Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj tie rajčiny tak dlho vydržia?nezhniju?len ich daš do pohara a nechaš tak?treba to aj zavrieť alebo niečo?
prosim vas dajte nejaky typ na polievku,mam pocit že furt robim tie iste ,zemiakovu,rajčinovu,cesnakovu,hovadzi vyvar,špenatovu 😒
@tanicka696
z varechy pozri si sosovicova s fetou perfisna
@tanicka696 zeleninova s mrvenickou ci haluskami, frankfurtska, karfiolova brokolicova, kapustova, gulasova, slepacia, zemiakova, sosovicova, fazulova sladka, kysla...hraskova, hrstkova 😉
ze oni potom dozreju.....ale ty ich mas asi vela,takze to neviem........
@tanicka696 ,my milujeme aj pórovú, karfiolovú alebo cuketovú, brokolicvp, fazuuľovú a aj mrkvovú.......je ich strašne veľa 🙂
@vivusika akurát to dávali v nedeľu v nejakom receptári , treba icn naskladať tak ako ich má danielaj s jabĺčkom a dať ich niekde do bytu na policu,. vôbec nie na svetlo a oni pomaly vďaka tým pektínom , či čo to jablko uvoľnuje pekne postupne dozrievajú, inak moja švagrina mi akurát vravela, že jej mama má taký starý stôl čo má veľký šuflík a že ona si ich vždy do toho šuflíka dá a postupne jej tam dozrievajú
Vcera rajcinkova polievka s cestovinkou a ryzka s cinou, dnes kelova polievka a asik bryndzove halusky, chutim si na ne uz tyzdne 🙂
ahojte vospolok , ja po dlhej dobe som zas tu.
Na dovolenke som varila : varený jablkový kompót , hovädzí vývar s rezancami a zeleninou, hovädzie na gulášový spôsob s hubami, varené zemiaky s maslom, pečené kuracie stehná na šampiónoch a s celými zemiakmi, pečený krupicovo ovsenný koláč s jablkami , zapekané chleby s obložením , cesnakové hrianky , zeleninová polievka so zemiakmi , valíčkom a sójovými kockami , bryndzovo tvarohová pomazánka, cuketovo - zemiakové placky , ovčí syr obyč aj údený, korbáčiky, bryndza , domáci tvaroh, domáce maslo sme kúpili v krajinke pri Ružomberku a ich vynikajúci chlebík mňam aj škvarkové pagáčiky, a jahodové a tvarohové koláčiky
V nedeľu som robila varené zemiaky s udusenou slaninkou, cibuľkou a párkom , na pondelok boli pečené jaterničky s kyslou kapustou a knedlík, v utorok som urobila paradajkovú polievku s ovsennými a ryžovými vločkami a syrom, druhé boli tvarohové pirohy a kapustovohubové pirôžky, upiekla som aj trený koláč s jablkami a čokoládovým pudingom
včera dojedačky všetkého , čo ostalo , dnes budem robiť kalerábovú polievku asi s krupicovými haluškami, druhé ešte neviem presne, buď francúzske zemiaky so smotanou, alebo prívarok zemiakovo - tekvicový s volským okom 🙂
Pekné ráno sa praje! U nás sa varí vajíčková polievka s mrkvou, ryža a španielske vtáčiky. Včera sme mali cestoviny s vajíčkami alebo bryndzou-kto čo chcel a mrkvovo-hráškovú polievku s krupicovými haluškami.
@daniela1978 ja som vytrela formu maslom a davala ich bez papierikov a vobec sa mi nechytili 😉
@ibajeho sipky sa zbieraju az ked pardni mrzne. Musia byt minusove teploty, vtedy su najlepsie. My chodime tak v novembri - decembri na sipky 😉
@ibajeho no ak to chceš len na čaj , tak to je najlepšie po prvých mrazíkoch , také ako polomäkké, vtedy sú také najsilnejšie, ale inak môžeš samozrejme zbierať aj teraz, mali by byť čo najčervenejšie , ak by si to chcela na džem ,a lebo dreň , tak tam tvrdé červené , lebo tie mäkšie by si nevyčistila od chĺpkov
@zuziq no nabudúce to aj ja tak urobím, lebo toto bolo o nervy....sme vykusávali z papierika to chrumkavé 🙂 ale ti poviem, bolo mi ťažko, takto na večer zjesť 3 teplé muffinky...to neni nič moc 🙂 ale boli dobrééééééé 😀
my dnes bez polievky, idem robiť rajčinovú omáčku
ja som včera robila chili con carne s kuracím mäsom, ryžou a hranolkami, mnamka...aj mm chválil 😀
dnes gulas, poobede ideme oberat jablcka a zajtra fasirka so zemiakovou kasou a bude aj na piatok
dnes polievka z červenej šošovice, kelové placky (alebo palacinky, lebo sa tam píše...,že...palacinkové cesto) z Dobrého jedla
koceny poradte dobry a rychly kolacik z jablk mam doma hotove listkove cesto nejaka dobra overena plnka...???
a este niektore ste tu kedysi davali bryndzove kolaciky hodte po mne recept
Vyprazany patizon, varene zemiaky a tatarska
ahojte, ja som dnes varila hubovú omáčku so zemiakmi na kyslo, zapekané široké rezance s perníkom, jablkami a tvarohom, labužnícke papriky, k tomu pečiem domáci chlebík a ešte som aj urobila domácu lučinu s kôprom a paprikou 😉
ja som dnes varila kuracie stehienka na jablkach a zazvore podla tohto receptu 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-...
hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a langoše 😝

@danielaj tak zelených paradajok máme aj my dosť... potom ich uskladníš kde? a tie flaše zostanú otvorené alebo ich uzatvorit? Vôbec nemám skúsenosti so zelenými paradajkami a práve som sa ich chystala zajtra všetky vytrhať ☹