Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dva dni sme s drobcom prázdninovali u starkej, tak som varila ja - včera zapekaný karfiol so zemiačkami a čerstvým šalátom zo záhradky, Dnes vyprážaný syr, zemiaky a tatarka.
ahojte, dnes cukinovo-zemiaková omáčka s kôprom, a bryndzové halušky so slaninkou a ja aj s kôprom, práve som dopiekla ríbezľovo- egrešovú bublaninu s jogurtom 😉
fasirka s cuketou, mrkvou a mladou cibulkou a koooooopa cesnaku. zvysky peceneho kurata so zemiakmi.
Dnes milanske spagety salatik zeleninka mnam mnam ...ovocie a biely jogurt tiez mnam mnam
ddnes bude vyprazany karfiol bez vyprazania 😀 normalne v trojobale ale peceny v rure a k tomu zemiacky a uhorkový salat. a polievka zeleninkova kedze som varila karfiol,bude mnamkovy vyvar z neho s krupicovymi haluskami
Ahojte 🙂 ja som včera ešte varila kukuricu a večer ovsenú kašu 😝
dnes na obed polievka zo včera zeleninová a druhé budú syrové guľky s varenými zemiakmi a domácou tatarskou 😝 😎
dnes budú fašírky s novými zemiakmi a tatarkou, polievka zrejme krémová tekvicová 🙂
Robim sampinonovo-tekvicove "rizoto" z pohanky a k tomu bude losos peceny v alobale v limetkovej stave s ciernym korenim a solou. Ak sa mi bude chciet, urobim marhulovy hrncekovy kolac.
na dneska bude rusky boršč a zemiakove halušky s kapustou a tvarohom
Ahojte..mna dnes nahovorila dcérka na vysmážaný syr s hranolkami 🙂 ..raz za čas trochu mastného nezaškodi 😀
ja dnes cesnacku s parkom a pecenu krkovicku s kasou 🙂
Ja dnes robim cukinove placky...... zajtra zapek.cestoviny... potom granatir a uhor.salat... a v nedelu rybie prsty si moj vymyslel...
ranecko, dnes chlapcom robim fasirky a varene zemiacky so salatom-vsetko co zahradka da 🙂 a mne este neviem 🙂 ked som sa dala na zdravu stravu 🙂))
včera boli karfiolové placky a večer som robila domáce musli tyčinky,ale sa mi pri krájaní rozpadávali tak budú skôr do mlieka,alebo jogurtu 😉
dnes ideme ku mame na 3 dni tak variť bude ona,dnes to bude kelová polievka a plnená paprika...
Baby, mate pristroj na donutky-sisky? Skusali ste aj nejake ine cesticko ako je v origos receptoch? Chcela by som spravit s drozdim, aby boli ako tie prave donuty, no neviem ci by to slo, kedze do pristroja sa dava cesto riedke, nalieva sa tam a neviem ako to spravit s kysnutym..
my vcera brokolicovu kremovu polievku bez smotany a svieckovu na smotane s knedlou, dnes vysmazanu cuketu so zemiakmi a zo zvysoku knedle asi urobim na veceru knedle vo vajicku s cervenou repou. a kedze je kopec cukiet, tak asi aj cuketovy kolac, sladky. slany sme mali min. tyzden. 😉
ale chcela som sa poradit... casto robievame hovadzie maso na vsetky sposoby, tak rozmyslam ci nekupit tlakovy hrniec? je to dobre? ako sa v tom vari? vzdy som sa toho bala aby to nebuchlo...
dnes chcem urobiť marhuľovo tvarohovú štrúdľu a karfiolovú polievku ,druhé len dačo ľahké ak bude treba , ešte dojedáme
Ahoje, ja dnes robím kuracie pečienky s ryžou a mrkvovú polievku.
@nika774 ja som robila s drozdim klasicke palacinkove cesto len som si v mlieku zarobila kvasok.
@luciok ahoj. Torticka vyzera nadherne. Vymiesala si kysle smotany len s cukrom? A piskoty a ovocie?
dnes cestoviny a grankom + maslo
dnes som varila Kuracie sote v zeleninovo-sýrovej omačke a ryža a teraz pečiem pudingovu bábovku 🙂
@zuziq Ja som to robila raz, ale sa mi nepodari (možno kvôli tomu, že bol z mraziaka)l. To ste normálne uvarili, či iba predvarili karfiol (z vody robíte zeleninovú polievku aj s kúskami karfiolu ?), obalili a dali na papier na pečenie ? Aj ste potreli obalený karfiol olejom ? Ďakujem.
@daniz Ďakujem za radu - cestoviny uvariť a potom to granko a maslo ako ? Iba posypať na tanieri a pokvapkať maslom ? Ďakujem.
Filety zo šťuky so zemiakovou kašou a rukolový šalát. Dnes bez polievky, akosi to pri malej nedávam, totálna anarchia u nás vládne 😒

Včera aj dnes som robila ovocnú smotanovú tortu, mala veľký úspech