Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte. Nefotila som všetko, ale za tieto posledné dni som varila:
-zemiakové placky, kuracie prsia opražené na panvici a s pikantnou "omáčkou", vyrobenou od svokry... ona ju nazvala "čapati", ale podla mna si názov pomýlila s tým indickým chlebom
- kelovo zeleninové karbonátky
-kuracia polievka, pečené kura s ryžou
-cukinový koláč
extra hustu zeleninkovu polievku zo zahradky so struhanou cviklou a krupicovymi haluskami... tak je uz hotova 😀 a co dalej.. este asi ani netusim, ale asi nacapem zemiaky na stvrtinky , na ne ulozim rybu a dam to spolu upiect 😉
@titkovamiriam no veď toto ☹ som aj ja chcela tento rok volačo vyskúšať zavariť, no nemám domáce a ani nemám mať od koho.....moji susedia sú policajti a pošta 😀
krúpková polievka , zemiaková kaša + mäsové fašírky + uhorky . No a na cestu mužovi na týždňovku ryžu + bravčová kare dusené na cibuľke . Ešte stále dojedáme veterníky a kávový koláčik
@danielaj krásny pou 🙂 ..slečne všetko len to naj 🙂..
@lencyca a čím si plnila zemiačiky? vyzerajú lákavo!!!!!!
@sharmana ahoj, ako si robila cukinový koláč? my milujeme cukinu v každej podobe, ale koláč som ešte nerobila....
@betka22betka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48773&use...
tu je recept a perfektný je aj brusnicový džem, ten som dala teraz naposledy 😉
@betka22betka Dakujem 😉cele zemiaky(8 ks vacsich) som uvarila v supke,nechala vychladnut,prekrojila na polovice,vybrala som lyzickou vnutro,vydlabane zemiaky,slanina,syr,kysla smotana,slahacka,sol,mck,cesnek,pazitka,1 vajce,vsetko som zmiesala,naplnila zemiaky,posypala struhanym syrom,dala som to na 30min zapiect do truby na 200c,vyborna mnamka 🙂
peknú nedeľu kočky, po dlhšej dobe prispejem aj ja 🙂....dnes sme mali slepačiu polievku s rezančekami, morčacie rezne , zemiaková kaša, uhorkový šalát, alebo broskyňový kompót, po dvoch týždňoch sme včera prvú noc strávili už doma....nová kuchyňa je super 🙂 ....(ešte pár úprav bude,pretože nám neprišli ešte všetky spotrebiče)..len neviem či sa nebudem báť po prvý krát piecť v novej rúre 😅 ...zajtra vyskúšame nejaké muffinky na začiatok....
halušky s bryndzou
Ahojte 😎 dnes som varila nedelnu polievku s rezancami ,kuracie rezníky v trojobale aj so sézamom a zemiakovo-zelerovú kašu a samozrejme zeleninový šalát. Nepiekla som nič,od včera máme tvarohovo makovú tortu. A celé poobedie iba slniečko a voda. 😎
baby,čo zvyknete robiť z Josty???už mi dozreli oba kríky.akú chuť budú mať ked ich zmrazím??
@nelinka0401 zavarit ako kompot,džem,sirup,zamrazene po rozmrazeni maju chut rovnaku 🙂 a hlavne jest surovu je plna vitamínov
@titkovamiriam a máš nejaký dobrý recept na džem alebo sirup?jasné aj surové budeme jesť ale chcem aj cez zimu vitamíny 🙂
@nelinka0401 na dzem:kolko je štavy tolko cukru,dat varit no pred varom vypnut a potom miesat kym nezacne chladnut a hustnut,dat do poharikov a počkat kym sa na vrchu nespraví šupa a zatvorit
no a sirup je vlastne to iste ,mozes pridat aj kyselinu citronovu
@atiatko tak to som rada, že slivkáč ti chutí ako aj nám, rýchlo, bez námahy a výborný, ja tiež džemy robím s kúskami ovocia , máme to tak radi, ale tie ríbeyle, predsa len tie zrniečka mi vadili, ak nemáš odšťavovač, stačí rozmixova´t a potom cez sítko precediť tú šťavu a dužinu, tak ako to kedysi robievala naša babička a ja to tiež tak niekedy robím, ke´d sa mi nechce čisiť odšťavovač 😀
@lululka555 ano, ano, tie tvoje, som ti aj chcela písa´t, prvýkrát som ich robila a poviem ti, úžasné, len sa tak po nich prášilo, naozaj výborné, ďakujem za receptík 😉 a ďakujem za pochvalu 🙂
@jani74 no veď hádam sa odhodlám to urobiť, aj ke´d teda neviem, aká chuť to bude, ale za pokus to stojí 😉
@michaelamilan ďakujem pekne Miška, no veru bola robená z lásky, to je vždy, a našu tínedžerku veru veľmi potešila 😉 ja čo zaváram celé leto, mám všetko našťastie doma, aj ovocie aj zeleninu 😉 to je výhoda života na dedine 😉
@luciok ďakujem pekne, čados´t urobila a veĺkú, oslava bola dnes, ale ešte zostalo zo všetkého, tak sa kľudne zastav 😉
@glukacova ďakujem veľmi pekne, 🙂
@zklimekova ďakujem pekne Zuzka, zvláš´t od teba si to cením, od takej vychýrenej tortičkárky 😉 a ďakujeme aj za blahoželanie 😉
@nelinka0401 ja z jostov robím výborný džem, aj sirup a tiež zaváram a mrazím, chuť normálna 😉 a najviac ich milujem surové, len tak neumyté obera´t z kríka arovno do úst, ako Mirka píše 😉
@titkovamiriam

Ešte večer som plánovala, že dnes urobím španielske vtáčky, ale bez plnenia mäsa, dnes som sa premohla a urobila som ich tak, ako treba. Samozrejme narýchlo, všetko som nahádzala do hrnca a čuduj sa svete, chutili dobre 😀