Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@daniela1978 úplne jednoducho, takto a je to veĺmi dobré, už som robila ďalšiu dávku 😉 http://www.hara.wbl.sk/citronove-hrozienka.html
@fatima30 ja z cvikle robím výborný Racio šalát : uvarenú cviklu si na hrubo nastrúham, pridám na kocky alebo pásiky nakrájanú diétnu salámu, nakrájané vajíčka na tvrdo, kukuricu, osolím, okorením, pridám kyslú smotanu alebo tatarku, dochutť, premiešať , máme ho veľmi radi 😉
@eva7780 ano niekto ich zavára, aj džem sa z toho robí, aj do čalamády ich dávajú, ale ja radšej takto, ja ich mávam pri izbovej teplote, na chodbe, takto v pohároch robím prvý krát, doteraz som dávala len do krabice vystlanej novinami , ale teraz cez víkend som videla v telke v nejakej relácii, že aj takto to dávajú, tak som skúsila aj tak, ale je to super, pekne postupne si vyberám zrelé rajčiny, minulý rok som ešte v januári vo februári mala svoje rajčinky 😉
@mibi41 ano obyčajné, pozrite vyššie v tomto príspevku som dala link 😉
@vivusika vyššie som písala, pozri, nemajú sa zatvárať, takto v pohároch robím prvý krát, doteraz som len v karabici robila, teraz mám tých pohárov nachystaných 11 a ostatné idú do krabice, uvidím, čo bude lepšie 😉
@tanicka696 pozri príspevok vyššie, tam som písala 😉
@voskovka ja robím takýto jablkový, rýchly, chutný a robievam aj z iného ovocia, mám ho aj v mojom albume http://recepty.rodinka.sk/recept.ltc?ID=19932&k=10
u nas dnes frankfurtska polievka a rostenka so zemiakovou kasou 🙂
dnes fazuľová polievka s vlastnoručne vyrobenými fliačkami a palacinky s nutelou a tvarohom na rozkaz mojej dcérky 😉 má nejaký divný kašeľ tak som ju nechala doma zo škôlky a už diriguje 😀
Dnes rajcinova polievka zo syrom, palacinky so slahackou... a uz mi to varenie zacina liezt na nervy tusim.... tak asi urobim nejaky gulaasik zajtra plny hrniec...nech je stvrtok a piatok vybaveneee. o sobote nedufam zeby vydrzal
a davno sme nemali kuracie pecienky na cibulke.. pripadne na cervenom vine s veeela majorankou. s ryzou.
tak to bude asi na sobotu.
Ja zosumarizujem nase varenie za posledne tri vikendy - mozno niekoho inspirujem 🙂 Pred tromi tyzdnami cez vikend som varila zeleninovu polievku s haluskami a mali sme zapekane cestoviny, pred dvomi tyzdnami kapustnica, zemiakovy salat (majonezovy) a kuracie rezne, minuly vikend hovadzi vyvar a svieckova na smotane s knedlikom.
Za posledny tyzden som varila takmer kazdy den inu polievku - syncek zboznuje polievocky - takze zastupenie mala paradajkova, cesnakova, vajcova, hokaido, brokolicova a dnes som uvarila zemiakovu polievku s vlockami (pre nas velka mnamka) a ked sa vrati manzel z prace chystam sa urobit palacinky - on je totiz velky maskrtnik.
@danielaj tie paradajky maš na slnku na okne alebo ich môžem šupnut aj do špajze?
Hubová praženica so šunkou a syrom 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/998-hubo...
ahojky , ja som dnes varila šampiónovú polievku so zemiakmi, a lievance - také veliké s čušoriedkovým džemom a ochutenou kyslou smotanou, poliate javorovým sirupom 🙂
@voskovka postrúhané jablká a tvaroh, zvinúť do lístkového cesta a máš štrúdlu 😉
Ja som robila dnes fasirky a zemiaky s uhorkovym salatom...predtym sme mali vypr.syr s hran a tatarkou-to milujeme .. a nevjem co budem robit zajtra :-/
@fomarik poprosím receptík... ja robievam len klasické plnené zemiakové placky, ale toto by som chcela, len tak bez plnky ... vyzerajú super...
zapekana tekvica, s pomletym bravcovym, sampiony a zasypane syrom 🙂 mam pre seba na 3 dni... dcerka v skolke, mm v praci. len neviem co na vikend
Ahojte, idem si k vam po radu. S kysnutym cestom este nemam vela skusenosti a robila som ho 2x z toho len raz vykyslo, ale to uz bolo davno. Akosi som pozabudla ako som robila kvasok. To co su napisane ingrediencie mam vsetko zmiesat ci zo zvlast surobin (muky navyse mam robit kvasok a potom pridam 750g muky ..... )
Ved vravim ze som deb.l 😝 😀
http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene...
Ahojte 🙂 dnes rajcinova polievka zo zemiakmi a syrom,pecena fasirka,zemiakova kasa,kapustovy salat,bude aj na zajtra kedze uz nastupujem do prace 😉
@ibajeho zbieram červene a tvrdé,makke iba ked su po prvom mraze 🙂 ,rozpolim a vysusim a zalievam vodou,necham vyluhovat a precedím
@jarka721 jasne,všetko čo je v trojobale sa da upiecť v rure a je to ako vysmažane ibaže bez masti 🙂 ,karfiol a file je tak vynikajuce
@pami2 Nech sa paci receptik 😉
1 cibula, mast alebo rastlinny olej, mleta cervena paprika, voda alebo vyvar, zemiaky, sol, 3 lyzice ovsenych vlociek (ja kupujem v DM drogerii take malicke vlocky), 0,25 l kyslej smotany (ja nedavam, namiesto toho davam mlieko zahustene trochou hladkej muky), petrzlenova vnat na posypanie.
Cibulu spenit na masti, pridat mletu cervenu papriku, vodu alebo vyvar, na kocky pokrajane zemiaky a podla chuti sol. Povarit, potom zamiesat ovsene vlocky a opat povarit. Na zaver davam to mlieko s mukou, pripadne ak nechces tak tak treba dochutit tou kyslou smotanou. Pred podavanim posypat petrzlenovou alebo zelerovou vnatou.
moja prvotina 🙂 @trudka tak sa teda nakoniec podarily, len ešte musím dotrénovať ten tvar 😅 ale chuťovo sú super!!!! mak som dala mletý, lebo som zabudla kúpiť 😀
@zklimekova mmmmmmmmmmmmňam! tie vyzerajú fantasticky!!!! Poprosila by som receptík 🙂
@michaelamilan boli super.. aj malá si pochutnala..len neviem čo jej chutilo viac :placka alebo slaninka :D...nech sa páči 😉
@fordikford nie, na slnko ich nedávam, ja ich mám na chodbe, pri dennom svetle, tieto v pohári robím prvý krát, ale v krabici robím už pár rokov a tú krabicu normálne zatvorím, alebo stačí na vrch položiť len noviny, aby neboli úplne na svetle 🙂
A my dnes mame zemiakovu kremovu polievku s cuketou (bez smotany) a k tomu losos s krupami 😉 ak sa podari, neskor pridam aj foto

@voskovka mne sa prave pecie - listkove cesto vyvalkat, na to platky jablk naukladat, skoricovy cukor, na to mriezky zo zvysku cesta, potriet olejom a upiect. ked vychladne, tak jablkovy dzus s tortovou zelatinou a cukrom rozvarit a poliat. so slahackou, mnam mnam