Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja som,robila,zeleninovu polievku s mungo fazulkou a cestovinovymi cervikmi este vecer a vytiahla som mrazakove zasoby-jablkove lievance,budu poliate s maslom a ubidime,ci s makom,lekvarom ci kakaom.
a kedze ma,boli hrdlo,necitim sa dobre,tak na zajtra len nieco rychle spravim,polievku mame.
@lienka2 podla mna rumom to nebude a ked pridavas do plnky vajcia, je to uz ina plnka. Puding z muky je tiez o niecom inom ako zo zlateho klasu, alebo klasickeho pudingu. Puding aj maslo by mali mat rovnaku teplotu, aj ked priznavam obcas sa to aj mne zgrcne. Myslim si, ze vtedy ked pridam naraz viac pudingu a puding mavam chladnejsi ako maslo.
Mini rada ako to odstranit (pise o tom aj danielaj: masu este raz zohriat a maslo roztopit. Nechas vychladnut, a preslahas. Plnka bude taka penovejsia, ak je nahodou riedka pridam puding ole bez varenia.
Inak na metrovy kolac sa aj ja chystam - aj ked mne nechuti, ale brat si ho objednal na vianoce. Skvely typ - pridat do plnky take meksie marhule.
@womankc aj u nas sa podobne rozprava a ked to poculi prvykrat svokrovci zo zapadu, tak vraj niecomu aj rozumeli 🙂.
"Ta u nas dňeška budu asi šulance s makom a vločkova poľevka".
dnes...fazuľlová polievka na smotane a s údeným mäsom. 😉
u nás dnes sme bez polievky, dojeme bryndzové halušky so slaninou a práve som dovarila šúľance s makom pre moje baby
@abriela hehehehehheheheheh my sme tu také údolie a teda poviem, že stredné slovensko , ale skoro každá tá dedina tu na okolí má špecifické výrazy, ja osobne mám veľmi rada nárečia, celkovo folklór i zvyklosti a u Vás na východe to je iná "matematika" xixixiixii nad východniarske vtipy v nárečí nemá nič xixixixi 😀
Ešte ma teraz napadlo také príslovíčku, tu od nás
Budze ako budze , kapusta v sudze. heheheheh
Dnes Keltov šunkové špagety mňám. Už sú v brušku. Príprava 15 min. Na olivový alebo slnečnicový olej 2 strúčiky cesnaku ( ja ich krajam a už nevyberám ale keď bola malá malá tak som nekrajala ale hneď po tom vybrala) pridám ked na menšie kúsky také kocky, posypem cukrom a soľou (samozrejme kryštáľovou) a pomaličky varím bez poklice, medzitým špagety do vody na 10 min. Pokrájam šunku na kocky a pridám celé poprášim korením yzop lekársky (má výbornú chuť a povzbudzuje chuť k jedlu dětom) a zalejem šľahačkovou smotanou. Ak chcete pridajte trochu čili alebo v nej rozoustite mäkký syr a je to hotové . Základ dobrých špagiet je nezlievať ich cez sitko ale vyberať z horúcej vody rovno do omáčky. Premiešavať a podávať na tanieri s tvrdým syrom (najlepším ja parmezán ale...) a k tomu stačí ľadový šalát do misy posypat slnečnicovými semienkami a zaliate slnečnicovým olejom.
@lululka555 Zlaticko ty si neskutocna 😵
@levandullka ďakujem ti ,no dala som si záležať dnes trošku 😵
@lululka555 Ty si davas vzdy zalezat 😉
halusky s kyslou kapustou a syrove halusky 🙂
@lululka555 ked budem velka, tak mozno take zemiaky sa mi podari uvarit 😀
dnes mali baby prvu cuketu tvarili sa ako keby to bol citron 😀 ,ziaden uspech,,takze mliecko bolo iste,,,a ja dovaram kel a mäsove gulicky (albondigas) ,,,
@lululka555 moj mm ma v nedelu narodky a super typ na obed rychlo a jednoducho,este ,ze ta tu mame 😀 ,,ale aj ostatne zienky kucharky 🙂
dnes je šošovicová nakyslo a špagety s mletým mäsom 🙂
Dnes pokračujem už v pečení keď skončím budem mať štyri druhy. Dám aj ja fotky keď je to tu také. A populárne. A variť neviem máme ešte zo včera špenátovku za tým asi ananás. Musíme obaja schudnúť sme ako také dve prasiatka. A to idú vianoce m m m ...
Ahojte, u nás sme dnes mali vajíčkovú polievku a hovädzia mäsko na hubách s ryžou a uhorkami.Sladké sa nekoná, nestíham, pomaly pečiem na sviatky.
ahojte,my dnes hrachova polievka s opečeným chlebikom,vypražaný syr s hranolkami a šišky s jahodovou penou 😀
@vieruna ja som mala v pláne urobiť pečené,len mm si zažiadal varené s vňatkou,.. tak mal varené s vňaťkou 😉
@smuhyta dakujem, veru urob,my sme sa oblizovali až za ušami 😀
My dnes Karfiolová polievočka a Francúzske zemiačiky 🙂
@levandullka ty si taká istá ,mojko 😉
@lululka555 este som nikdy nejedla marlenku.vyzera super,robi sa to tazko?
ahojte babulky dnes sme dojedli sosovicovu polievku a urobila som za pekacisko francuzskych zemiakov takze urcite tri dni nevarim no este zajtra musim daku rychlu polievku zmaknut a venujem sa upratovaniu 😝 😀 jaj a ozaj ten vcerajsi puncik bol fajnyyyyyyyyyyyyyy z cierneho ribezlia este som o takom nepocula tak som odskusala jeden a jeden klasicky no a pri nom aj zostanem 😵 😵 😵 😵
@hatapkagb nieje to zložité,len ja sa vždy narobím pri jej gúľaní. Ak by si chcela tu je recept, podľa ktorého som ju robila http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4463 ,moja je bez kakaa. Na nete je aj veľa receptov na marlenku bez vaľkania,niektoré baby ju aj tu v téme tak robia. Ja nabudúce vyskúšam tento recept http://varecha.pravda.sk/recepty/medova-torta/3... tá je tiež bez vaľkania. 😉
baby, prosiiim, ma niektore tipna osvedcenu klasicku vianocnu kapustnicu - klobasa, hribiky,mmmm....u nas vzdy robl moj otec, tento rok sme sice 2.Vianoce sami s muzom, ale toto bude moja kapustnicova premiera - pred rokom som bola 2tt po porode....chcela som ju spravit zajtra na skusku....tak...ma niekto? 😕 na nete je toho spuusta,ale ktora je vazne najlepsia??? dakujem

@lienka2 ja takúto plnku nerobievma, keď tak namiesto múky puding a nezrazila sa mi nikdy, ale určite musíš ma´t oboje vychladené a rovnakej teploty, tak by sa ti to nemalo zrazI´t, vymiešaj maslo s cukrom a po malých lyžičkách pridávaj tú kašu a zakaždým dobre vymiešaj, inak kdesi som čítala, že ke´d sa zrazí plnka, treba to dať do misky a nad paru, na hrniec s vodou tú misku a mieša´t nad parou, kým sa to nespojí, vraj to funguje, neskúšala som, lebo sa mi ešte nikdy nezrazila plnka, tak ak si to nevyhodila, tak vyskúšaj, čo to urobí 🙂