Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katussska24 Ja som včera robila malému karfiolové placky a ku karfiolu som dala iba žĺtko, trochu strúhanky a trošičku múky a držalo to super
Dnes sme dojedali zo včera plnenú papriku a na zajtra som kúpila tresku, tak ju asi šupnem do trojobalu a vypražím.
babuľky, zas idem s otázkou....sušíte ovocie v rúre? napríklad jabĺčka......ak áno, tak ako mám rúru nastaviť, akú teplotu zvoliť?
inak, dnes som robila domácu pizzu 🙂 a vydarila sa, mňam ako vždy 🙂 zajtra je bryndzový deň, bryndzová polievka aj bryndzové pirohy 🙂
Dnešní moje Hamburgerové žemle k večeři
Dnes máme tatu na poobednej, tak sme nevarili nič náročné. Deti sa cez deň prestravujú v škôlke. Na večeru sme si uvarili puding. A aby sladkého nebolo málo, upiekli sme si sušienky http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/ovsene-susie... , akurát som nemala bielu čokoládu, tak som tam dala mliečnu.
@briketa vďaka 😉
@tamarar taký jednoduchý....mama to odkiaľsi vyhrabala....dáš variť pokrájané zemiaky do vody, osolíš, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list....keď začnú vrieť pridáš trochu väčších cestovín (napr. kolienka) a keď je to už takmer hotové tak to zaleješ bryndzou rozmiešanou v mlieku 🙂 necháš prevrieť a hotovo 🙂 nič zložité...a nám to doma všetkým chutí 🙂
@irsina83 ked mas vela tekvice, to je ako stvorene. nasekam cibulu, oprazaj ju na najmensom ohni az kym nie je rozpadnuta na kasu. nastruhanu tekvicu dam potom do toho (vela, vela tekvice, lebo nebudeme zahustovat) a podlievam vyvarom, uz ochutenym, kuracim alebo zeleninovym. Pridam trosku bieleho korenia a bobkovy list. Dusim to az do konzistencie ako je na tanieri. Pridam smotany, kolko mas rada. A navrch volske oko.
@luciok ok, dakujem za tip, si zlata
Dnes mal maly brokolicovu polievocku a knedlik s paprikovou omackou. My velkaci sme mali ostrokyslu polievku, cely vandel sme jej zjedli takze druhe nam ani nechybalo. Zajtra budem robit kuracie prsia so salatom, nieco na styl ceasar salat, ale zdravsie.
A chcem sa este spytat ako robite kapustove fliacky ci halusky? Neviem ako sa tomu spravne hovori, niekto to vola aj strapacky. Som si tak na to spomenula ako nam to robili v skolskej jedalni a zboznovala som to. Robili na slano a aj na sladko. Ak by mal niekto nejaky fakt dobry recept tak vas poprosim napisat mi 😉
včera sme mali v práci na obed kačacie stehno(hádam prvý krát) s červenou kapustou a knedlou(tú som dnes urobila vo vajci)
dnes bola na obed gulášová, hovädzina s ryžou a uhorkový šalát, na večeru som si dala kus fazulovej polievky,paprikovú slaninu,ktorú stihol urobiť včera manžel ešte kým si pri pílení dreva skoro neodpílil prst(včera mu ho prišívali ☹ ) a ešte slaninu(mangalicu-mnam) + zelenina...
Babulky,dajte prosim typ na dobru dusenu kapustu.Kupila som cervenu ku kacke a nikdy sa mi nepodari,tak ako si ju predstavujem...Moja je taka bez chuti,neviem kde robim chybu.Vdaka!!!!!!!!!!!!!!
Poraďte mi dobrú sadu nožov. Mám si vybrať niečo na narodky a potrebujem si vybaviť kuchyňu, tak nože sa mi hodia, len nemám prehľad...
@lesik to bol aj moj problem,robila som cervenu kapustu,ktora nechutila.......teraz kupim stale hotovu v skle a doma ju podusim este hodinku na troche bravcovej masti,pridam rascu a sol,je vyborna k pecenej kacke a rodine chuti 😉
dnes sme mali perky lekvarove a tekvicova polievka
boloňska omačka s cestovinou ..
dnes varime jednoducho - cestovinovy salat na studeno... vrtulky, tuniak, kukurica, tatarska omacka, trochu cibulky...
tak uz som nasla.. stacilo citat hore :D
ahojte, ja som robila včera kuracie krídla pečené v rúre s tymianom, kmínom, červenou mletou paprikou, cesnakom , cibuľi a zeleninovej zmesi , dnes k tomu dorobím kašu zemiakovú a idem variť kapustnicu do veľkého hrnca , deti idú s klubom na veľkú turu , tak aby tam mala tá smečka čo jesť 🙂
ahojte, ja som včera varila kapustovú polievku s klobásou a rajčinami, plnené zapekané zemiaky - jeden plech som plnila (šunka, tavený zyr, vydlabané vnútro zo zemiakov, vajíčko, cesnaková pažítka, soľ, korenie, cesnak), druhý plech bol plnený klobáskovou zmesou+vnútro zo zemiakov, vajíčko, syr, cesnak, korenie, soľ), pekla som celozrnné žemličky s mletou paprikou a cesnakom, v pôvodnom recepte bola špaldová múka, ale tej som mala málo, tak som dala celozrnnú a boli výborné, také iné, ako bežne robievam, narobila som si cesnakovej pasty a dnes dojeme kapustovú polievku, robím zapekané zemiaky s kuracími prsiami so smotanou a syrom, k tomu kapustovo-mrkvový šalát a poobede ovsené sušienky 😉
U nas dnes rozvoniava kapustnica s klobaskou a udenym a druhy chod budu francuzske zemiaky 🙂

@m_ij_ka Potom pošli pár kúskov ku mne 😝