icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

m_ij_ka
20. dec 2013

naša večera párky s kečupom, pečivo, čaj 🙂

njonja
20. dec 2013

Hovädzia polievkaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂

lydia22
20. dec 2013

My dnes sosovicovy privarok zemiaky a klobaska a piekla som dalsie vianocne tentoraz medove rezy

kucminka
20. dec 2013

@moma ja som robila s makom a bolo to dobré,ako makovník,mak som si sparila s mliekom.

moma
20. dec 2013

@kucminka aha, tak nie je potrebne pridavat do orechov aj maslo? a este kolko priblizne budem potrebovat orechov na jeden závin?

kucminka
20. dec 2013

@moma určite maslo nie,len zalej mliekom,horúcim,plus cukor.No ťažko povedať,neviem to takto z hlavy odhadnúť,kolko to asi bude,oni troška splasnú,keď ich sparíš mliekom.

renton
20. dec 2013

ja som hladny...........

natal12
20. dec 2013

Baby idem robiť fúkané rožteky orechové alebo kokosové neviem ešte, ale bojím sa že ich pokazím ☹ nepolámu sa mi ?? a formičky sa vymastuju ked mám nové aj ked mám staršie?

natal12
20. dec 2013

@danielaj Dani prepáč schomolila som ti meno 😀 😒

maculik
20. dec 2013

ja som dnes prvykrat robila to tofu, skombinovala som viacero receptov, takze nakoniec bolo so sojovou omackou, cesnakom, medom (marinada) a zmiesane s grilovanou paprikou, cuketou, brokolicou. k tomu ryza. Mne a mm to velmi chutilo, detom nie, ale robievat to isto budem, je to rychle a chutne 🙂

kočky, ked tu nemam pernikove korenie, co mozem miesto toho dat? Skorica, mlete klinceky a este nieco? Do medovnickov potrebujem. Dakujem

adulikka
20. dec 2013

Ahojte prvý krát robila laskonky .Len neviem čo je to ich sušiť .Zapla trúbu na vzduch ,keď mi nechceli stvrdnúť ,čosi pomohlo ,ale keď dávala laskonky preč z plechu boli čosi prilepené a aj z nich sa prilepilo .ďakujem za radu

adulikka
20. dec 2013

@maculik ja dala škoricu

adulikka
20. dec 2013

dnes len fazuľová polievka s domácimi širokými rezancami ,tie sa mi podarili
zajtra syr vyprážaný

hyta
21. dec 2013

@titkovamiriam Ahoj, neviem, či už neni neskoro, ja mám takýto recept na kokosové guľky : 150 g Cera, 200 g práš.cukor, 200 g kokos, 1 vajce, 3 PL kakao, 1 PL rum.Tuk roztopiť vo vodnom kúpeli a prifdať ostatné suroviny. Formujeme malé guličky, ktoré obaľujeme v kokose.

maculik
21. dec 2013

@adulikka diky, tak som tam dala skoricu a trosku mletych klincekov. Dnes to budeme poobede piect, tak som zvedava 🙂

kočky, zajtra idem robit domacu kacicu, ja som doteraz vzdy len take mini kupovane piekla, lenze tato ma skoro 5kg a ani pekac nemam taky velky. Tak neviem, ci ju mozem na 2 polky rozpolit a tak piect alebo ako.

A treba takuto velku kacku nejako vopred nasolit alebo co? dakujem

abriela
21. dec 2013

@natal12 Miska, ja som formicky nevymastovala, piekla som kokosove. Jedine cesto kt. stale vo formickach asi 30 minut alebo aj viac, nebolo take pekne ako tie, co som naplnila a dala hned piect
@maculik. Kacicu treba poriadne nasolit aj z vnutra aj z vonku

abriela
21. dec 2013

Dnes a aj na zajtra plnena paprika s knedlou, polievku este nemam vymyslenu

hyta
21. dec 2013

@maculik Kačicu je treba, ak ju chceš robiť zajtra večer dobre nasoliť zo všetkých strán. Ak je príliš veľká, kľudne ju daj na dve polovice a upeč takto.Ja som mala veľkú z domáceho chovu pred rokom a dala som ju na polovicu.Krásne sa mi upiekla a aspoň sa nikde neprichytávala.

maculik
21. dec 2013

@abriela @hyta dakujem! Uz ju idem vybrat z chladnicky a vecer nasolim a upeciem ju teda na dve casti. Budem ju robit na veceru, pozvali sme susedov, lebo stale len my tam chodime jest, tak nech aj ja nieco dobre spravim 🙂

Dnes len zeleninkova polievka a pizza a podvecer zajdeme asi na Vianocne trhy a tam nieco dobre si dame.

zklimekova
21. dec 2013

dnes vajíčková polievka, vyprážaný syr, zemiaky tatarka 😉 , včera som prvý krát robila kokosky a sú super , až na to že už vlastne skoro nie sú :D, lebo každý chcel ,,len ochutnať,, :D....takže dnes odznova..

njonja
21. dec 2013

Hovädzia polievka zo vcera, pecene kuriatko, ryza, kapustovy salat…

mami.sk
21. dec 2013

@mj30 prepáč, že som skôr nenapísala ale minulú sobotu som rodila 😀

tu je recept na punčový zákusok :

- upiecť 2 piškóty zo 4 vajec / vyšľahať bielka, pridať kryšt. cukor - na jedno vajce 1 polievková lyžica /PL/, pridať žĺtka, múku - na 1 vajce ide 1 kopcovitá PL polohrubej múky a 1 prášok do pečiva. piškóty upečieme na papieri na pečenie
- stredné cesto: 7 žĺtkov, 1 margarín - to vymiešať s 1/2 litrom práš. cukru, pridať vyšľahaných 7 bielkov a 1/2 litra polohrubej múky. cesto rozdelíme na 3 časti, jednu necháme žltú, do jednej dáme kakao - podľa farby, 1 max. 2 lyžice kakaa, a do tretieho cesta dáme trošičku červenej potravinárskej farby / fakt iba na špičku noža lebo to veľmi farbí/ . Potom dávame na papier na pečenie lyžičkou kôpky z každého cesta aby to bolo farebné . upečieme
- postup: najprv dáme na dosku 1. piškótu, natrieme džemom / ja dávam marhuľový/, potom dáme stredné cesto, popicháme vidličkou a polejeme sirupom / okolo 3-4 dcl v pomere 1:1 rum a nejaký ružový sirup / jahodový, malinový a pod/, cesto natrieme džemom a dáme 2. piškótu. navrch dáme buď potravinársku fóliu alebo papier na pečenie, dosku a zaťažíme - ja dávam hrniec s vodou a necháme zaťažené - ja nechávam cez noc
- navrch ide punčová poleva - práš. cukor vymiešať s červeným sirupom a trošku oleja aby sa leskla. naposledy som kúpila polevu Dr. Oetker v prášku / ale je jej treba aspoň 2-3 balenia /

mj30
21. dec 2013

@mami.sk ahoj dakujem ved mna potom aj trklo ked som videla 39tt
😀 si zlata ze si si nasla cas dakujem a gratulujem k prirastku 🙂 este mam otazcku na tu polevu aky je tam pomer surovin /cukor,sirup,olej/

titkovamiriam
21. dec 2013

@hyta supééér moc dakujem to je ono!!!!
u nas dnes cestoviny so sojovým mäsom a samozrejme koláčikovanie najskôr plnenie a potom oblievanie:
tortičky,višnove gule a kavove koláčiky

mami.sk
21. dec 2013

@mj30 no presný pomer neexistuje 😉 ja dávam tak okolo 300 g cukru a prilievam sirup tak od oka aby mala poleva dobrú hustotu 😉 toho oleja ide iba kvapka 😉

mj30
21. dec 2013

@mami.sk aona uplne zatvrdne ako na kupenskych ci nie? Lebo na tej tvojej foto vyzera super taku by som chcela :- D

marlenka75
21. dec 2013

Kurací vývar, zemiaková kaša, pečené jaternice, kyslá uhorka.

titkovamiriam
21. dec 2013

@hyta prvá várka spravená asi nedožije večera tak idem hned na dalsiu dvojnasobnú a fakt veľmi pekne dakujeeeem

m_ij_ka
21. dec 2013

náš obed zemiakovo kôprová polievka, ryža a mäso na šťave s mrkvou a hráškom

mami.sk
21. dec 2013

@mj30 práveže tá poleva z posledného punčáku čo je na obrázku je kupovaná 😀 ale keď som predtým robievala domácu polevu tak zatuhla pekne 😉