icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
19. júl 2013

@lululka555 no veď aj ja ten môj, robievala to mamina, mám ho od detstva a robím ich veĺmi často, niekedy pridám aj šunku nakrájanú na drobné kúsky, máme to veľmi radi, klasický vyprážaný syr takmer nerobievam 😉

zarabono
19. júl 2013

Kocky viete mi prosim ooradit,aky je pomer vody a cukru na zavaranie ovocia?nemozem si spomenut...dakujem

lululka555
19. júl 2013

@danielaj áno, a guľky majú aj svoje výhody, tie mi nikdy nevytečúúú ,ako klasický obaľovaný syr 😉

simi906
19. júl 2013

Stroganov z kuracieho maska 🙂 a nejaku polievocku

zuziq
19. júl 2013

zeleninkova polievocka este od vcera a ako druhe bude pecienka na cibulke s ryzou a uhorkovy salat

smuhyta
19. júl 2013

Takze dnes sladky obed..parena velkaaaaa buchta s vanilkovym kremom poliata..a biely jogurt...a zajtra mi zoberu krv a zas mam po sladkom haha...

danielaj
19. júl 2013

@zarabono ako ktoré ovocie, pomer je rozdielny

evabb35
19. júl 2013

Na raňajky bryndzová nátierka, polievka zemiaková s paprikou a losos so zemiakmi a uhorkovým šalátom.

summer_103
19. júl 2013

Ahojte, idem dnes robit nepecenu tvarohovo smotanovu ovocnu tortu na oslavu. Poradte mi aky je najlepsi pomer tvarohu, smotany a slahacky? Vzdy robim tak od oka, podla chuti, ale teraz mi na tom viac zalezi kedze budeme oslavovat priatelove narodeniny s jeho rodinou 🙂 Dakujem

martinasturmova
19. júl 2013

Ahojte tak dnes zeleninkova polievka s mrveničkou a pečene kuracie stehienka a zemiačky 🙂

kikatko
19. júl 2013

skoro po mesiaci doma a tak najprv musim všetko obkukat a varit sa bude pizza- kindermanagment zahlasil že chce s tým žltým čo olo u prababy- teda ananas a pre nás mozzarela a pesto

michaelamilan
19. júl 2013

Ahojte u nás dnes karfiol a zemiaky, pre malého kašička :mrkva, zemiek, karfiol. Dnes večer moje srdiečko oslávi 5 mesiačik 🙂 a od rána sa mi snaží zjesť a zlikvidovať kalendár 😝

@niquska kuk môj albumík, tam mám receptíky.
@lululka555 jééééééééééé sliny mi tečúúúúúúúúúúú to vyskúšam!!!!! idem kuk tvoj album 😀

zarabono
19. júl 2013

Dnes dojedame,malemu robim kuracie maso na pore,cukete a karfiole s ryzou a ieem robit dalsiu varku marhulovej vyzivy a marhulovy kompot

lululka555
19. júl 2013

ahojte 😎 dnes u nás rýchlo urobený a chutný obedík . Granadír a uhorokovo-rajčinovo-pažítkový šalát 😉

firstbaby
19. júl 2013

u nas dnes zeleninovo cestovinovy salat s kuracim masom - zalievka olivovy olej, citron, sol, balsamico 😉

stellamaris
19. júl 2013

vcera som kupila krasny a lacny karfiol,takze dnes vyprazany karfiol,cibulkove zemiacky,uhorkovy salat.Malemu dam zemiacik s varenym karfiolom 🙂

slavka1307
19. júl 2013

@zuziq Ďakujem za radu. Karfiol som urobila, ale chcem sa opýtať ako dlho a na koľko stupňov ho robíte vy. Ďakujem.

zuziq
19. júl 2013

ja som ho pikela na 200 a neviem cas,mozno pol hodinku? ja som si odsledovala kedy bol z vou pekne opeceny

michaelamilan
19. júl 2013

@stellamaris aj som lacno kúpila 😀 v Lidli mali za 50centov tak som ho hneď do košíka šupla a už je aj poňom 😝

novotnajanka
19. júl 2013

a my dnes plnenú paprikúúú, teda deti len guličky..

stellamaris
19. júl 2013

@michaelamilan moje za 49centov/ kus,uz su pripravene,manzel dojde za chvilku domov,pochutna si 😉 mame radi karfiol,ale za rozumnu cenu 🙂

drobik1
19. júl 2013

ahojte my dnes leco s chlebom..a zajtra hor sa na vylet do Bojnic... 🙂

maminka2013
19. júl 2013

tak dnes dojedáme zo včera fašírky s novými varenými zemiakmi posypanými pažítkou a k tomu som dnes uvarila krémovú tekvicovú polievku 🙂 mňam 😵

zklimekova
19. júl 2013

včera na večeru sme mali praženicu s dubáčikmi...mňaaam...dnes hubová polievka, rizoto s kuracím maskom 🙂..a ja som práve dosmolila tortu pre kamošku...pivový pohár..tak hádam sa v tom teple neroztečie 😅

pami2
19. júl 2013

@danielaj ahoj prosim ta kao robis tie cuketove fasirky? myslis ze by som cuketu mohla nahradit tekvicou?

katkas1
19. júl 2013

u nas bude karfiol zajtra a nedelu klasika vyvar a pecena kacica so zemiakmi a cviklovym salatom, davno sme nemali len pred tyzdnom, ale co uz ked sme pazravy 🙂

luciok
19. júl 2013

@jarabicka Ja som robievala kurací perkelt s cestovinou, vepro knedlo zelo, piekla som krkovičku v rúre so zemiakmi, francúzske zemiaky, guláš, rizoto....

luciok
19. júl 2013

Náš dnešný "narýchloobed": vyprážaný ovčí syr s opečenými zemiakmi

kucminka
19. júl 2013

kočky,dostala som marhule,aký koláčik okrem kysnutého s posýpkou poradíte 😉

daniette
19. júl 2013

@kucminka Marhuľový(robievam aj slivkový) koláč s posýpkou: 250 g marhúľ alebo sliviek (nevážim-dám aj viac), 250 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 180 ml oleja, 200 g kyslej smotany, 200 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, kypriaci prášok.
Vajcia s cukrom vymiešame, pridáme olej, smotanu a obe múky s kypriacim práškom. Na vymastený a múkou alebo strúhankou vysypaný plech vylejeme cesto, potom trošku pomúčim cesto (aby pri pečení ovocie nespadlo naspodok) a poukladám ovocie. Na ovocie dám posýpku a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 30-40 minút. Posýpku si pripravím ako prvú z 100 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, štipku mletej škorice a 100 g masla, ktorú dám do chladničky asi tak na pol hodinu. Táto posýpka mi vystačí na dva koláče. 🙂