte 😎 konečne slniečko 🙂 , hned má človek inú náladu 😵
u nás dnes gazdovské mäso - z diviny so špagetami a máme namočene tri dávky bazy na sirup a ideme dnes zavariť 10 kg jahôd,poháriky sú už v umývačke 😉
super cestovinky od maminky 😀 aleee v sobotu už stahujeme všetko a už spíme " v novom" a v nedelu budem mať aj premiérové varenie "v novej" kuchyni, som zvedavá 😀
@ivetka1981 u mna bolo vcera to iste 🙂
@diusik milujem bôčik... :D aj to na mne už vidno čo už... neodolala by som tvojmu obedíku.... 😉
Chuti vam ,vyprazany,alebo peceny hermelin,rada by som vyskusala,mate niekto dobry recept?
Dnes sa tešíííme na plnenú papriku 😀
Ja dnes vôôôôôôbec neviem čo navarím, teraz zasa letím s drobcom k dr ☹ , po ceste budem premýšľať že čo by som si dala, ak ma nič nenapadne, tak prelistujem tu zopár stránok a určite niečo vyberiem 😀 Pekný dník!!!!
@danielaj :-O a nebolo to tým, že som na vrch dala pokličku????? hm.....teraz som zarazená :-O no nechápem......
@miska030 ahoj, ja robievam doma dosť často, no nekupujem Hermelín, ten sa mi vždy pukne, ale Cemembert. Len ho posypem korením na gril. hermelín, vložím do rúry a zapnem gril. To stačí len nejakých 10 min. Kuk v mojom albume,mám tam aj foto. My to zbožňujeme 😀
u nás dnes hrášková polievka a granadír 🙂
kedze zo vcera nic nezostalo tak dnes fazulova plievka na kyslo s domacou udeninou
@ivetka1981 ahoj prosim receptik na tie moravske kolace..mne sa nikdy nepodaria taketo krasne :( asi robim prilis tenke cesto, lebo mi tak nenakysnu
@pami2 0,5KG HLADKEJ MUKY,0,5KG POLOHR. MUKY,4DCL VODY,KVASNICE,SOL,1PL PRAŚK.CUKRU...
@lencyca dala by si sem recept na pletenky - vyzerajú úžasne 😉
@natalienka12 je to jednoduché 🙂 kuracie prsia podusíš na olivovom oleji do mäkka, odoberieš, na tej šťave podušíš na kocky nakrájaný zeler tiež do mäkka. medzitým si v miske nakrájaš broskyňový kompót a vmiešaš tam podusené kuracie prsia a zeler, k tomu pridáš majonézu, trochu soli a čierne korenie. zamiešaťa hotovo 🙂 podáva sa to vychladnuté s litami ľadového šalátu alebo hlávkového, to je jedno. a potom mám alternatívu na taký šalát s kuracích pŕs, ale s bielym hroznom miesto zeleru a broskýň., to tak isto, podusiť kuracie prsia, nakrájať sladké biele hrozno na polovice, zmiešať s majonézou, tiež trošku korenia a soli, to sa podáva s malými bagetkami.
u nás dnes rizoto a na obed bez polievky , nejaká som lenivá, ale na večeru určite nejakú uvarím, moje kočky si deň bez polievky nevedia predstaviť 🙂...a ešte ,pečie sa mi cesto na tortu pre švagra a neter dokopy..tak mám večer o zábavu postarané 😉
@ivetka1981 dakujem pekne. a dala si celu kocku kvasnic ( 42g)? kolko ti asi vyslo kolacov? vajicko si nedavala? tak mozno v tom je chyba u mna, ja tam davam 1 vajce..aj trocha oleja

@movin v priebehu tohto týždňa ho doplním do svojho albumu, nestíham teraz trochu, tak prepáč a potom si ho tam nájdi, ok?