icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

beata149
17. sep 2013

ja som robila fazuľovú omáčku s údenými rebierkami. mnaaam. do toho som si dala čerstvú cibuľku a nakrájala ´´kvašák´´ . 😵

bczene
17. sep 2013

u nás sýta cenakovo zemiaková poievka, malý mal lángoš, my s manželom restovanú pečienku so zemiakmi 🙂

slavka1307
17. sep 2013

@fomarik Asi otázka odveci, ale ako sa robia bačovské hrianky ? Ďakujem.

tinuskaha
17. sep 2013

polievka z hokaido kremova a tvarohove gulky 😉

michaelamilan
17. sep 2013

Ahojte babulky, idem vás konečne dočítať 🙂 už ste mi aj chýbali! Včera sme mali rybu a šalát, dnes rezeň a šalát zo včera. Na zajtra mám kúpený hermelín, tak bude grilovaný hermelín so zemiakmi. Pekný dník

eva7780
17. sep 2013

vcera bravcove platky na horcici,zemiakova kasa a salat s hlavkovej kapusty,trochu ostalo aj na dnes+ som este urobila slivkove gule 🙂

lululka555
17. sep 2013

Ahojte,dnes kyslá zemiaková polievka s volským okom, pečené zemiaky s hokaidom a teraz večer jahody so šĺahačkou a pikaom 😝

zklimekova
17. sep 2013

@klapinka jasne, nech sa páči
Kelový nákyp
400g kelu, 1strúčik cesnaku, 100g tvrdého syra, 150g šunky, 30gzmaknutého masla, 3vajcia, 3PLkyslej smotany, 3PL strúhanky, mletá rasca, ml.čierne korenie, soľ, , tuk , strúhanku na vymastenie formy

Kelové listy opláchneme , zbavíme zhrubnutých častí spolu s cesnakom dáme do vriacej , osolenej vody a necháme zmaknúť. Scedíme, necháme odkvapkať, osušíme.
6ĺtky vyšlahame so zmaknutým maslom, z bielok urobíme tuhý sneh,
kel pokrájame na kúsky dáme do misky, aj pokrájanú šunku na kúsky , syr nastrúhame, pridáme smotanu, strúhanku, osolíme, okoreníme, nakoniec vmiešame sneh z bielkov.pečieme na 180stupňov cca 20min

luciaq
18. sep 2013

dobre ranko. ja dnes hraskovo-spenatova polievka a tvarohove gulky s jahodami

danielaj
18. sep 2013

ahojte, my dnes dojedáme šošovicovú omáčku zo včera a aby toho nebolo málo, varím hrachovú kašu 😅 s opekanou sekanou a klobásou a pečiem zemiakový chlebík, + domáci čokoládový termix 😉

levandullka
18. sep 2013

Tak, ja som opäť po skoro troch mesiacoch späť vo svojej kuchyni 🙂. Včera som sa do toho rovno vrhla, takže zemiakový šalát (dnes dorobím rezne, prídu rodičia s babkou a s dedkom, tak niečo nebioa nefit 😉 ), vegánske curry s ryžou, hovädzia polievka a nakoniec krémeš 🙂.

cukrik580
18. sep 2013

gulas uz treti den, ale je taaaak dobry ze asi aj zajtra bude, mnam, podaril sa aj bez kotlika 😀

mirage
18. sep 2013

@levandullka Ja si prosim recept na to kari 🙂

levandullka
18. sep 2013

@mirage Ja robim tak od oka, ale v albume pallacinky najdes presny recept. Nakrajas si cervenu papriku, sampinony (ja davam 1:1) a pozdlzne poprekrajujes hraskove struky. Vsetko to sprudka osmahnes na oleji a pridas pozdlzne prekrojene mlade cibulky(tak 4), dva nasekane struciky cesnaku, kusok nastruhaneho zazvoru a chvilku podusis. Potom zalejes zeleninovym vyvarom a kokosovym mliekom. Asi tak 10 minur povaris, pridas tak lyzicu limetkovej stavy a sol. Nakoniec zahustis. Hotovo 🙂. Chutou a vonou to trosku pripomina leco. Je to ale fantasticke a najlepsie s ryzou 🙂

mirage
18. sep 2013

@levandullka Super, pridam este chilli papricku, a k tomu jazminovu ryzu.

daniz
18. sep 2013

Ja dnes zapečená cuketa so staršími rožkami a lá čo dom dal.

lucinkab
18. sep 2013

my dnes dojedáme tekvicový prívarok s klobáskou na vrchu, a tak na zajtra idem variť halušky s kapustou...snažíme sa variť zo sezonnych vecí 🙂 🙂 🙂

montinka
18. sep 2013

My dnes mrkvickovu polievku a palacinky.🙂

fomarik
18. sep 2013

@slavka1307 bačovskú hrinanku urobíš tak, že taký starší chlebík opečieš na oleji, potrieš cesnakom, natireš horčicou ( niekto dáva aj kečup), na to dášš nadrobno nákrájanu cibulku, potom to zakryješ volským okom apapáš. nenormálne dobré je to. Možeš tu hrianku urobiť aj v hriankovači, ak ti vadia také ťažšie jedlá.

zuzub
18. sep 2013

my dnes francúzske zemiaky a polievočka kalerábovo-mrkvová s haluškami a ovsenými vločkami

fomarik
18. sep 2013

Včerajšia večera: chlieb vo vajíčku so šunkou a so syrom.
Dnes len polievka s rezancami. Po obede ideme k našim, a tam nás čaká plnená paprika.

marianna2468
18. sep 2013

@egyptanka ako robievas spenat so zltkom?lebo ten moj malej nechuti tak mozno robis nejaky lepsi 🙂

anaku
18. sep 2013

Kysla cuketova polievka, marhulovo-cucoriedkova bublanina a odvcera vyprazany udeny syr, zemiakova kasa, tatarka.

vintage_lady
18. sep 2013

dneska to bola cesnakova polievka a ´´mexicka´´ fazula v baby friendly verzii (ja som si na tanieri supla feferonku a chilli omacku) a k tomu opekane zemiacky..krpcovi evidentne chutilo. 😀 este by to chcelo daky kolacik ale v tom mnozstve receptov co mam doma, o internete nehovorim si neviem vybrat.. 😕

vintage_lady
18. sep 2013

ozaj deti do troch rokov nemozu hriby vsak..

betka22betka
18. sep 2013

už týždeň jeme jedlá z cukiny- nemôžeme prestať , tak ju máme radi. Dnes cesnaková polievka a dusená cukina s cottage syrom.....

zklimekova
18. sep 2013

pangasias pečený na masle, zemiaková kaša, poobede čokoládový puding 😉

kikaneu
18. sep 2013

kočky, idem si po radu......máme veľa hrušiek, tak som rozmýšľala, že to využijem a urobím už výživu pre drobca, však to sa nepokazí......našla som na nete recept, ale nejak tam nespomínajú, že ošúpať hrušky (my máme také s riadne hrubou, tvrdou šupkou), tak teraz neviem, šúpať či nešúpať.......
a ak by ste mali nejaký fajn recept, rada uvítam niečo overené a odskúšané ako len tak nájdené na nete 😉 vďaka

mami.sk
18. sep 2013

dnes krémová brokolicová polievka a slivkové knedle so strúhankou 😉

blanocka
18. sep 2013

@kikaneu hrusky by som urcite osupala 😉 ja som robila minuly rok z jablk, myslim, ze s hruskami to bude to iste 😉 jablka osupat, nakrajat na mensie, pridat 70-100g cukru na 1kg jablk (podla toho ake su sladke), klinceky, skoricu, dusit 10-15 min, pomixovat, dat do poharov a sterilizovat. Nepokazila sa mi ani jedna flaska, dokonca predvcerom maly este jednu nasiel a bola ok 🙂