icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciok
7. júl 2013

Ešte večer som plánovala, že dnes urobím španielske vtáčky, ale bez plnenia mäsa, dnes som sa premohla a urobila som ich tak, ako treba. Samozrejme narýchlo, všetko som nahádzala do hrnca a čuduj sa svete, chutili dobre 😀

luciok
7. júl 2013

@raszuz U nás mrkva + pór nemala úspech, malý to vôbec nechcel a dvojdňová porcia letela kurám 😀

raszuz
7. júl 2013

@luciok práve som volala domov, tak malý sa s tým celkom dobre popasoval 😀

sharmana
7. júl 2013

Ahojte. Nefotila som všetko, ale za tieto posledné dni som varila:
-zemiakové placky, kuracie prsia opražené na panvici a s pikantnou "omáčkou", vyrobenou od svokry... ona ju nazvala "čapati", ale podla mna si názov pomýlila s tým indickým chlebom
- kelovo zeleninové karbonátky
-kuracia polievka, pečené kura s ryžou
-cukinový koláč

monci8888
7. júl 2013

extra hustu zeleninkovu polievku zo zahradky so struhanou cviklou a krupicovymi haluskami... tak je uz hotova 😀 a co dalej.. este asi ani netusim, ale asi nacapem zemiaky na stvrtinky , na ne ulozim rybu a dam to spolu upiect 😉

glukacova
7. júl 2013

@danielaj krásna tortička aspoň mam inšpiráciu pre moju 8ročnú slečnu

michaelamilan
7. júl 2013

@titkovamiriam no veď toto ☹ som aj ja chcela tento rok volačo vyskúšať zavariť, no nemám domáce a ani nemám mať od koho.....moji susedia sú policajti a pošta 😀

bubo1104
7. júl 2013

krúpková polievka , zemiaková kaša + mäsové fašírky + uhorky . No a na cestu mužovi na týždňovku ryžu + bravčová kare dusené na cibuľke . Ešte stále dojedáme veterníky a kávový koláčik

zklimekova
7. júl 2013

@danielaj krásny pou 🙂 ..slečne všetko len to naj 🙂..

lencyca
7. júl 2013

ahojte,dnes spenatova polievka so syrom,a netradicne bezmaskova nedela-zapekane plnene zemiaky,kysla kapusta...vcera som robila mladsiemu synovi brumikov a starsiemu na zelanie 1x donutky,dokonca sa pacili aj mm,to je co povedat 😀

anos18
7. júl 2013

Robila som vyprazany syr so zemiakmi, polievka ziadna, kedze som doma sama 🙂

betka22betka
7. júl 2013

@lencyca a čím si plnila zemiačiky? vyzerajú lákavo!!!!!!

betka22betka
7. júl 2013

@sharmana ahoj, ako si robila cukinový koláč? my milujeme cukinu v každej podobe, ale koláč som ešte nerobila....

sharmana
7. júl 2013

@betka22betka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48773&use...
tu je recept a perfektný je aj brusnicový džem, ten som dala teraz naposledy 😉

lencyca
7. júl 2013

@betka22betka Dakujem 😉cele zemiaky(8 ks vacsich) som uvarila v supke,nechala vychladnut,prekrojila na polovice,vybrala som lyzickou vnutro,vydlabane zemiaky,slanina,syr,kysla smotana,slahacka,sol,mck,cesnek,pazitka,1 vajce,vsetko som zmiesala,naplnila zemiaky,posypala struhanym syrom,dala som to na 30min zapiect do truby na 200c,vyborna mnamka 🙂

zklimekova
7. júl 2013

peknú nedeľu kočky, po dlhšej dobe prispejem aj ja 🙂....dnes sme mali slepačiu polievku s rezančekami, morčacie rezne , zemiaková kaša, uhorkový šalát, alebo broskyňový kompót, po dvoch týždňoch sme včera prvú noc strávili už doma....nová kuchyňa je super 🙂 ....(ešte pár úprav bude,pretože nám neprišli ešte všetky spotrebiče)..len neviem či sa nebudem báť po prvý krát piecť v novej rúre 😅 ...zajtra vyskúšame nejaké muffinky na začiatok....

evabb35
7. júl 2013

halušky s bryndzou

lululka555
7. júl 2013

Ahojte 😎 dnes som varila nedelnu polievku s rezancami ,kuracie rezníky v trojobale aj so sézamom a zemiakovo-zelerovú kašu a samozrejme zeleninový šalát. Nepiekla som nič,od včera máme tvarohovo makovú tortu. A celé poobedie iba slniečko a voda. 😎

titkovamiriam
7. júl 2013

okrem marhulovho lekvaru som navarila aj zmrzlinku s tvarohom a smotanou 🙂

titkovamiriam
7. júl 2013

Dnešny obedik aj ked bola z neho večera kedže sme boli na jazere 😀

nelinka0401
7. júl 2013

baby,čo zvyknete robiť z Josty???už mi dozreli oba kríky.akú chuť budú mať ked ich zmrazím??

titkovamiriam
7. júl 2013

@nelinka0401 zavarit ako kompot,džem,sirup,zamrazene po rozmrazeni maju chut rovnaku 🙂 a hlavne jest surovu je plna vitamínov

nelinka0401
7. júl 2013

@titkovamiriam a máš nejaký dobrý recept na džem alebo sirup?jasné aj surové budeme jesť ale chcem aj cez zimu vitamíny 🙂

titkovamiriam
7. júl 2013

@nelinka0401 na dzem:kolko je štavy tolko cukru,dat varit no pred varom vypnut a potom miesat kym nezacne chladnut a hustnut,dat do poharikov a počkat kym sa na vrchu nespraví šupa a zatvorit
no a sirup je vlastne to iste ,mozes pridat aj kyselinu citronovu

danielaj
7. júl 2013

@atiatko tak to som rada, že slivkáč ti chutí ako aj nám, rýchlo, bez námahy a výborný, ja tiež džemy robím s kúskami ovocia , máme to tak radi, ale tie ríbeyle, predsa len tie zrniečka mi vadili, ak nemáš odšťavovač, stačí rozmixova´t a potom cez sítko precediť tú šťavu a dužinu, tak ako to kedysi robievala naša babička a ja to tiež tak niekedy robím, ke´d sa mi nechce čisiť odšťavovač 😀
@lululka555 ano, ano, tie tvoje, som ti aj chcela písa´t, prvýkrát som ich robila a poviem ti, úžasné, len sa tak po nich prášilo, naozaj výborné, ďakujem za receptík 😉 a ďakujem za pochvalu 🙂
@jani74 no veď hádam sa odhodlám to urobiť, aj ke´d teda neviem, aká chuť to bude, ale za pokus to stojí 😉
@michaelamilan ďakujem pekne Miška, no veru bola robená z lásky, to je vždy, a našu tínedžerku veru veľmi potešila 😉 ja čo zaváram celé leto, mám všetko našťastie doma, aj ovocie aj zeleninu 😉 to je výhoda života na dedine 😉
@luciok ďakujem pekne, čados´t urobila a veĺkú, oslava bola dnes, ale ešte zostalo zo všetkého, tak sa kľudne zastav 😉

danielaj
7. júl 2013

@glukacova ďakujem veľmi pekne, 🙂
@zklimekova ďakujem pekne Zuzka, zvláš´t od teba si to cením, od takej vychýrenej tortičkárky 😉 a ďakujeme aj za blahoželanie 😉
@nelinka0401 ja z jostov robím výborný džem, aj sirup a tiež zaváram a mrazím, chuť normálna 😉 a najviac ich milujem surové, len tak neumyté obera´t z kríka arovno do úst, ako Mirka píše 😉
@titkovamiriam

womankc
8. júl 2013

@sharmana svokra asi myslela čatní 🙂

womankc
8. júl 2013

@danielaj ešte neskúšala , ale tiež už to mám od minulého roka vytlačené , ja som robila džem z tej dužiny normálne , ale musím priznať ,ž e počas varenia mi to moc nechutilo, ešte sme ho neotvorili ani, musím ho teraz vyskúšať , inak má nádhernú farbu

natal12
8. júl 2013

@lencyca krásne donutky máš 🙂 receptík by nebol ? vdaka 🙂

nasta197
8. júl 2013

@lencyca ahoj formu na brumukou mas s kinekusu? ?? mas aj nejaky recept nane davas aj plku??