Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte baby, tak ja som včera skoro vstala a o 9:30 sme mali už hotový obed- robila som hŕstkovú polievku s haluškami, kuracie prsia a ala sviečková s haluškami, to sme si pekne nabalili do termo mís a pred obedom sme už aj boli pri vode, dali sme si obedík tam, ale veru sme si neužili počasie, neskutočný vietor fučal, ale vytrvali sme až do tmy 😀 samozrejme opekačka-grilovačka, dne ešte neviem, čo budem variť druhé, polievka hŕstková bude aj na dnes, ale poobede idem poťahovať tú tortu , ešte budem piecť pagáčiky + ešte niečo, budem robi´t šalát z krabích tyčiniek aj cestovinový na zajtra na oslavu, pekný dník prajem 😉
my máme dnes pečenú sekanú plnenú uvarenými vajíčkami, tekvicový prívarok, zemiaková kaša a dezert iba krémeš z BB keksov 🙂 pevne verím, že ostane zo všetkého aj na zajtra 😉
kuracie rezne, zemiaková kaša 🙂 zeleninový šalát
karfiolova polievka s haluskami a palacinky z ovsennej muky s domacou nutelou 🙂
Dnes mali deti zeleninovo-drozdovu polievku a na druhe rezance s tvarohom a slaninkou.
Dnes sme mali leco,makove sulanky.
Na raňajky rybacia nátierka, na obed hrášková polievka a rizoto
@michaelamilan tie buchty ako pirohy su z kysnuteho cesta a varene na pare ci vo vode? zaujimavy napad🙂
@lienka2 áno to sú z kysnutého cesta a varené vo vode. Z každej strany 3 minúty varím.......a ďakujem za ocenenie, to tak robím kvoli deťom 😀
dnes som robila karfiolove fasirky pecene v rure, k tomu zemiakova kasa s pazitkou a miesany zeleninovy salatik 😀
Dnes vyvar s brokolicou so slizikmi pre drobca a amarantovymi cestovinami pre mna a ako druhe pre maleho zemiakova harmonika. Skoda ze nejem zemiaky,vyzera a vonia to vyyyborne
Ahojte babenky ... tak ja som dnes dala hrncom voľno ... alebo žeby ony mne ? 😉 Zo včera zostala polievka - hríbiková mrvenička a zapečené fašírky so zemiakmi a šalátom z čínskej kapusty a pre synčeka mrkvový šalát .... na záhrade pomaly dozrieva ríbezlie, takže uvoľňujem mraziak, tak dnes rýchly koláčik s ríbezlím z mraziaku 😉 krásny deń všetkým 🙂
@joannas vieš, že aj ja rozmýšľam nad džemom ? Ja som na jeseň podľa jednej maminky tu v téme piekla v rúre slivkový lekvár a je fantastický ... 3 dávky som urobila trošku redší na natretie na chlebík a 3 dávky hustejší na plnenie buchiet 🙂 A máš nejaký osvedčený recept na ríbezľový džem prosím ?
@levandullka - tvarohová torta vyzerá nááádherne, hlavne to ovocíčko 😵 korpus je medový plát, či?
@katja78 Ďakujem pekne 🙂. Korpus je klasika ako na tortu, len som do ňho pridala aj nasekanú horkú čokoládu 😵
@tretulka @ivetka1981,receptik je na str.2451 celkom dole 😉
Ahojte... dnes som varila kyslu zemiakovu polievku a živansku v balíčkoch. A teraz pečiem tvarohovo-makovú tortu...inak celý den sme boli vonku,čo bolo tak krásne. 🙂
Takze tu je receptok na kolacik : urobit pisk.korpus z 5 lyz.hl.muky,5 lyz.cukru,4 vajec a pol bal.prasku do peciva,piect asi 30 min na 180 C,po miernom ochladnuti natriet plnku z 1 velkej kyslej smotany,cukru podla chuti a odkvapkanych mandariniek,potom zo zvysku stavy z mandariniek,vody a pomarancoveho,alebo ineho sirupu urobit navrch "kvazi zelatinu" a to tak,ze stavy,vody a sirupu sme mali asi pol litra,privedieme k varu a pridame zlaty klas,ja som dala asi 5 velkych pol.lyzic,ked to zhustne,nalejem na plnku a dame do chlanicky vychladiit 🙂
Dnes sme mali prave bolonske spagety a nepecena torta ako dezert.
Konečne mám po niekoľkých dňoch čas dočítať čo dobré ste navarili/ napiekli. No čo vám poviem, slinky sa mi len tak zbiehajú 😀
Ja som dnes varila námornícky guláš - z hovädzieho mäska,s hráškom, s cestovinou a natvrdo uvareným vajíčkom. Dlho som ho nerobila, tak som sa len tak zalizovala. Poobede sme boli grilovať - kuracie stehienka, k tomu chlebík, zelenina a dobrá nálada 🙂
Už mi len treba vymyslieť, čo uvariť zajtra, ale asi to bude len improvizácia..
kuracie steaky, pecene zemiaky a nivova omacka
ahojte babule dnes varila moja mamka kuraciu polievku a koprovu a paradajkovu omacku s knedlou a k tomu kuriatko s polievky mnamky a mame aj na zajtra tak a este zajtra dame repete bublaninky s poslednych susedovych ceresni.. 😀 😀 .ale to je hroza na tom strome kazda druha je nahnita... 🙄 ...

@miruska73 ďakujem krásne za blahoželanie, fotky budú až v nedeľu 😉