Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@fomarik das recept na jablkovy medovnik pls?
u nas dnes tarhona a kuraci perkelt 🙂
dnes super rychly obed 😀 hubova mrvenicka polievka a halusky s vajickom a kysla uhorka
Zemiaková omáčka, varené vajíčko, párky. 🙂
@katkas1 @luciferova... 5 jablk, 5 vajec, 5 velkých lyžís polohrubej muky 2 polievkové lyžice hladkej muky, jeden prášok do pečiva..ale ten perníkový kypriaci prášok na perníky!!!!, 2 polievké lyžice oleja, 1 dcl mlieko, 5 lyžíc cukru- nie kopcovitých a 5 lyžíc kakao. Najprv si z bielkov a štipkou soli vyšlahám sneh, postupne pridám 5 nastruhaných jablk, muku polohrubu, hladku, potom olej mlieko, cukor , kypriaci prášok a kakao. Dávala som aj hrozienka a orechy , ale tie emusia byť kto nemá rád. Piekla som 35 minut bna 180 stupnoch. Hned ked som ho vybrala z rury, tak som ho zahorúca potrela lekvárom, aby s aten lekvár pekne vpil do cesta...možte aj poprepichovať vidôličkou alebo nožíom, aby stiekol pekne do piškoty.. nechala vychladnuť a potrela čokoládovou polevou. 😵
hrstkova polievka - volajako mi z toho vznikol hrstkovy privarok, ale inak vyborna/y 😉 zo vcera pecene kura a ryza a detom k tomu robim jablkovy kompot.
Sosovicova kysla polievka, tarhona a bravcova panenka- s medom, pestom z medvedieho cesnaku ktore som na jar robila obalene v slaninke. Mozno netradicna kombinacia ale uuuuuzasna.
vcera zeleninova polievka, domace dukatove buchticky z jednej polovice cesta, z druhej kakaovy zavin, dnes kuracie sote so slovenskou ryzou..
ja dnes buď dukátové buchtičky , alebo palacinky... ešte neviem čo radšej 🙂
ahojte kucharky ....ryzove rezance 🙂
Konecne som zdrava, takze sme dnes mali plnene sampinony so zemiakmi a s uhorkovym salatom 🙂
vajíčková polievka, rozštvrtené kura s cibuľou, červenou paprikou, cesnakom dané do sáčka a šup do rúry a k tomu pečené zemiaky 🙂
dnesna vecera: cinske rizoto, tak som si ho nazvala nakolko som dala do neho cinsku zeleninovu zmes 😀 je aj s kuracim maskom, navrch som dala pokrajanu rajcinku, kapiu a hermelin 😉
Ja som uz druhy tyzden na mliecnej diete. V nedelu koncim tak zase zacnen vyvarat zdrave dobroty 😀 Ale musim pochvalit muffinky od @danielaj,zajtra ideme s malinkou na navstevu tak som ich par upiekla s kuskami cokolady a ovocim goji. Su vyborne. este ze mam dietu,inak by som nemala co odniest 😀
..
Dnes dojedanie paradajkovej polievky od včera,palacinky s nutelou a marhuľovým lekvárom
@dabon super vyzerá,dávala si mrazené ovocie?...ja sa chystám cez víkend na veĺmi podobný s malinami 🙂 .
@lululka555 Tiež sme dnes mali bryndzové halušky, no ja ich už nemôžem pomaly ani cítiť, svokra ich robí každý týždeň 😖
takze rodicia dorazili vcera na navstevu ja som nestihla nic upiec 😀 ,,a dnes varil tatino fasirku a zemiakovu kasu a paradajkovo cibulovy salatik a ja som slubila ze zajtra uz nieco upeciem 😝 urcite krehky jablkovy kolacik a v sobotu sa ide na oktoberfest

Ahojte chcem spravit strudlu s jablkami, mam malo maku, aka kombinacia s jblkami bude este dobra? Tvaroh? Orechy nemam...