Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj ako vždy ,zase krásne koláčiky 🙂
a pripájam aj foto rolády, syrovej tašky a kôprovej omáčky 🙂
@danielaj
@lululka555
@lencyca jééééj slintám nad vašimi fotkami!!!!!!!! mňam!
Nas tiez zasobuju svokrovci cuketami, takze v sezone ich mame pomaly denne 😅 najcastejsie cuketovy slany kolac, ten mne chuti asi najviac, cuketove fasirky, placky, cuketovy gulas, ratatouille, leco...je toho na mraky, je to super vdacna zelenina.
@michaelamilan syrovú tašku som piekla aj ja,ale mi praskla...ty ju máš krásnu.... 🙂
@michaelamilan ako robyš koprovu omačku? 🙂
@michaelamilan Miši poprosím receptík na tvoju koprovicu 😀 a tu roládku aj na tie syrové tašky 🙂 vdaka
Ahojte!Prajem krasny nedelny večer!Vidim že ste varili,piekli a zavarali.Ja som len zavarala,lebo sme s chlapom ostali bez deti tak sme cely vikend stravili pri vode 🙂 .Aj teraz idem obrat uhorky tak na osem poharov a spravit si v kuchyni saunu ☹ u nas je nenormalne horuco a stale sucho a sucho...
@katkas1 Ahoj,jasne paci sa 😉 robim to do tortovej formy,spodok aj boky sa daju otvorit,lahsie sa to vybera...potrebujes na to 4 kysle smotany,4 vanilkove cukry,ovocie ake mate radi,1 1/2balika piskot(ja som mala pre istotu 2)granko na posypanie,alebo postruhanu cokoladu.na dno formy vylejes smotanu zmiesanu s vanikovym cukrom,na to ulozis piskoty naopak,ovocie,znova smotanu s cukrom,piskoty,ovocie,az minies vsetky smotany,vrch zakoncujem piskotami,prikryjem to alobalom dam do chladnicky stuhnut,robim to vecer a na druhy den to naopak preklopim na tanier a posypem grankom,navsteva si pytala duplu a moj syn by ju bol schopny zjest sam 😀 je jednoducha a osviezujuca 🙂
@michaelamilan no a ja slintám nad tvojími výtvormi, samé mňamky 😝
@danielaj mňam , zase samé dobrotky 😉
@michaelamilan mňam si ma inšpirovala..omáčka bude tento týždeň 🙂
včera sme mali karfiolovú polievku s haluškami , vyprážané pirohy na sladko na slano...najlepšie bolo , že nám navarila babka :D....poobede sme boli na dedine pri mojej babke, manžel, jej bol ťahať farbu na dome čo zatepľoval...a deti sa vyšantili na záhrade, psík k tomu..noo super popoludnie 🙂..dnes sme mali slepačiu polievku, sviečkovú a knedľu, ostane aj na zajtra tak budeme dojedať....poobede bol kysnutý koláč s čučoriedkami...mňam dobrotka 😉 ...
@zuzka7512 no je možno pekná, no tiež mi praskla 😠 😅 len to na fotke nieje vidno 😝 😀
@joannas
@natal12 údené mäsko dám do hrnca a po vrch zalejem vodou. Varím asi 1 a 1/2hodiny, uvarené mäso vyberiem, dolejem mliekom, spravím si zásmažku, všetko spolu premiešam, pridám nakrájaný kôrop, nechám chvíľu prevariť a dochutím soľou.
ROLÁDA: Korpus: 4 vajcia, 80g cukru krupica, 120g hl.múka. Vajcia s cukrom vyšlaháme nad parou. Odstavíme z pary a ešte asi 5 min šlaháme ručným šlahačom. Do vyšlahaných vajec postupne primiešame preosiatu múku. Hotovú hmotu vylejeme na plech s papierom, rovnomerne rozotrieme a pečieme na 200st asi 5min.
Hotovú a vychladnutú roládu potrieme jahodovým džemom, vyšlahanou šlahačkou. Na začiatok rolády(tam, kde začíname rolovať) naskladáme ľubovoľné ovocie, zvinieme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu. Medzitým si pripravíme krém na ozdobu:
25g cukor kryš., 1 žĺtok, 15g maizena, 100ml voda - uvaríme puding. Do uvareného a vychladnutého pudingu pridáme 135g masla, červené potr. farbivo a vyšlaháme. Krémom potrieme celý vrch rolády. Ak naplníme roládu ananásom, je dobré vrch posypať kokosom, potom sa roláda aj lepšie drží keď sa papá.
http://tana-catering.blogspot.sk/2012/10/syrova...
@zklimekova no to som rada že som inšpirovala 😉 a prajem aby ste boli bez čemeru, lebo ja som sa doslova prežrala!!!!!
@lululka555 ďakujem pekne, ja zase chválim tvoje, krásne a určite aj veľmi chutné 😉
@katja78 ano, to je Púštny kvet, to spravia aj tvoje dcérky, toto robila moja staršia, má to z takej knižky pre dievčatá, úplne jednoduché, roztopíš 1 várovú alebo inú čokoládu, pridáš 2 PL medu a 400 g kukuričných lupienkov, zmiešaš, dáš do košíčkov, jednoduché a veĺmi dobré, decká dnes na oslave vyjedali iba to 😉
@michaelamilan mňám, ja zase slintám na tvojimi 🙂
@zklimekova ďakujem pekne 😉
Dnes kelova polievka,grilovane masko,zeleninovy salat,cez vikend sme mali soagety s nivovou omackou,dezert piskotovo smotanove pohare a caka ma dalsia varka marhul
ahojte,tak ja dnes musím variť.ostala len slepačia polievka aj to len na obed asi 🙂 Vyjedli sme pečené kuracie štvrte s novými zemiakmi na vňaťke s cibulkou a uhorkovým šalátom.tak dnes asi fašírky a cuketa,stále rastie k tomu zemiaky a uhorkový šalát.
ahojte, nebola som tu cez víkend, tak popíšem náš jedálnik 🙂
sobota: cesnaková polievka, lečo, palacinky s džemom a šľahačkou
nedeľa: slepačia polievka, pečené kuracie mäso so zemiakmi a ryžou, uhorkový šalát a dojedli sa posledné kusy palaciniek 🙂
no a dnes sa nejak dojedá zo včera čo ostalo 😉
my dnes dopapame mliecnu sosovicovu polievku zo vcera a vyprazim karfiol a mlade zemiacky s petrzlenovou vnatkou a k tomu uhorkovy alebo rajcinovy salatik. V tychto horucavach si ako dezert davame zvacsa zmrzlinu alebo kupujem na trhu rozne druhy zltych melonov ktore nakrajam do misy a pomiesam a zachladene je to super, teda pre tych co maju melony radi. 😉
dnes bude niečo z cukety a zo pstruha,taká rychlovka....
nam zo vcera ostalo gyros masko, grilovana paprika a cuketa+nove zemiaky,...tak sa s mm rozdelime a dorobim trosku cestovinoveho salatiku,... 🙂

u nás sme včera dojedali rascovú s vajíčkom a haluškami, cukinové fašírky, y piatka, namiesto hranoliek som dorobila dusené zemiaky na cibulke a paprike, poobede sme sa išli kúpať na Zelenú vodu, dnes sme mali slepačiu polievku, dusené bravčové karé na hríboch, posypané syrom, pečenú bravčovú roládu plnenú vajíčkovou plnkou, ryžu, uhorkovo-rajčinový šalát, poobede nás čaká oslava-mama má narodeniny, tak bude grilovačka a pridávam fotky z koláčikov, čo som pripravila na oslavu, koláčik Tang s višňami, Bebe dobré ráno a púštny kvet, + foto čo som robila v týždni egrešovo-ríbezľová bublanina -jogurtové cesto, uhorky-kvašáky, už aby boli hotové, peknú nedeľu prajem