icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
17. nov 2013

Vikendove menu a pozitok z varenie, kedze som mala navstevu a nebola som na krpca ako vzdy sama.
Sobota: fazulova polievka s klobasou a fliackami, kacka s kapustou a domaca knedla, jablkove gulky so struhankou (@danielaj - vdaka za novy recept), nepeceny kolacik s bananom
Nedela: Polievka zo soboty, pecene zemiaky, morcacie stehno pecene robene prvykrat v zivote, opecene paradajky, kapustovo domaci salat

mami.sk
17. nov 2013

dnes varil manžel - sviečková na smotane / knedľu som urobila ja 😉 / a bravčový vývar s rezancami 😉 sviečková je fantastická, neskutočne som si pochutila 😉

smuhyta
17. nov 2013

@natalii6 ja som robila panenku podla receptu co je na vareche :panenka v listkovom ceste a je fakt vyborna,nebola ani sucha prepecena a dobre sa to robilo odporucam

fattamorgana
17. nov 2013

ahojte, u nás dnes slepačí vývar, černohorský rezeň a opekané zemiaky. chýbal mi k tomu nejaký šalát, zabudla som kúpiť zeleninu ☹ poobede sme mali návštevu, tak som robila z kysnutého cesta takých cesnakovo-nivových slimáčikov a sladkú verziu - kakaové osie hniezda. prvýkrát , čo sa mi podarili tak, že neboli suché. a veru chutili tuším ešte viac ako nivové slimáky 😉

atiatko
17. nov 2013

@michaelamilan Ahoj Miška, tak vykrajovátka sú doma 🙂 mali trojaké, tak sme si vzali tie, čo sú na obale vpravo dolu - akoby smajlíkový kvietok 🙂 ďakujem krásne za tip a aj za Tvoju ochotu 🙂 určite si na Teba spomeniem, keď budem s nimi vykrajovať 😉 A.

hyta
17. nov 2013

Ahojte, u nás dnes hovädzí vývar s rezancami a k tomu kuracie pečené stehná, prílohou bola ryža s hráškom a zeleninový šalátik.Nechcelo sa mi dnes vypekať, tak len pudingovo-ovocné poháre.

natalii6
17. nov 2013

@smuhyta dakujem uz som ju podla nejakeho receptu z varechy spravila

danielaj
17. nov 2013

@abriela ano poznám, kedysi som ho robievala, ale už robím len toto smotanové je naozaj lepšie, vyskúšaj, 🙂

danielaj
17. nov 2013

@abriela nemáš za čo, chutili, že? 😉

michaelamilan
17. nov 2013

@atiatko jééééééj no to som veľmi rada že si zohnala!!!!!!!! Prajem príjemné vykrajovanie 😉 a potom aj fotoooooooooo 🙂

bambina78
17. nov 2013

ahojte, PROSIIIM viete niektora poradit nejaku nenarocnu a lahku (myslim tym taku nadychanu,nie velmi maslovu) a najlepsie COKOLADOVU plnku do takej mensej torticky? chcem len synatorovi spravit taku malu, len tak pre nas..lebo musi chudatko odlozit oslavu, ma kiahne ☹ Napriklad nieco s pudingom sa neda? ja niesom neviemaka pekarka,tak nemam skusenosti 😎 🙂 🙂

lizatko1009
17. nov 2013

dnes hlivova polievka, maso na sampinonoch, pyre, na maleho zelanie pecena eyba s celozrnym kuskusom, len varena a nastruhana cvikla, salat, uhorky kto co chcel a jogurtova babovka

veve39
17. nov 2013

@bambina78 tato je vraj vyborna, mozes spravit v mensom pomere ingrediencii
http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=3&id=...

erina098
17. nov 2013

@bambina78 skuste parížsky krém,je to lahké a chutné,neviem či poznate...

abriela
18. nov 2013

@bambina78
Pparizsky slahacka: 1 slahacka sa uvari, prida sa jedna cokolada, cukor podla potreby. Necha sa to v chladnicke postat, najlepsie noc. Na dalsi den vyslahas. Do plnky sa hodia banany.
Pribinackovska coko plnka: 1 slahacka, 1 kysla smotana, 1 puding bez varenie crem Ole, 250g tvarohu - vsetko zmiesat
Pudingova: 0,5l mlieka, 2 cokoladove pudingy - uvaris puding, cukor podla potreby, primiesas 1 kyslu smotanu.

pami2
18. nov 2013

@bambina78 ja som robila vcera: 3dcl mlieka+coko puding, ked vychladlo tak som do toho vmixovala jemny tvaroh. ak sa ti bude zdat, ze je to malo, tak do toho vslahaj 1 slahacku 🙂

jankastubka
18. nov 2013

Cerealne spagety so spenatom a sampionmi.

pami2
18. nov 2013

@zuzub ahoj napises mi prosim ta ako si robila ten knedlik?vdaka

m_ij_ka
18. nov 2013

náš dnešný obed kurací vývar so zeleninou / cesnak, mrkva, petržlen, zeler, kapusta/, zemiakové pyré a pečené kura, čalamáda

maminka2013
18. nov 2013

tak naše víkendové meníčko - pečené rebierka, sllepačí vývar, rezne s varenými zemiakmi a broskyňovým kompótom, a keďže sme v poslednej dobe mlsný, tak jedna nepečená s jahodami a mandarínkami 😵

maminka2013
18. nov 2013

a samozrejme sa dnes nevarí, ale dojedá 😀

kuwait
18. nov 2013

dala by som si vyprazanu bravcovu sniclu zo zemiakovym salatom,oblozene chlebicky so sunkou,oblozene chlebicky s madarskou salamou 😝 😝 😝 😝 😝 😝 cabajkove jednohubky,taku mam na toto chut ale neda sa tu bravcove nedostat tak si peciem kacicu s pomarancovou omackou a muz mi ju skoro celu zezere ako zvycajne 😀

daniz
18. nov 2013

dnes sa chystám na domáce torteliny s tvarohom a opraženým masielkom
no a v
sobotu : karfiolová polievka s mrkvou a krupicovými haluškami, strapačky s kapustou
v nedeľu polievka zo soboty a zapekaná zem. kaša s rebierkom na prírodno u sestry a piekla som perník a bryndzový posúch.

michaelamilan
18. nov 2013

Ahojte, dnes robím kuracie prsia na gril panvici, k tomu zemiaková kaša a šalát.

michaelamilan
18. nov 2013

@bambina78 uvaríš si hustý puding a zašlaháš doň napr maslo, alebo ja niekedy aj spojím puding s kyslou smotanou.
Ak nechceš aby bola plnka príliš maslová, tak zašlaháš menej masla 😉

jasminet
18. nov 2013

dojedam bravcove kare na horcici s ryzou, robim zapekanu brokolicu s var. zemiakmi. zajtra vysmazane tofu + zas zemiaky. este tento tyzden bude asi spenatova strudla, len som si doma zabudla zoznam na nakup ked som bola v obchode, takze som zabudla kupit spenat a listkove cesto 😀 😀 😀

zuzana030
18. nov 2013

@abriela receptík pridaj prosím na ten nepečený koláčik, vyzerá úžasne...díky 🙂

tortelinka
18. nov 2013

@danielaj ta kysla smotana ide mala alebo velka?skusim to

joannas
18. nov 2013

@irsina83 všetko najlepšie Alankovy, 🙂

denisa87
18. nov 2013

@natalii6 prepac ze tak neskoro ,robila som taketo mensie,vyslo mi 36 ks,:1/2l vody,300g múky(polohrubu davam),300g margarinu(palmela,palmarin,hera),trosku soli.Vo vode si roztopim maslo,ked uz sa roztopilo pridam muku a stipku soli a varim kym sa na dne hrnca nevytvori biely povlak.bude s toho akoby husta kasa,potom to dam este za horuca do misky co mam k stojanu s mixerom a miesam kym mi to nevychladne,potom pridam 5 vajicok,a miesam kym sa mi to nespoji.ked uz mam hmotu hotovu,zoberem si vrecko na veterniky a vytlacam ich na plech ktory som trosku natrela s cerou a pokvapkam vodou.peciem pri 250,asi 10 min a dalsich 15 na 180-200 stupnoch,dokopy 25 min.este zvyknem na dno truby dat maly hrnic s vodou aby mi pekne vyrastli.ked su hotove,necham vychladnut,prerezem a plnim vanilkovym kremom a slahackou-cukrarenskou.posypem praskovym cukrom.