icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mia258
18. mar 2011

@atrami nič komplikované, pozri vyššie 😉 Dá sa použiť k mäsu, zelenine aj ako dresing na šalát.

stankapk
18. mar 2011

ja som dnes vyskúšala toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1699
a chutilo všetkým 🙂

sofinka18
18. mar 2011

fazulkova polievka a zemlovka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=885, mnam

sofinka18
18. mar 2011
titkovamiriam
18. mar 2011

dnes som len opiekla zemiaky na cibuli s mrkvou čo mi ostali z granatíru 🙂 sa mi nechcelo loksovať 😀 😀

mariana0915
18. mar 2011

maminy robite droždovu polievku:???????? 😀 😀 😀 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
malinovka333
18. mar 2011

tu je tá kačiaca a lokše moja večera fajnová mastná 😀

womenne
18. mar 2011

@malinovka333 tak teraz si ma úplne dostala, toto jedlo miluje ááách 😅 😀

malinovka333
18. mar 2011

@womenne ale ja som to nerobila,len pomáham jesť 😀 mama robila

womenne
18. mar 2011

My sme dnes mali brokolicovo cuketovu polievku, tarhoňove rizoto a na večeru palacinky.

malinovka333
18. mar 2011

@womenne vymením za palacinky 😀

titkovamiriam
18. mar 2011

@mariana0915 ano a casto

40 g masti, 40 g cibule, 40 g čerstvého droždia, 20 g hladkej múky, 1 ČL mletej červenej papriky, 1½ l vody, 50 g mrkvy, soľ, mleté čierne korenie, 50 g sterilizovaného hrášku, petržlenová vňať
Masť rozpustite a speňte na nej nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte droždie a za stáleho miešania opražte. Potom pridajte múku a znovu popražte, pridajte trochu mletej papriky, zalejte vodou. Pridajte umytú, očistenú a pokrájanú mrkvu, osoľte, okoreňte a varte dovtedy, kým zmäkne mrkva.
Do hotovej polievky dajte prehriaty scedený hrášok a pred podávaním posekanú petržlenovú vňať.

alebo rýchlovka:
Na masti zapeníme cibuľu, pridáme rozmrvené droždie, ktoré, za stáleho miešania necháme zhnednúť. Posypeme paprikou, múkou, pridáme rascu, trochu opražíme,zalejeme vodou, posolíme a povaríme. Podávame s opečeným chlebom

l.lara
18. mar 2011

@zuziq ahoj, prosim ta dala by si mi recept na to kysnute, dakujem..inak, kolace vyzeraju fantasticky, cim boli plnene?

sharmana
18. mar 2011

my sme mali zo včera zapečené zemiaky s údeným mäsom, vajíčkami a kyslou kapustou 🙂

kaara1980
18. mar 2011

včera sme mali plnené placky,dnes patizovník,ale s obmenou z cukety,zapekané pyré z aliašskej trasky so zemiakmi.Zajtra bude pizza a pečené kuracie stehná 😀

zuziq
18. mar 2011

@l.lara tu je recept
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37998

ja som pridala viac cukru do cesta a menej soli a robila som iba polovicnu davku a vyslo mi tych rohlickov okolo 40... ked sa robia slimaciky tak sa to roluje a tam toho cesta tgreba asi viac. A plnila som to orechami - mlete orechy a po lyzickach pridavat horuce mlieko aby z toho bola taka tuha masa a potom som pridala este hrozienka. A plnila som este lekvarom slivkovym ( musi byt hustejsi) Treba davat pozor aby sa moc dlho nepiekli, lebo sa potom cesto vysusi 😉

montinka
18. mar 2011

my sme mali kelovu polievku a segedin

nicky182
18. mar 2011

Caute zeny, ja som po dlhom case robila pecene kuracie cele stehna so zemiakovou kasou ... 😀 😀 😀 fantaaazia ....muz sa isiel zabit.... 😀 😀 ale co na vikend idem varit, netusim 😒

montinka
18. mar 2011

hmmm ja asi hraskovu polievku hmm a nejake maso s omackou a cestovinou asi urobim

estterka
18. mar 2011

@stvura preco nie drozdie pocas kojenia?

elixia
18. mar 2011

@mariana0915 ja osm raz robila..celkom nam chutila 🙂
@stvura my drozdovu pomazanku pravidelne🙂

l.lara
18. mar 2011

@zuziq dakujem pekne🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
00vladka00
19. mar 2011

dnes a zajtra sa u nás nevari.nasi zabijaju.

vera1132
19. mar 2011

vyprážaný karfiol, a guláš .. a ak sa mi bude ešte chcieť tak Piškotové rezy

mariana0915
19. mar 2011

@estterka ja jem normalne aj kysnute kolace a pohoda zatial nijaky zapal nic, kojim a nic som nepostrehla na malom 🙂

mariana0915
19. mar 2011

@stvura každeho organizums je iny ja jem aj kysnute veci aj droždie 🙂

estterka
19. mar 2011

@mariana0915
@stvura tak ja som tiez jedla vsetko a aj jem,uz 7 mesiacov,bez nasledkov 😀 😉

berika
19. mar 2011

Hrachová polievka, vyprážané kuracie pečienky so zemiakovou kašou, kapustovýšalát, poobede plánujem kysnutý kakaový závin