icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

laerke
3. mar 2011

Jaaj zenicky, tak krasne vyvarate a ja uz nevladzem stat nad sporakom, vzdy mi odchadzaju krize ☹ Mate nejake napady na rychle jedla, pri ktorych nemusim dlho stat? Nieco ako paprikas a tak.. Mam pocit ze stale varim tych istych 5 jedal dokola..

zuzka1.
3. mar 2011

@elixia nase nove oblubene jedlo, spravila som tie spenatove halusky s nivovou omackou, mnaaaamka strasna.

miriam tvoj recept pride na rad v sobotu

smajka
3. mar 2011

@laerke - ahoj sme na tom podobne 🙂 ja robim momentalne vela 'trubovych' jedal. vsetko na jeden pekac a do truby. napriklad dam naspodok pekaca ryzu, na to poukladam kuracie stehna, cibulu, dochutim nejakym korenim, zalejem bujonom a ide to do truby na hodku. alebo zapecena cestovina - na spodok trochu predvarena cestovina, konzerva kukurice, 2-3 konzervy tuniaka, zalejem omackou z pohara, postruhany syr a do truby na hodku 🙂 alebo poukladam cele kuracie prsia na pekac, trochu soli a zalejem velkou tomato a basil omackou - opat do truby na hodku, k tomu uvarim cestovinu.
ked bude miminko vacsie, tak sa opat vrhnem na svieckove, segediny, gulase.... 😀 😀

elixia
3. mar 2011

@zuzka1. tak to som rada,ja som to tiez len prvykrat varila no urcite nie posledny 😀

laerke
3. mar 2011

@smajka potesila si ma,akurat som si kupila misu z janskeho skla tak mozem zapekat 😀 ja som doteraz vyvarala ako sa len dalo ale uz aj k umyvaniu riadu si musim dat stolicku normalne 😀 dakujem za tip, nieco z toho vyskusam lebo uz fakt nemozem.. tak budeme zapekat no 🙂

miriamr
3. mar 2011

zemiaky na kyslo a k tomu plnená fašírka 😉

elixia
3. mar 2011

@laerke @smajka odporucam tlakovy hrniec,vari rychlo a skoro sam 😀

zucha
3. mar 2011

@laerke tiez odporucam tlakovy hrniec. Nie je lepsieho vynalezu na urychlenie varenia.

lyongirl
3. mar 2011

dnes špenátová polievka a rezníky s ryžou a s uhorkovo-rajčinovo-cibuľovým šalátom

traktor
3. mar 2011

dnes kurca na paprike a kolienka a kapustove lokse 🙂

bzuco
3. mar 2011

obedy každý inde 😎 a niečo iné
a na večeru si deti nakázali pečené zemiaky a kyslé mlieko

atrami
3. mar 2011

@laerke ja tiež odporúčam tlakový hrniec. Robím v nej aj fazulovú polievku, netreba ju namáčať dopredu.
táto stránka je fajn. Do tabulky napíšeš, čo máš v chladničke a výjde ti recept 😉
http://www.varime.sk/mam-v-chladnicke/
Ja robím vyprážané kuracie stehná v rúre. Horné stehná vykostím a dám dole kožu, zo spodných len kožu dám dole. Osolím alebo dám grilovacie korenie. Pekáč vymastím aj po bokoch. Stehná obalím v klasickom trojobale, najlepšie 2 krát. uložím do pekáča a povrch poprskám olejom. Do rúry na 200 ° klasický ohrev, nie teplovzdušný na 40 minút alebo kým povrch nieje ako pri vyprážaní. Neprikrívať. Prsia neodporúčam, sú suché.

vesi
3. mar 2011

@laerke ja robievam jedno rýchle a chutné jedlo.

bravčové alebo kuracie mäso orestujem na cibuľke, osolím okorením podľa chuti, pridám drvené paradajky z konzervy, zalejem vodou, varím kým nie je mäso mäkké, nakoniec do toho vylejem kyslú smotanu zmiešanú s 2 Pl hladkej múky. ako príloha knedla, zemiaky, cestoviny podľa toho na čo máš chuť 😀 ale rodine to najviac chutí s knedlou 🙂

titkovamiriam
3. mar 2011

dnes som robila polievočku z kuracích žalúdkov -drobovú,granatír a lístkové cesto a z neho koláčiky 🙂 -lekvárove aj slane rascové 😉

smajka
3. mar 2011

ten tlakovy hrniec je super napad - urcite nejaky pozriem, ved narodky sa blizia 🙂

benne
3. mar 2011

Morčací vývar s krupicovými haluškami, chlebové placky s kukuricou, na večeru polievková pomazánka.

titkovamiriam
4. mar 2011

ja dnes peciem maso s ryzou-budeme cez vikend len dvaja tak bude aj na sobotu a v ak ostane tak k nemu spravim v nedelu kapustu a knedle,takze tento vikend moc nevarim 🙂

kralicica
4. mar 2011

baby, date mi nejaky recept na kačicu? suseda mi dala takú malú kačičku, neviem ako ju upiecť, knedlu som robila len raz v zivote a aj to mi nevykysla a bola to taká guča... poraďte! 😎

berika
4. mar 2011

@kralicica ja kačicu len solím a dávam do rúry upiecť. Nerobím ani kapustu a knedle, pretože MM to má rád najdradšej s opekanými zemiakmi, a fakt je to dobré.

lea132
4. mar 2011

@kralicica ja den vopred nasolim a potom peciem,my to najradsej papame so zavaranou uhorkou,baranimi rohmi a chlebikom

martinex
4. mar 2011

@kralicica ja tiez len nasolenu peciem a k tomu kapustu a lokse 😀

kibuk
4. mar 2011

dnes mame nedelu 😀 😀 bravčove rezne a zemiaky 😉

berika
4. mar 2011

my dnes rascová polievka a granatír

mona270
4. mar 2011

@benne aká je to polievková pomazánka, lebo vyzerá dobre

drobik1
4. mar 2011

my mame dnes zeleninovu polievocku a cestoviny s kuracim mäskom,zeleninou a syrovou omackou..dezert cokoladovy puding s piskotami,ananasom a slahackou 🙂

babullka1
4. mar 2011

dnes cenakovu polievku a grilovane kuracie prsicka zo zemiakmi a zeleninou 😉

samasa
4. mar 2011

my mame slepačiu s pismenkami 😀 a zapekane kurcie prsia s brokolicou v syrovej omačke s cestovinou 😉

samasa
4. mar 2011

@benne ahoj ako sa robia tie chlebove placky 😀