Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kočky, prosím vás, mohli by ste mi napísať overený recept na tvarohový sypaný koláč? Dakujem krásne 🙂
@fomarik http://varecha.pravda.sk/recepty/struhany-tvaro...
dnesny ale aj vcerajsi obed.
dnes nevarím 😀 budeme dojedať zo včera cibuľovú polievku a bravčové na prírodno s ryžou a hruškovým kompótom 😉
Zdravim,vsetky kucharky,vcera bolo maso,tak dnes som si povedala,ze uvarim francuzske zemiaky,je to rychle,lahke a chutne jedlo,dobru chut.
vcera bravcovy vyvar so zeleninkou a hrubymi rezancami, bravcove kare na hrasku slov. ryza a zeleninovy salatik, dnes sme dojedali polievku a na druhe som upiekla buchty, podla receptu manzelovej babky su uplne super makkucke nadychane a aj na druhy den su chutne..
500gr polohr. muky, 250ml mlieka, 1 PL cukru, stipka soli, vanilkovy cukor, 1/2 prasku do peciva, 1 drozdie, 2 vajicka, 150ml oleja
urobime klasika kvasok, do muky pridame olej, vanilku, prasok do peciva, hotovy kvasok, dva zltky a nakoniec sneh z bielkov.. ja este obcas pridavam troska muky aby sa mi to velmi nelepilo.. nechame vykysnut , naplnime, upecieme a dobru chut 🙂
Hovadzí vývar, domáca knedľa, rajčinová omáčka, hovadzie maso.
Ahojte, od piatku som mala na navsteve priatelov z Draviec od Levoce a tak sme toho mali velaaaa, v pietok mali moji rodicia zabijacku, tak sme mali kasu, jaternicky, tlacenku....v sobotu hovadzie na ustricovej omacke, polievka z hovadzieho maska a korenovej zeleniny ,ale na sposob gulasu, bez zahustenia, spenatove halusky, smotanova omacka a detom som robila domacu pizzu a este sme mali vybornu marlenku od mojej svokry a v nedelu hovadzi vyvar z rebra so spaldovou mrvenickou a jelenie stehno na zeleninovej kremovej omacke s brusnicami a bavorsku knedlu a manzel este piekol broskynovy kolac a croassanty. Ciste obzerstvo a dnes dietka 😀
my tiez dojedame 🙂 vyvar, hovadzie na hrasku a mrkve s ryzou a dnes som urobila smotanove pohare s malinami, mandarinkami 🙂
ahojte babulky dnes som varila fazulovu polievku s udenym maskom na kyslo a dukatove buchticky mnam 😵 ale som sa tak neskutocne obzrala 😠 😀 😀 ,a mame aj na dasie dva dni fajne lebo mam kopu prania a potom bude kopa zehlenia 🙄 🙄 ,no a mm dojedol segedin a na veceru si da aj dukatky a urcite ich dotlaci dakou klobaskou... 😀 ,idem estw hodit chlieb do pekarne a znova urobit salat s krabich tyciniek ....
Polievky dnes dve, jedna bola spenatova so syrovymi haluskami (ta ostala aj na zajtra), druha fazulova, hlavne jedlo boli cestoviny s brokolicou a smotanovou omackou.
@anaku jaj nie to ho tam miešam 🙂 a potom len zapeciem hore syr 🙂
@katarina_kovasicova mam ho aj v albume ale pači sa:
1 kg hladkej múky špeciál, 2 žĺtka, 4dg droždia, čajová lyžička soli, 7dcl vlažného mlieka plnka: 4-5 stredne veľkých uvarených zemiakov,250g masla, soľ-vajíčko na potretie a na ozdobenie som použila mak a pri druhom plechu kečup,šunka oregano
dnes som robila dukatove buchticky 🙂
v sobotu sme mali rizoto, pre deti s kuracím mäskom, ja s cuketou , šampinonmi, v nedeľu kurací vývar so zeleninou, rezancami, kurča, zemiaková kaša, pre mna namiesto kaše ľadový šalát, dnes sme dojedali,
@titkovamiriam uz som nasla dake recepty aj v rure ci robia napr. tu http://recepty.chytrazena.cz/rychle-a-levne-riz... 🙂
trošku na pobavenie : dnes som chcela upiecť jablkovú bábovku a miesto cukru som do cesta dala soľ ( mám ich v rovnakých nádobách), mladá som už neni, takže som blbá 😀 ....dcéra si s chuťou zahryzla a chúdiatko moje, skoro sa povracala ☹ tak som navečer robila ďalšiu a 3x som sa presviedčala, či dávam cukor
dajte prosím nejaké tipy na rýchlu teplú večeru pre deti a manžela,ja už vážne neviem,čo by som im spravila,nátierky nejedia,
@lululka555 to mexicke kura vyzera dobre - das recept?diky
@trasko ta torta vyzera uzastne,daj recept na taku fajnotku?
naše raňajky musli s mliekom 🙂

Ahojte, my dojedáme slepačiu polievku od nedele a grilované kuriatko s opekanými zemiačikmi.