icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

cervena_ciapocka
7. mar 2011

@sofinka18 sprav si do misy kečup, sójová, worcestrová omáčka, horčica, korenie, vegeta, olej, ... proste podľa chuti, a tak aby toho bolo dosť, do toho namočiť krídelká. Do pekáča nakrájať zemiačky a k toku dať tie krídelká aj s tou "omáčkou" a všetko dobre premiešať. Zakryť alobalom a piecť, potom ešte odkryté nechať zapiecť. Je dobré keď je tej "omáčky" veľa, že je to také šťavnaté 🙂

babullka1
7. mar 2011

ja na dnes navarene mam este zo vcera....ale robim domaci 3BIT 🙂 len este neviem ako to dopadne...kedze je to moj 1.pokus 😉

marthuska
7. mar 2011

@babullka1 ahoj, hod recept🙂 alebo link

helsinka
7. mar 2011

Ja dnes nevarím nič, ale podelím sa s Vami o recept - videla som to v tv a chcem skúsiť: tak opražiť cibuľku a cesnak na oleji do sklovita, pridať rajčiaky z konzervy (také tie drvené - pretlak/rajčiaky) a potom doliať hotovým vývarom alebo bujónom. Nechať variť cca 20 min a potom ochutiť - soľ, cukor, korenie, ostatné asi podľa chuti . . .Nasekať bylinky - petržlenovú vňať a bazalku - pridať a nechať ešte povariť a potom nasypať cestovinu - akú chcete a nechať v tej polievke uvariť. Po uvarení cestoviny pridať cca tri hrste čerstvých špenátových listov a nechať ešte minutku variť a podávame. 🙂 Vyzeralo to úžasne, asi by to bolo super aj bez toho špenátu, ale páčilo sa mi to . . .

ak niektorá skúsite dajte vedieť ako to dopadlo 😀

lenkahrehusova
7. mar 2011

Ahojte , ja varím kuracie roládky v paradajkovej omáčke a cestovinou 😉

babullka1
7. mar 2011

@marthuska http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=249 tu je link,podla toho som postupovala....uz mi treba lec cokoladovu polevu dat 🙂 tak hadam sa vydari....ale inak mne sa cesto pieklo dlhsie ako 2Ominut a dala som do neho 3 vajca,lebo ked tam boli len 2 tak to bolo strasne huste 😉

ivett1
7. mar 2011

@morca3 jej, babavecku som uz dllho nerobila...dobry tip na zajtra...len ja mam hrncekovy recept 😀 a ide tam mlieko a krystalovy cukor...

fiona8
7. mar 2011

caute ja som dnes robila polievku kyslu s fazulovymi luskami, zemaicikmi, koprom 😉
mnam a chystam sa na tu babovku co ste sem nahodili 😉 😉

babullka1
7. mar 2011

Tak ten 3BIT vysiel...je skvely 😵

titkovamiriam
7. mar 2011

babullka mnam aj robim tribitku z MMb
🙂 mnaammm

Ja dnes budem zapekať rybku a k nej pyré a paradajkovú polievku

titkovamiriam
7. mar 2011

a zarobím si cesto na langose na zajtra

sofinka18
7. mar 2011

@cervena_ciapocka
dakujem za receptik, uz som si ho zapisala do mojej kucharskej knizky 😀

malinovka333
7. mar 2011

my mame este rezen a zemiaky od vcera,a este mi ostal jeden kusok kinder kolaca co som robila vcera,už nevyzera moc dobre lebo som ho zabudla odfotit a oztal mi už len posledny kosok

poiuyt
7. mar 2011

@malinovka333 pochutka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 mnam

lucinka02
7. mar 2011

No ja uz tyzden jem iba zemiaky s varenou zeleninou. Mam pocit, ze nic ine asi ani neviem zjest. A zabijem tym tri muchy jednou ranou. Najem sa ja aj moje deturence. A dokrmujeme sa tvarohovzm ovkom 🙂 a pred chvilkou som prave dojedla extra porciu az 700 g ovko jahodove s vanilkou, mnam, mnam :DDD

em83
7. mar 2011

dnes hubová polievka a zemiakové lokše...

titkovamiriam
7. mar 2011

dnesna rybka

laerke
8. mar 2011

kucharocky moje, krasne MDZ zelam 🙂 🙂

dnes chcem vyskusat hraskovu polievocku.. ktosi mi poradil, ze staci spenit cibulku, pridat hrasok, rozmixovat, smotana na varenie s mukou, bujon a okorenit + osolit... nejake napady, ako to vylepsit? 🙂

aaa potom masko na stavicke so zeleninkou s tarhonou, zajtra ak budem vladat upeciem kuriatko a k tomu zemiakovu kasu 🙂 🙂

salma22
8. mar 2011

sosovickovu polievku urobim ale co 2he? piste zienky ste moje inspiracie 😀

benne
8. mar 2011

@salma22 hodili by sa posledné fašiangové šišky.. 🙂

drobik1
8. mar 2011

caute baby..vsetkym zenam prajem vsetko naj k MDZ..a uzite si ho..my dnes mame brokolicovu polievku a granatir. 🙂 dezert dnes nebude lebo sa dovali zase svokra 😠

anaxamon
8. mar 2011

u nas sa bude dnes varit zemiakovy privarok s koprom a k tomu hovadzie na paprike..
vcera bola hrachova kasa s bravcovou rolkou, pozostatok zo savdby

babullka1
8. mar 2011

Ja som dnes spravila slizovu polievku a vyprazane šampiony s kašou a plnkou ...

hereecka
8. mar 2011

dnes spagetky 🙂)

arhanta
8. mar 2011

slepaci vyvar zo vcera a dnes ako obedik paradajkova omacka+zemiakova kasa+spekaciky 😵

samasa
8. mar 2011

@babullka1 hod receptik na tú slížovú

norikk
8. mar 2011

@malinovka333 dala by si recept na tn kolac? 🙂

babullka1
8. mar 2011

@samasa niak takto asi robim ten vyvar aj ja....
kurací chrbát 1 ks
kuracie krídla 2 - 3 ks
mrkva 3 ks
petržlen 2 ks
kaleráb 1/2
zeler 1/4
pór alebo cibuľa 1 ks
zelená paprika 1 ks
cesnak 2 strúčik
celé čierne korenie 5 ks
bujón 1 kocka
petržlenová vňať
soľ

Postup prípravy :
Kurací chrbát a krídla umyjeme (ak chceme viac mäsa použijeme polovicu kuraťa), vložíme do studenej vody, pridáme celé korenie a necháme zovrieť (penu, ktorá nám z mäsa vznikne pozberáme a odstránime). Pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, očistený cesnak, kúsok póru alebo celú menšiu cibuľu, očistenú papriku a vopred premytú viazaničku petržlenovej vňate. Keď nám voda začne znova vrieť vhodíme kocku zeleninového alebo kuracieho bujónu. Kurací vývar varíme na slabom ohni, pokiaľ nie sú mäso a zelenina uvarené (približne 30 minút). Potom vývar scedíme, koreňovú zeleninu vrátime do vývaru. Papriku, celé korenie, cesnak a vyvarenú petržlenovú vňať (prípadne aj pór či cibuľu - ak nemáme radi) vyhodíme. Kuracie mäso oberieme od kostí a čisté kuracie kúsky dáme nazad do vývaru. Spolu ešte krátko povaríme a podľa potreby dochutíme soľou.

a k tomu uz len potom obmienam..halusky,slize....co ma napadne...

daniz
8. mar 2011

@norikk ja som ich robila včera na večeru...deti pojedli po 8 guličiek a mm keď dojedol posledných 15 posledných a povedal "kde sú ďaľšie ? No komik riadny... mali úspech....super recept.

daniz
8. mar 2011

a ozaj dnes bude fazuľová taká mliečna a langoše. Musím ísť do obchodu kúpiť pochúťkovú smotanu....