Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@juliagregor malo byt na com struhas.
@lydia22 normálne som postruhala na tom hrubom struháku...klasika obyčajný domáci
chlapci sa nevedeli dojesť, ale spravím ho teraz so zaváranými marhulami alebo broskynami...ja mám rada také kyselkavé koláčiky 😎
Dakujem urcite vyskusam a tiez ma napadli tie zavarane marhule.
Slepaci vyvar,prsicka so sampinomi a ryzou
Vývar od svokry 😀 a brokolicový koláč - vynikajúci 😵
mate prosim vas niekto, osvedceny recept na pagáče ? Dakujem 🙂
@bzbzz moje minulotyždnove:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36910
@titkovamiriam supeer to som presne potrebovala 🙂 dakujem
vsak som aj fotky doplnila 🙂 ja som ich robila z domacich oškvarkov no urcite aj oskvarky kúpiš
dnes bol suuper obedík. slepačí vývar, paprikáš, a nakoniec ako dozertík valentínsky koláčik , no mňam.
Len som to trošku prehnala s dávkou 😀 trošku väčšiu dávku som spravila, no nevadí
Valentínsky koláč
Cesto:
1 hrnček krystálového cukru
8 PL oleja, 8 PL vody
5 vajec, 1 aj pól pohára polohrubej múky
1 prášok do pečiva, 2 PL granka
Puding:
1 l mlieka, 1 vanilkový cukor
1 pohár kryštálového cukru
2 malinové pudingy
Poleva:
2 kyslé smotany , 2 vanilkové cukry, 3 PL práškového cukru
Do rozšľahaných bielkov pridáme kryštálový cukor, vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme žĺtky, olej, vodu, múku a kypriaci prášok.
Na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech vylejeme 1 a pól pohára cesta. Do ostatného cesta vmiešame granko, ktoré nerovnomerne roztrúsime na svetlé cesto. Na koniec lyžicou dávame uvarený a vychladnutý puding. Dáme piecť.
Do vyhriatej rúry na 200C. na cca 15-20 min.
Upečený, horúci koláč polejeme polevou a necháme vychladnúť, aby stuhol.
Príprava polevy:
Smotana + vanilka + práškový cukor
Dúfam že vam bude chutiť. Dajte vedieť či bol dobrý, a či vám chutil 🙂
Calzone z listkoveho cesta malo obrovsky uspech, hlavne u syna, ten krical este, este. Aj na zajtra ostalo, je to take syte!
ja som dnes robila magi napady stavnata pecen so slivkami a bolo to velmi mnam 😝 a ako zakusok citronovy cheescake bez pecenia, bol straaasne sladky ale vyborny
kočky nemáte niekto recept na fašírky so syrom z kuracieho mäsa? ďakujem.
@titkovamiriam Majka dakujem- tvoje recpty nemaju chybu 😉
Ahojte 🙂) ja som varila hovädzie Stroganov a pečenú rybu na masle!!! No celkom sme si zmlsli!!!
@zuziq tento recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5456 pridala som este trosku kukurice
Viete mi poradiť recept na tie ikeacke guličky s brusnicami? 🙂
dnes špenátový prívarok so zemiakmi a volským okom
bravcove kocky na smotane s cestovinami a polievku este stale neviem 🙂

@juliagregor to normalne nastruhat banany?ty na co struhas?