Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Pastiersky koláč
inšpirovala som sa tu http://www.simplyrecipes.com/recipes/easy_sheph... neviem či som našla odkaz tu v tejto téme, alebo na Fb, ale každopádne zaň ďakujem
na oleji som osmažila cibuľku, pridala dva popučené cesnakové strúčiky. Na to mleté mäsko. Osolila som, okorenila, pridala trošku rasce. podliala vývarom. Potom som pridala trošku sojovej omáčky, trochu kečupu a podusila. Do janského misy som dala mäsovú zmes, na to baby karotku, hrášok, kukuricu. Na vrch som dala pyré a šupla zapiecť do trúby na 25 minút. Je to super 🙂
takze vcera som robila bravcove rezne plenee so syrom a sunkou, zemiakovu kasu a kopmpot a bolo aj na dnes na obed a poobede po fajronte ideme so svokrovcami do restiky/pozvali nas/, zajtra bdue fazulova polievka na kyslo s domacou udeninou, druhe nebude lebo po fajronte ideme zase blahozelat otcovej druzke tak tam budu lokse s maskom, isto aj daky kolac, fazula zostane aj na piatok, urobim k nej este palacinky a sobotu rybky na masle s grilovanymi zemiakmi a v nedelu bude party, dcera mala vcera 4 rocki,t ak ideme zurovat, este musim vymysliet co uklochtim, ale asi vyvar, pecene kacice, pecena plnena panenka klobaskovym maskom a nejake zemiaky k tomu, kuracie stehna s ryzou, a budem piect dobosovu tortu a podla zelania bude s kyttinou, zase 😀
dnes morcaci vyvar s rezancami,sampionovy a kuraci paprikas s haluskami
Syrová polievka s hráškom, ryža, vyprážané bravčové rezne,kyslá uhorka.
hrášková polievka, cestovinky s kuracím mäskom a cuketou
Brokolicovo cestovinovy salat
Fazulovo kuskusove fasirky
Morcacia polievka a halusky- cestovina so sladkou kapustou
hovädzí vývar so zeleninou a niťovkami, zemiakové placky
Ahojte...nemate nejaky tip na rychly,chutny a lahky kolac? Potrebujem do skolky,mala bude mat narodeniny.
gulas,bude aj na zajtra 🙂
Dnes bryndzové halušky s pažítkou.
ahojte, dnes dojedáme držkovú polievku zo včera a dusené kuracie prsia na pásiky so zeleninkou (mrkva, brokolica, kukurička, cukina, fazuľové lusky) a šampiónmi, k tomu jasmínová ryža aj basmati ryža, poobede bude nejaký koláčik 😉
@zuzkat1 http://varecha.pravda.sk/recepty/pernikovy-kola..., http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-kysleh..., papagájov koláč, alebo mufinky
ja dokončujem segedínsky a ešte dojedáme zapekane cestoviny s brokolicou zo včera....k segedáku na dnes knedlik kupim a zajtra asi spravím ja + buchty 🙂
@zuzkat1 perník, bublanina s ovocím, bábovka, rafaelo koláč
dnes som varila krupičkovú polievku s nastrúhaným kalerábom a rozšľahaným vajíčkom, trojfarebné cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou s brokolicou a údenou krkovičkou pre deti a ja som si robila celozrnné špagety s dusenou zeleninkou (brokolica, mrkva, cibuľka, šampinony, paradajka) a troškou kečupu...musím sa pochváliť , dom nemyslela, že to dokážem..už týžden dom nemala chlieb, ani iné pečivo a nič sladké 🙂 ..snád mi to zostane aj nadalalej 😉
fazuľová polievka s cestovinou, kuracie stehná pečené na zemiakoch a blesková trasená torta 😉
Dnes mame fazulovu polievku a dukatove buchticky 🙂
@zuzkat1 nejake mufinky s ovocim a čokoládou,alebo perníkové s orieškami
@zklimekova
@daniz
@lululka555 Dakujem...asi teda muffiny... Dvojitu davku...je ich 22+2ucitelky
Ja som dnes nevarila-bola som na glukozovom teste. A teraz robim korpus na tortu-mala chce auto. Zajtra urobim krem a uvarim cinu a ryzu a poobede muffiny na piatok...
Ahojte, nemáte recept na zákusok, kde ste do plnky použili Heliu? Snažím sa na nete niečo nájsť, ale zatiaľ ma nič nezaujalo. Ďakujem
@marlenka75 mozem poprosit recpet na tu syrovu polievku?dakujem
u nas dnes bulgur so zeleninou na pare 😉
Dnes pre mna salat z cervenej kapusty a inej zeleninky so spaldovym pecivom a pre polovicku masko na sladkokyslo s ananasom a ryzou. A este inspiracie z min. tyzdna. Morcacie masko na kokosovej kari omacke s mangom a troje cestoviny: spenatove torteliny s hluzovkovou omacko, pasta arabiata a gnochi s gorgonzolovou omackou
A este v nedelu som robila obratene fasirky - vrelo odporucam! Velka mnamka k tomu zemiakovo batatove pyre a moja rodinka sa olyzovala az za usami 😵

dnes len tak na rýchlo pichané zemiaky s ml. paprikou a cibuľkou a opečená klobáska k tomu 😔 síce nie veľmi zdravé, ale zato viem, že sa za tým i rýchlo zapráši 😅